sevgili dostlarım arkadaşlarım,,,,,,istanbulda bi ilk olanı başarmaya çalışıyorum bu nedir ,,,,,performansı yüksek olan arkadaşları örgütlemek ayrıca yeni gelen arkadaşlara geçmiş tecrübelerimizi aktarmak ,tecrübe önemli bir bilgi birikim ile sağlanır ,öğrenerek , hatalara düşerek pişeriz,,,antreman demek sadece ferdi değil grupça antreman demek partner çalışması demektir ,,,uzun yolda partnerler kesin kez birbirlerinin rüzgarında gitmeyi tecrübe edinerek öğrenecekler ,,,teori kitaplarda zati mevcuttur gerek kütüphanelerden gerekse doğru sitelerden performans bisikletçiliği hakkında bilgileri alabiliriz ,ve bilgiler sahada tecrübe edilir,,,,2005 den beri bisiklette sağlam bi kadro oluşturamadım ,,,bunun nedeni öğrenci olanların öğrencilikleri ,,ve çalışanların evli çoluk çoçuk olanların performansa yönelememesi,,,,insanların konumları performans bisikletçiliğine terstir bu ülkede karı koca performansçı görmedim ama norveçte gördüm ,,,,,2005 den beri çok grup dağılmıştır çok kişide bisikleti bırakmıştır,,,,bisiklet benim için beşikten mezara kadar olan yolun adıdır,,,1976 da da bunu söylüyordum şimdide söylemekteyim,,,,istanbul camiasında bir kaç adam vardır bu konuda onlardan biri olmak benim için onurdur evet antremanlarıma 2005 den beri gelenlerden şu anda kimse yok,,,,,ama halkaya hep yeni arkadaşlar eklenmiş ama onlarda gitmiştir ,,,,sonuçta avuçta bir kaç kişi performans bulvarına aday olmaya devam etmektedir performans bulvarın gönüllü bisikletçisi olarak çizgim asla bitmeyecek ve devam edecektir,,,,,evet yeni yeni dostlar gelecek içlerinden benle sonsuza kadar pedal basacak bir bisiklet sevdalısı inşallah çıkacaktır önemli olan imzasına bisiklet sevdalısı yazmak değil sürekli sahada var olmaktır,,,,
Bisikletçi Anatomisi - Göğüs Kasları ve Geliştirilmesi
(link)
Profesyonel bir bisikletçi göğüs kaslarının hacmini arttırmak yerine gücünü arttırmayı tercih eder. Sebebi ise amacının süper vücut oluşturup gövde gösterisi yapmak olmamasıdır. Buna ek olarak aynı zamanda göğüs kafesinin hacmini de arttırmak isterler. Göğüs kafesleri ne kadar geniş hacimli olursa akciğerleri içeride daha rahat olacağı için nefes alıp vermesi de kolaylaşır. Bisiklet kullanan bir kitle için nefes çok önemlidir. Çıkamadığınız dik eğimli yollarda önce nefes yetmezliği çekersiniz ve ardından yeterli oksijen alamadığınız için kaslarınız ağrı yapar.
Bisikletçilerin göğüs kaslarında güçlendirmesi gereken üç temel yüzeysel kas vardır :
*Pectoralis Major
*Pectoralis Minor
*Serratus Anterior
Pectoralis Major: Göğüs kafesinizin üzerini kaplayan ve üst kol kemiği ile birleşen yüzeysel bir kas yapısıdır. Vücut geliştirmek isteyen herkesin öncelikli kaslarından biri olması ile tanınır. Bu kasın görevi göğüs kafesini dış tepkilere karşı korumak, kolları göğüse doğru yaklaştırmak ve kolların göğüs merkezine doğru hareketini sağlamaktır.
(link)
Pectoralis Minor: Pectoralis Major kasının altında yer alır. Omuz bölgesi ekleminden kaburgalara doğru uzanır. Omuz eklemindeki hareketlerin bir kısmına etki eder. Ayrıca nefes alıp vermeyi etkileyen önemli bir kastır.
(link)
Serratus Anterior: Geniş bir kas olarak göğsün 1. ve 9. kaburgaları arasından sivri uçlar halinde başlar ve kürek kemiğine doğru uzanır. Görevi kolunuzu daha yukarıya kaldırabilmek için kürek kemiğine yardımcı olmaktır.
(link)
Bir de göğsümüzdeki bu kasların altında derin kaslar olarak bilinen üç çeşit kas vardır. Bunlar sadece kaburgaların hareketlerinden sorumludur ve kaburgalar arası boşlukları kapatırlar. Sadece bu kasları çalıştırmak için tasarlanan bir egzersiz yoktur.
*Intercostales Externi
*Intercostales Interni
*Levatores Costarum Breves Et Longi
Göğüs Kaslarımızı nasıl çalıştırabiliriz?
Not: Göğüs kaslarınızı çalıştırmaya başlamadan önce dinamik ısınma hareketleri yaparak kaslarınıza kan akışını arttırmalısınız. Böylelikle kaslarınız daha iyi kanlanacak, esnekliği ve kuvveti de artacaktır. Dinamik ısınma hareketlerine örnek olarak kolları geriye doğru açıp kapatmak, omuzlardan dairesel olarak çevirmek gibi hareketler örnek verilebilir. Bu konuya daha sonra ayrıntılı olarak değinilecektir.
konu ile ilgili detaylı link,,,,
(link)
(link)
Bo fotoğraf Cyclingtr.com II. Uludağ Performans Tırmanışı etkinliğinde çekildi. 54 km'lik bir yol ve 2600 m rakım. Nasıl bir yol olduğunu hayal edin. Tırmanışı kazanan C. Yasin Bingöl 2 saat 45 dk gibi muhteşem bir zamanlama ile parkuru bitirirken son gelen sporcu da 4 saat gibi bir zamanlamaya sahip oldu. Hangisi olmak isterdiniz?
Bu aradaki farkın sebebine değinelim. Elbette genel kondisyon ve antrenman durumu en önemli kriterdir. Ama bunu bir kenara bırakırsak, ne kadar iriyseniz yokuş performansınız da o ölçüde düşecektir. Tırmanışçılar tel gibi ince yapılı fakat güçlü sporculardır. Dolaysıyla güç/ağırlık üretim oranları yani tırmanış verimleri çok daha yüksektir. Kaslı bir bisikletçinin daha güçlü olmasına rağmen tırmanışta yetersiz kalması ağırlığının fazla olmasıyla bağlantılıdır, başka bir deyişle tırmanış verimi düşüktür. Tırmanışlarda vücut ağırlığı çok daha önem kazanır. Bu nedenle iyi bir tırmanışçı olmak istiyorsanız hem ince yapılı hem de güçlü olmak size avantaj sağlayacaktır. Velodrom bisikletçilerine ya da sprinterlere baktığınızda onların çok daha kaslı olduklarını görürsünüz. Düz etaplarda ağırlık faktörü önemini büyük ölçüde kaybettiği ve toplam güç üretimi öne çıktığı için kaslı sporcular, zamana karşı, sprint ve velodrom gibi düz ve süratli sürüşlerde daha başarılı olurlar. Bu durum dağ bisikleti ve cyclocross gibi bisiklet sporunun tüm disiplinlerinde geçerlidir. Dağ bisikletinde fiziğinizin aşırı yapılı olması, teknik gerektiren durumlarda sizin için dezavantaja dönüşebilmektedir.