Scudo Sports

Anadolu performans hazırlık antrenman

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@CAVOGUZHAN

oğuzhan cebini yanına alırsın bahtiyarda cep numaran bulunur ne olur olmaz lastiğin patlarsa yanında biri olmayabilir bu durumda iç lastiği değiştirecen pompanın güçlü olması lazım senin iç lastik araba sipob idi yalnış hatırlamıyorsam,benzincide basma kolay olur ama iğneli için sorun var benzincilerde, onun için bizim kesin pompalarımız yanımızda olur , ,,,,,,lastiği değiştirme provaları evde çok yaptım jantı tekerden çıkarmak içim l biçiminde aletler var bunlar gerekli ,,,yama ile evde uğraşılır yama yapma antremanlarda ve ağır turlarda vakit kaybıdır,,şimdi prova yapman senin lehine ,,,,,

Scudo
uzun mesafelerde malzeme olması lazım kudret abi herşeyi açıkladı,biz uzun yol bisikletçisiyiz eksik malzeme olmayacak.pompa şart,yedek iç lastik vs

@Kudret Kurtcebe

kudret abi
saol abi butun tavsıyeler ıcın. evet lastık araba sıbop. eksık bı malzemem kalmadı hepsını tamamladım ( yedek lastik, pompa vsvs ) ancak maalesef yeni oldugum ıcın lastık degıstırmede dahıl dıger tamırlerde hıc ıyı degılım. ama kımse bu ıslerı ogrenerek dogmuyor bende en kısa surede ogrenırım. ctesı gunu bısıkletın vıteslerını bakıma goturcem aldıgım yere. orda bu konularıda bıraz ogretmelerını ıstıcem . kemal geldiğinde üniversiteden oda saglam bı egıtım vercek ıns. bende bos durmuyorum ınternetten takıp edıp ogrenmeye calsıyorum ama tabı kı de pratıkte bılmek farklı bısı.

@CAVOGUZHAN

kemal acaip adamdı komple bisikleti rublesine kadar söker temizler takardı zinciri söker yağlar mazotlar idi rublede mazotlanır ama çıkartmak için alet edavat gerekiyor gerçi rubleyi ben çıkarmadan temizlerim tornavida ucunu bezle sarmallayıp üstten ovarak temizlerim üstten mazot yapmıyorum çünki çıkarıp mazotlamak lazım ,zincir temizliğide önemli bez ile ova ova ,en son yağ sürülür, arka aktaracının küçük tekerlerinde biriken toz tortularını almak lazım kelimenin tam anlamı bisiklette tek bir toz -çamur kalmayacak,,,,,iç lastik patladığı lazım l şeklindeki aletin biri sibop yerine yakın telden takılır diğeri tam karşısına üçüncü ile jant ile tekerin arasına hafifçe kanırtarak ,sokarak teker janttan çıkartılır yalnız iç lastiğin içinde hiç hava kalmayacak bunun için teker elle sıkılarak iç lastiğin içinde hava bırakılmaz,iç lastik çıkartıldıktan sonra yeni takılan iç lastiğe az hava verilir ve jant tekere oturtulur burda jantların iyi olması bu işlemlerin kısa zamanda olmasını sağlar nitekim cross -ride mavic jantlar çok kolay ayrılmakta tekerden ve takılmakta disk fren ayarları ise çok hassas bi durum ,diskin balatalara değmemesi gerekiyor gözle iki balata arasındaki diske bakarak ayar yapılır göz öyle bi hale gelirki sonunda mm rik mesafe ayarını tam görür,

(link)

bu pazar sıcaklık 7 derece hissedilecek rüzgar 5 km ,,,,,,sahilden bi tuzlaya kadar düz yolda fazla zeminin ıslak olacağını zannetmiyorum kubilay ve oğuzhan dostlar ben bu pazar bi aktivite yapacağım ,,,,,,dönüşte aynı yerden dönmece bu sefer sadece düz yol, yukarılarda büyük olasılıkla zemin ıslak olur,,,,saat 10.00 da bostancıdan hareket,,,,,dönüşte gene dragos rampa yaparız

@Kubilay Özgüç

kubilay,,,,yerler şu an kuru yarın güneş var pazarda ,bu akşam yağış olacağını zannetmem ,pazar sabahı sahil yollarında çok fazla ıslaklık olacağınıda zannetmiyorum evet saat 10.00 çıkış tempo önce yavaş ısınma yarım saat sonra tempo tuzla,,,,,,,,,,

evet bu gün yerler kuru ben bi çamlıca kısa yapayım yarın uzun yaparız,,,, ayaz var hava soğuk,,,,

@Kudret Kurtcebe

kudret abi selam
yarın saat 10da bostancıdayım ıns. eger aksı bır durum olursa yıne burdan haber verırım .

