Amatör performans grupları

bilalfidanboy

İstanbul
Kayıt
12 Eylül 2013
Mesaj
912
Tepki
2.328
Yaş
48
Şehir
istanbul
İsim
Bilal Fidanboy
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@trainspotting35 o rotaları biliyorsunuz eminim ama inanın otobanı yasak ve tehlikeli olduğunu bildiğim kadar D100den daha güvenli buluyorum..örneğin Silivri yolu emniyet şeridi köstebek yuvası gibi, araçlar silme geçiyor,
Sakatlığa gelince 2015 yılında geçirdiğim büyük bir bisiklet kazası sonrası verdiğim 1 senelik aradan sonra ortaya çıktı .ama kazadanmı kaynaklı yoksa vardıda ara verdikten sonramı çıktı orası muamma
 
Scudo

trainspotting35

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ağustos 2015
Mesaj
8.138
Tepki
23.372
Yaş
43
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@lealtad Valla ben bisikleti bırakıyorum arkadaş solo 38-39 ları ben rüyamda görüyorum anca sonra kan ter içinde uyanıyorum.

@lealtad Valla ben bisikleti bırakıyorum arkadaş solo 38-39 ları ben rüyamda görüyorum anca sonra kan ter içinde uyanıyorum.

@bilalfidanboy D100 daha tehlikeli ama daha legal. Allah korusun kaza anında otobanda siz suçlusunuz. Biz ekip halinde çıktığımız için genelde Silivri yi kullanıyoruz ama Silivri bölümünden sonra yollar çok güzel hem de deniz manzaralı.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@mehmetsunu

Kayseri ne yapıyor ?
Oradan haber geldi,forumda ozelden,çok adam keyifci imiş,hazırlan ayağına geldi gran fondo erciyes ,
kolla bakalım,kartepe yarışı ağustosta,kayseri olayına bakacağım,ekonomik durum önemli malesef

@bilalfidanboy

Yav çoook 200 'ler devirdik bilal 19 sefer kartepe,200 km 'yi aşar,zor ış,ıznik çoook,kofteeee çoook ama bizim köfte adamı çarpar,tavşanlıdan ıznik ,berbat yol,kuzeye iniş mahmutpasa köyden karşında ıznik golü gene gidecegimde yol bisikleti için sıkıntı var mtb ile girdik o bozuk yollara ,30 km ,20 km boyunca eğimler çabası,istanbuldan çene dağına gittik,istanbuldan tekirdağ yapıldı,uzunlar aynen mukavet idmanlari ,,,,,

@NKurtuldu


Numan selam,takipteyim biliyorsun pelotona takıldım,yalnız bu kış aynen 130 km ,bostancı kartaldan yukarı ,viaport pendik Göçbeyli bickidere,,,,

@mehmetsunu

Yav kardaş gördünmü ,bak , forum kısır performans grupları açısından,yav kardaş sunu biz niye idman yaptık kürsuye oynamak için 2009 senesinden beri,sonunda ulkemize,gran fondo yeni geldi 2016 'da ikincilik,21 kisi içinden zati biz hazırdik 50 km sert eğimlerde ter döktük,43 km bana kolay geldi,,çünki eğim yoktu,
2017 şampiyonluk 53 km'de sert eğim yoktu,boş durmadım ,33 km sert eğimlerde bastık,
bak bu kış patlatacam her pazar idman konusunu

@mehmetsunu

Sunu beni bilirsin ben keyifci değilim,spor amaçlı biniyorum bisiklete bu bir hobidir,
Idman demek duzde 60 km durmadan peloton ile ikili basmaktır
Ve gene 60 km sert eğimlerde basmak demektir,bunun için anadolu yakada duzde erken saatlerde bostancı tuzla bostancı,pelotonıstanbul bunu yapar ,diğeri ise bostancı aydınlı eğim sonucu benzincide biter ,aynı yerden dönülur,
Pelotonıstanbul uzun yapar mukavemet idmanlari aynen bostancı direk aydınlıdan,formula kurtköy ,
Bu bakımdan benim kafama aynen uygundur,grubun en yaşlısı benim 60 üstü yok grupta rastlamadım,düz etap idmanlari ve aydınlı eğim idmanlarinı yapmış idik,.

@mehmetsunu

Bak sana bir bilgi,
Pist şampiyonu murat ile geçen pazar 84 km 'lik idman sonucunda son 10 km 'de sahilde murat sağda idi ben solda ve benim teker muratin arka tekerine paraleldi,beni aynen çekti sonra sen geç dedi,aynısını murat yaptı,bu hareketler yarışlarda aynen işe yarar rüzgar sahilde sağ yandan vuruyor idi,,
 

sLck

Üye
Kayıt
8 Ağustos 2018
Mesaj
51
Tepki
56
Şehir
istanbul
İsim
Selçuk
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Canyon
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yaklaşık 4 aydır bisiklet sürüyorum, ne kadar bireysel bir spor olsa da grup halinde sürüşlerin daha da keyifli olabileceğini ilk grup sürüşüm öncesi bilmiyordum.

