Scudo Sports

Amatör yarışlarda bisiklet kuralları

Yelda

Üye
Tepki
2
İsim
Yelda
Bisiklet
Dahon
Merhaba arkadaşlar. Amatör yarışlar (her bisikletin alındığı halk yarışlarını kastetmiyorum) için bisikletimizin nasıl olması gerekiyor. Herhangibir yol bisikleti ile katılamıyoruz değil mi?

Scudo
Federasyon'un düzenlediği yarışlarda UCI kuralları geçerli. Kurallar çok kapsamlı, gidonun ne kadar önde olabileceğinden selenin açısına kadar her şeyin belli sınırlar içinde olması gerekiyor. Fakat, disk frenli veya 6,8kg'dan hafif olmadığı sürece özellikle modifiye edilmemiş yol bisikletleri bu sınırların içinde kalıyor.

Amatör yarışlardan kastınız özel organizasyonlar mı? Eğer öyleyse organizatörün kuralları geçerli. Genelde yayınladıkları yarış talimatnamesinde olur zaten kısıtlamalar. Yok eğer federasyonun düzenlediği yarışlara yaş gruplarından ya da halk yarışından girecekseniz bunlara ilişkin bilgiler de yine federasyon sitesinde var. Ama Murat B.'nin de söylediği gibi standart bir yol bisikleti bu standartlara uyuyor oluyor genelde.

14 yaşında bir çocuk hangi yarışlara katılabilir acaba

@Bisiklet sever 93 Hocam federasyonun yarış takvimini takip etmelisiniz. Yaş grupları kategorisi olan yarışlara katılabilir ancak 14 yaş için zincir mesafesiyle ilgili kısıtlamalar var diye hatırlıyorum. Onları federasyon sitesinden kontrol etmelisiniz. Bunun dışında özel organizasyonları da bizzat takip edip, 14 yaş grubunun katılıp, katılamayacağını organizasyonun talimatnamesine bakarak görebilirsiniz.

Teşekkürler Furkan bey

@Bisiklet sever 93 Rica ederim. Bisiklet yarışları için bilmiyorum ancak koşu yarışları için takvim tutan gruplar var. Aynısının bisiklet yarışları için de olduğunu düşünüyorum. Vaktiniz olduğunda araştırırsanız bulabilirsiniz bu tip bir takvim.

Geri