O zaman şuanki durumu normal diyorsunuz. Zaten çok fazla lazım değil ama videolarda öyle görünce aklıma takıldı , birde aşşağıda linkini attığım dandik bisikletin bile yağlama sonrası maşası oynadığını görünce bendekinde de milim oynama olmayınca sorayım dedim acaba bir bakım vs mi gerekiyor diye .@eypcn.ytmz problem maşanın da kendisi. Düzgün çalışan bir maşanın sıfırı zaten 700 liradan başlıyor. O da asgari ölçüde. Sadece içine girip çıkan bir maşa isterseniz onlar da 250' den başlar. Maalesef durum bu şekilde.
Kardeşime(9 yaşında)aldığım için bisikleti düşe kalka kullanarak öğrenecek 10 gün geçmedi hertarafı çizildi bile , kendime ait olsa değiştirirdim daha doğrusu bu bisikleti almazdım gözüm gravellerde benim ilerde hayırlısı bakalım , öğrenci haliyle yakın zamanda zor ama 😂@eypcn.ytmz güncel durumla 2000 liranın altındaki bisikletlerin tümü görüntüden ibaret. Bu maşalar için süspansiyonlu maşa görüntüsüne sahip düz maşa diyebiliriz. Zaten çok fazla lazım değil demişsiniz ama çalışan bir süspansiyon isterseniz suntour xcm-xcr, rockshox xc28-30-32 gibi modellerin ikinci eline yönelebilirsiniz.
Ben de daha kaliteli havalı bir amortisör almak niyetindeyim ama fiyatlar malum, şu anki kurla fiyatlar fena. 500-700 arası 29" disk frene göre havalı bulsam, hemen alırım ama yok 😀@Burak Altaç Düz mantıkla olmalı...Bir nevi motosikletlerdeki preload ayarında sıkma etkisi yapar, böylece daha ağır yükü kaldırır..Yay değişebilir mi, daha sert aynı ölçülerde yay bulunabilir mi o kısım soru işareti..Ben olsam havalı, daha kaliteli bir amortisör alırdım, hazır su koymaya başlamışken..
Ben buna pek güvenemem. Çatırt diye ikiye ayrılır falanTRY 757.44 45%OFF | BOLANY Suspension Fork 26'' 27.5'' 29'' MTB Air Bicycle Forks Aluminum 100mm 1-1/8'' Travel Preload Adjust QR Fork Cycling Parts
(link)
Buyur, gariban dostu....😁
Bu havalı değil galiba