Scudo Sports

Amsterdam = Bisiklet!

Scudo
http://www.bisikletizm.com/wp-content/uploads/2016/05/kopenhagbelediye-768x432.jpg

danimarka-hollanda bu ülkeler bisiklet dostluğunda başa güreşir...

Artık bu saatten sonra bisiklet şehri politikasını Türkiye'nin çoğu şehri için zor görüyorum. Ancak Eskişehir, Konya tarzı düzayak şehirlerde üstüne gidilmesi gereken bir konu. Diğer şehirlerimizde ise hiç olmazsa uygun, fazla dik rampası olmayan bölgelerde gerekli çalışmalar yapılsa bölgesel trafikte rahatlama, daha sosyal bir trafik, ulaşım ile sporu aynı anda sağlamak gibi sayılamayacak katkıları olacağını düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: bulentdasci
Dogu Roma imparatorlugunu ele gecirmeseydik su an izmirde Istanbulda bisiklet kültürü fazlasi ile olurdu. Batiya ait birsey bisiklet bizim kültürümüzde yok ve kabul etmemisiz bir türlü. Tek tük binen yetiskine deli yada vatan haini gözü ile bakiliyor. Dahada gelismez, cok zor. Gelismeyi birakin 20 sene önce daha iyiydi. Kimse kimseye bu kadar laf atmaz yada sikistirmazdi. Daha dün istanbul Kanlica iskelede iki bisikleti Turisti maymun etti esnaf. Bagira cagira dalga gectiler adamlarla.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Paranous Koca Anadolu kıtasında, tek bir noktada, en iyi kıyafet, en iyi araç gereç, en iyi arabalar kullanılıyorsa, başımızı ellerimizin arasına alıp düşünmemiz gerekir.

@Speker Bisiklet bize batıdan geldi bu doğru. Amma Ve lakin, Kültürümüz olan okçuluk, binicilik, kılıç kama mızrak sanatı, haatta güreş de artık bizden uzaklaştı. Son bir kaç yıldır da hızla uzaklaşmakta. Hatta ve hatta, kılıç ve kama; Türkiye de alımı satımı ithali ihracı ve üretimi yasak aletlerden. Macar sporcular bizlerle dalga geçiyorlar. Ellerinde avrupa yapımı Türk kılıçları. bunlar Türkiye de yasak! diyorlar dalga geçerek.
Mesele avrupalının bizden medeni ve üstün oluşu meselesi değil! Mesele; Bizim gibi yaşayan, bizim gibi düşünen, bizim gibi konuşan idarecilerimizin olmayışı meselesi.

Hollanda ve İtalya'da bisiklet hırsızlığı had safhada. Arkadaşım bisikleti kilitliyorum seleyi yada tekerleği çalıyorlar diyor. Bunlardan da bahsedilse keşke.

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
Hırsızlık dünyanın her yerinde var biz gezdiğimiz güzel bir stop noktasını paylaştık [emoji106]

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Hocam local düşündüğünüz zaman 100-150 birime kaliteli forma almak uygun fakat bunu 4 ile çarpıp para birimimize çevirdiğimizde ne yazık ki pahalı kalıyor.

Bundan 16 yıl önce görme fırsatı bulduğum Amsterdam ve Utrecht. O yıllarda bisiklet aklımın ucundan geçen bir nesne değil. İş gezisine gitmişiz ve ofis dışında kalan puslu saatlerde çamurlu kanal kenarlarında ve uyuşturucu kokulu sokaklarda volta atmakla vakit öldürmüşüz.

Düşünün, çektiğimiz resimlerde arka fonda resim başına ortalama 20 bisiklet mevcut ama bu detayı ancak resimlere baktığımda görüyorum.

Muhtemelen o yıllarda altıma her dört teker çektiğimde ben de yayaların ve bisikletlerin üstüne üstüne süren, her bulduğu kaldırıma park eden, şeritten şeride parmak sallayıp bağırıp çağıran şerefsizin tekiydim. Evet.

Estağfurullah sizin o zaman yaptığınız yanlışın farkındasınız kapandı gitti.

Yazdığınız ikinci paragrafı düşününce çok hoş bir görüntü geliyor aklıma [emoji4]

Geri