Keşke daha yaygınlaşsa, organize olunabilse de belirli zamanlarda grup sürüşleri yapılabilse, ama bulunduğum yere bakarsam (istanbul/avrupa yakası) şayet bisiklet yollarının olmayışı, trafik yoğunluğu hep bir olumsuz katıyor bu düşüncelere.
 

Saomi Miks

Aktif Üye
Kayıt
16 Mayıs 2018
Mesaj
178
Tepki
331
Yaş
41
Şehir
Berlin
İsim
Şaomi Miks
@bilalfidanboy

Ben de dizden aynı dertlerle muzdarip birisi olarak. Dizimdeki sıkıntıları hep kış döneminde bisiklete ara verdiğimde yaşadım. Sonrasında şunu farkettim. Eğer diz kaslarını diri tutacak bir aktiviteniz yoksa bisiklete ara vermemek gerek.
36 yılı geride bırakan birisi olarak çocuklarımla beraber vakit geçirmek için sağlıklı olmalıyım.
Bunun içinde ya yüzmem gerekiyor veya Bisiklet. İkisi de pahalı spor olmasına rağmen bisiklet daha kolay yapılabiliyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@trainspotting35

Ne diyeceğiz isim olarak,
Idda yok ise keyif sürüşü yapın ama yarışta asla öne geçmeyin,cunki öndekiler çok agresif çıkışa hakem aracını takip ettikten sonra çıkacaklar,bakın ,bu çıkış esnasında ,çok hızlı çıkan birisi size çarparak kaza yapabilir,ortalarda kalın nasıl keyif sürüşü duzde yaptınız ise aynen onu uygulayıp yarışı bitirin,gran fondo demek zati amatör yarış anlamında,ama bizim gran 'lara aynen milliler geldi hemde zimba mustafa sevinçel 'inde dediği gibi idolumuz onlar,zafer yalın,ali rıza fırıncı ,ısmail iltir,onların katılmaları bizim için amatörler için şereftir
Huzurunuzda bisiklet sporunun hakkını veren ve kürsü gören bu üç önemli şahsiyeti tebrik ederim,birde mutlu hocayı,mutlu ercevik,,,.

@mehmetsunu

Önce senin diyar,
Kayseri 3 adet say bakeeeem
Hıkmi
Yokmu yani ,geciniz kayseriyi

Izmir varmı ?
3 adet performans grubu formalı ,,,,,sürekli idman yapıyorlarmı
Kim bunlar ?????
Ses ver izmir ,,,,,,

Istanbul topu topu
Iki adet.
Pelotonistanbul
Velocity

Ses ver ankara ????

Bursa
Yeşil pedal
Kapatıldı ,,,,,nedennnnnn ???????

Tekirdağ vaaarrrr

Mutlu ercevik hocanın takımı,,


Pelotonistanbul ,,,,,,,çeşme 2018



Üçüncü volkan kurtoğlu,,çeşme 2018
Pelotonistanbul çalışır ,,kürsü görür



Arzu sağnak şampiyon heeeeeep sampiyondu zaten ,,

Pelotonistanbul



En solda mutlu hoca ,gençler ile ama ne gençler ertuğrul dağcı devirdi dağları çeşme 2018,,
 

Road_Runner

Road Runner
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
5.999
Tepki
25.895
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cervélo
Avrupa Yakası Pedal Grubu (AYPG) şeker gibi insanların bir araya gelip yıllardır keyifle bisiklet sürdüğü, genellikle haftada 2 grup sürüşünün açıldığı ve gruptaki sıcaklığı başka hiçbir grupta bulamayacağınız bir bisiklet grubudur. Bakırköy sahilden başlar turları, son yıllarda 30+ biter sürüşler çoğu zaman. Hele sürüşe esas kurucu abiler katılırsa dadından yenmez, bisiklet sürerken bu kadar uzun süre sırıttığımı başka grupta hatırlamıyorum :D Her sürüşte çok keyifli muhabbetlere girer ve mutlaka bilmediğiniz bir şeyler öğrenirsiniz :harika:

Sürüş sonu eve nefes nefese girmek istiyorsanız ve 40 ortalamaya yaklaşan sürüşler hayal ediyorsanız da 5.30 grubuyla sürüp her sürüşü Red Hook Crit havasında 160-170 nabız ortalamayla sonlandırabilirsiz. Pek muhabbet etmeye zaman kalmıyor çünkü sürüş sürekli zone4’te gerçekleşiyor :D Tek rakibi Havanın sürtünme kuvveti olan grup :cool:

AYPG grubuna ait sürüşlerin duyuruları facebook sayfasından, 5.30 grubuna ait sürüşlerin duyuruları da Strava’dan yapılır.
 

trainspotting35

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ağustos 2015
Mesaj
8.138
Tepki
23.372
Yaş
43
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Çetin abi sen de haklısın isim yazmayınca.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@trainspotting35

Çetin yukarda anlattım
iddam yok demiştin,yarışlara iddasi olmayanlara şerh asla koyulamaz,bu nedenle önde yer almamak gerekiyor nedeni öndekiler kürsü ve zamana oynar,gran fonda herkese açık ,ama görüyorsun kazalar oldu,bunun nedeni idmansiz olanlar var ,daha önce soğuk afaltta çalışmayanlar var ,ve bu çalışmayan arkadaşlar soğuk asfalta girince yarış heyecanı ile acemilik yaptılar,kazalara baktım bir kişi hata yapıyor diğerine kaza yaptırıyor,bunların olmaması için kesinlikle idmanli olmak lazım,idmanlarda tüm hatalar göz önüne alınacak ve değerlendirmeler yapılacak kesin olarak kaptan gerekir ekipte ,,,,
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Mehmet sunu,konuyu actin konuya atılan mesajlar hakkında düşüncelerini alalım birazdan çıkacağım atölye 25.4 nete gireceğim,
 

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.665
Tepki
13.462
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Kudret Kurtcebe
Kudret ağa-bey performans grubu yok ne yazıkki. Amacı sadece performansa yönelik ve bunu bir disiplin içinde yapan grupları kastediyorum. 80 milyonluk ülkede şayet 3-5 tane yerleşik gruptan bahsediyorsak bu büyük bir eksikliktir. Bu noktada elestirilerinde haklısın bir baķıma bir dost (performans grubu) bulamadım gün akşam oldu diyorsun. Peki grupların olmaması veya sadece bir heves ile kurulup saman alevi gibi çok çabuk sona ermelerini neye baglıyorsun diyecek olursan öne çıkaracağım üç sebep olabilir.
1-Performans bisikletçiliği pahalı bir daldır. İster mtb ister downhill ister yol bisikletine yönelik olsun giyimiyle kuşamıyla ekipmanıyla gıdasıyla ciddi bir bütçe gerektirir.
2-Performans bisikletçiligi disiplin işidir. Sadece haftasonları sürme ile kondüsyon saglayamazsınız. Antreman programları yapmalısınız. Yaşamınızdan ve alışkanlıklarınizdan feragat etmeniz gerekir.
3-Performans bisikletçiligi tembellik kabul etmez.
 
  • Beğen
Tepkiler: ahmetyavuz

ahmetyavuz

Günümüzde uygarlaşmanın ölçütü bisiklete binmektir
Kayıt
29 Kasım 2015
Mesaj
288
Tepki
352
Yaş
40
Şehir
tekirdağ
İsim
ahmet karakaya
Bisiklet
Giant
ARANIYOR! Düzenli bisiklete binen, yaz kış demeden antreman yapan, yarış tecrübesi olan Tekirdağ ve çevresinde yaşayan Takım arkadaşları arıyorum!
 
  • Beğen
Tepkiler: mehmetsunu

Özcan

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Nisan 2015
Mesaj
2.084
Tepki
6.862
Yaş
50
Şehir
Bursa
İsim
Özcan
Başlangıç
1978—79
Bisiklet
Specialized
@mehmetsunu
Bir madde de ben ekleyeyim, daha çok bekar bireylere uygundur :islik:
 

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.665
Tepki
13.462
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
(link)

Şimdi şu yarişa katılan tiplere bak. Bunlar yarışçı değil senin benim gibi sıradan insanlar kimi hemşire kimi öğretmen kimi işçi. Ama hepsi fit ve azimle bu işe soyunmuş. İste bunlar amatör performans bisikletçileri.

@Özcan.
Ozcan dostum neden öyle düşünüyorsun, evet sözlerine katılıyorum desem bisiklet sporuna ihanet etmiş olurum. Tam aksine ben evliler icinde uygun oldugunu düsünüyorum. Göbekli olmak, belde simit olması, kalın ve kassız bacakların olması, poponun büyük ve sarkık olması geniş basenler evlilerin alın yazisımıdır.Veya söyle söyleyecek olursak fit olmak sadece bekarlara mahsusmu ve dereyi (evlilik) geçene kadar sürdürülecek bir durummudur.