@CAVOGUZHAN

o.k saat 10.00 çıkış yerin durumuna göre kartal tarafından yukarı çıkarak yakacık rampalarından devam ederek tekrar sahil ve dragosa hücum

@Kudret Kurtcebe

kudret abi yarın ki tur ortalama kaç saat sürer ? Maalesef benim yarın için çok zamanım yok en geç 2:30 da evde olmam lazım :(

@Kubilay Özgüç

kubilay kısa yaparız tuzla fazla yazar zati ben yarın daha çok rampaya yöneleceğim,,,,kartaldan yukarı yakacık kısmen azdır oradaki ıslaklık çay içilen yere uğrar senin zincir anahtarına bakar vakit kaybetmeden aynı yerden sahile vakit kalırsa dragos rampa olur,,,,,

@Kudret Kurtcebe

tamam abi bir şey daha soracağım oğuzhan ben ve sen başka katılan olacak mı ?

@Kubilay Özgüç

ben hiç kimse gelmese kendi antremanımı yaparım kimseye bağımlı değilim bu nedenle bu antreman olaylarını aynen ders gibi görmelisin aynen okul gibi okulu asarsan geri kalırsın performans bisikletçisi olmak zordur bunun için feragat yapacaksın tabi derslerin bu ara yoğun ise ve pazartesi imtihanın varsa bence yarın gelme çünki yorgun argın hiç bi şekilde çalışamazsın öğrenci olanlar için aslında cumartesiye antreman düşünüyorum ama kursu olanlar var ,,,,,evet oğuzhan ın aile sorumluluğu var evet malesef herkez benim gibi free değil,,,,

kudret abi ben çıktım evden geri gelmek zorunda kaldım karlar erimemiş yollar kayıyor

@Kubilay Özgüç

tahmin ettim ,,,sağlık olsun başka zaman artık daha çok zamanlarımız var kubilay yeterki sen derslerini aksatmadan antremanlara gel,,,bu arada oğuzhan teşekkür ederim geldiğin için genede partner çalışması yaptık kartala kadar farkında isen rüzgar önde idi ben sana kalkan oldum ama bazen tempoyu artırınca iş olmadı arkama bakarım asla arkada kalanı bırakmam çünki bu yardımlaşmalı antreman idi yalnız aklımı başımdan alan zamana karşı olan yol bisikleti idi dehşet bi kadro onun aşkına arkasına yattım düşük tempoda gidiyor idi çok akıllıca ,çünki rüzgara karşı gidiyor ve sabihaya kadar devam edecekseki bence çok akıllıca hareket yapmakta idi dönüşte kesin atak yapacak tabi çok akıllıca gerçekten o bisikletin tasarımı ve tutuş şeklini çok tuttum tam düz yol için ,,,,,bu arada ergun bey ile tanışmamız çok iyi oldu inşallah topiğe uğrar,,,,,,bu gün en azından bi düz yolda rüzgara karşı gitme talimini yaptık bu olaylar son derece gerekli,,,
evet s.e yani güney doğudan esti rüzgar tam karşı oluyor ve 11 km imiş şimdi baktım

@Kudret Kurtcebe
Ben tesekkur ederim abi keyifli bir gundu. Gunun detaylari sole toplamda 65 km ortalama hiz 23km. Umarim onumuzdeki hafta havalr daha iyi olur ve toplamda daha fazla km yapariz. Kartepeye gitmeden once bu tip antrrmanlar yapmak farz gibi bisi. Haftaya 100 - 120 km deneyebiliriz mesela . Guzergahi hava durumuna ve yerlerin islakligina gore sen ciZersin artik

@CAVOGUZHAN

26 şubata bakarız hava önemli şu şubat bi çıksa artık mart gelsin diyoruz ama martta soğuk ve yağışlı olabilir genede bu günkü gibi bi hava pazara yakalarsak aynen bostancıda saat yalnız 09.00 buluşuruz ,100 km ye gelmeden 63 km lik sıkı rampalı garipçede bi hazırlık yapalım derim duruma göre ,,,yerler kuru olmalı tabi,,,,

pazar günü bende yoros kalesine gittim uniden arkadaşlarla toplam 93 km. çalışmaları ayrı yerlerde yapsakta sonuçta amaç aynı uzun mesafeleri kısa zamanda almak garipçe olursa katılırım.

@yilmaz kaynak

yılmaz topiği takip et osmanda etsin,,, bu günkü gibi bi hava olursa garipçe ya da poyraz ,,,,poyrazda fena değil,,,,yalnız saat 09.30 da üsküdar vapur iskelesine gelme durumu poyraz etabı için,,,

(link)

şimdilik hava iyi 26 şubatta ,,

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri