Scudo Sports

Amatör bisiklet yarışı, amatör fondo yok mu?

Evet arkadaşlar uzun zamandır beklemedeyiz. Yakın dönemde bir gran fondo yok mu? Eylül'de İstanbul'da olacağı söyleniyor. Bunun haricinde Kasımda Çeşme gran fondo var zaten, fakat daha yakın bir tarihte katılacağımız resmi duyurusu yapılmış bir yarış yok mu? Bu sene Tekirdağ'da kaza yaptık, Adana iptal oldu, Ankara iptal oldu derken henüz doğru düzgün yarış koşamadım. Oysa bu seneye başlarken bir an önce amatör yarışlara katılıp tecrübe kazanmak istiyordum. Temmuz ayına geldik hala siftah yapamadık :acpsnr:

Scudo
eylülde kapadokya var bir de.

10 eylül amatör lisansı olanlar aynen küme düşerek 20 km ye talip olacaklar ....enteresan
70 km ye yazıldık .farketmez 20 km de yarışırızda bu yarış olmayacak herhalde gezi olacak...

(link)

iyi haber :harika::harika::harika::harika:

Gran Fondo Marmara İkinci Kez Düzenlenecek

• (link)
  • (link)
-
LA36792-copy.jpg

Gran Fondo Marmara
Geçtiğimiz sezon başlayan Gran Fondo rüzgarı bu senede hız kesmeden devam ediyor. Geçen sene Ekim ayında düzenlenen Gran Fondo Marmara oldukça ilgi çekmiş ve yüksek bir katılım sayısıyla start almıştı. Osmangazi Köprüsünden geçilen yarış bisikletçiler için adeta görsel bir şölen sunmuştu.
Organizasyonunu Argeus Travel & Event – 78 Event’in üstlendiği yarışın bu sene de gerçekleşeceği bildirildi. Detayları şuan belli olmasa da böyle bir yarışın tekrar düzenleniyor olması ülkemizde amatör bisiklet sporunun gelişimini gösterir nitelikte.
Detaylar belli olduğunda web sitemizde paylaşılacaktır , takipte kalınız.

@Kudret Kurtcebe Kudret abi 10 Eylul'deki yaris iyi guzel parkuru da cok hos ama bu pro sporcu amator lisansli sporcu meselesi cok sacma. Ya adamakilli pro sporcularin katilacagi bir yaris duzenleyin ya da amatorlere yonelik bir gran fondo yapin. Ya da kim isterse katilabilir deyin. Her iki kesimden de kayitlari alip "Eger kontenjan yetmezse pro sporculara yer acmak adina amatorlerin kayitlarini silebiliriz" demek ne kadar mantikli veya ne kadar etik?

@Ahmet.KOÇ

doğru lafa ne denir,bakalım ne olacak ,takipteyim .

gran fondo 60 artıda hazırız 55 doğumlu tansu bey ile daha önce pedallamış idim ,eğer o gelir ise 60 artıda sadece 2 adam listede var,tabi daha 2 ay var, bakalım 60 artıda kaç adet babayiğit çıkacak ,55-59 katagoride geçen seneden nedim güçlü dostum birinci olmuş idi, ikinciliği kapmış idim ,bu sene paralı oldu gerçi önemli değil çüzzi bir rakam gerçi,hazırız gençlere selam ederim 2 ay boyunca idmanlara devam etsinler, kısada yarışacaklar kısa mesafede pedal kesmeden gitsin ,eğimlerin çok kahredici olmasına gerek yok, zati bu etapta 19 eğim yok ,,,
mete taşkın üçüncü olmuş idi,.bu sene 55-59 katagoride yarışacak, ihtiyarlar yarışa hazır hadi hayırlısı ..
10 eylülde rivada varız 70 km de...göz ağrımız tabiki gran fondo marmara..:harika::harika::harika::harika:

@Kudret Kurtcebe abi selamlar saygılar.
kaynarca yanyol pendik istikametine giderken marmara hastanesine çıkan dik bir rampa var.siz tecrübe etmişsinizdir diye sormak istedim kaç eğimdir abi bir bilginiz varmı ?
teşekkür ederim.

@Kudret Kurtcebe Abi 10 Eylül Tur İstanbul, 17 Eylül Kapadokya ve 24 Eylül Marmara Gran Fondoları var. Peş peşe yarışlar, tarihler çok kritik. İnşallah işler bu ay sonunda kadar rahatlarsa üçüne de katılma ihtimalim doğabilir. Yoksa 10 Eylül yarışı zora girecek.

Yakında bir kaç yarış düzenlenecektir. Beklemede kalınız.

@mesutmutlu

valla orayı bilmiyorum ,yanlız telsiz eğim sancaktepe olup 300 metre son derece dik bir eğimdir orayı feridun tezbaşaran ile aldık 10 km tırmandıktan sonra ,burası aynen rampa cehennemidir ,ideal tepe köprüsünden başlayarak ,nar şehrine doğru tırmanacaksınız nar city ' e gelmeden sağa dönerek ,kiptaş eğimlerine varırsınız oradan tekrar sağ yaparak son eğimleride alıp sola döndüğünüzde sancaktepeye varırsınız burası tam 10 km 'dir durmadan basarak çıkmak için buraya hazırlıklı gelmek gerekir ,bostancıdan basarak geleceksiniz ,vücut ısınmadan 10 km eğime dalmak aynen duvara toslamak demektir ,yanlız burada çalışma olurda esasında 10 eylül riva yarışında böyle 10 km tırmanış yok üstelik anlık 21 burası .

@Ahmet.KOÇ

ahmet selam internet yok bu nedenden geç yazıyorum ,10 eylül 70 km 'de listedeyim son anda beni şutlarlarmı bilemem,60 artıda bir tek ben varmıyım bilmiyorum, listeler belli değil .gelirsen görüşürüz ahmet ,otobüs ile bostancıdan geleceğim.gene ön tekeri çıkaracağız tabi .
gran fondoda nedim güçlü ve mete taşkın ile yarışamayacağım ona yanarım ,dostlardan ayrı kaldık yaş itibari ile.

Federasyona kayıtsız bu tarz organizasyonlar düzenleyemez miyiz? Yani bir belediyenin onayı ile önlemler alınarak, organizasyonu sivillerin üstlendiği bir yarış? Katılımcılardan 10tl gibi katkı ücreti toplar, ya da forumdan gönüllü kişilerin istedikleri boyutta bağışlarıyla asgari düzeyde bir organizasyon.
Sorun organizasyon maaliyeti değil de belediyenin yarım gün yolları kapatması vs. Federasyona kayıtsız yapılamıyor mu bu işler

• Beğen
Tepkiler: Batuhan0332
@etkiliadam

federasyona belli bir ücret ödeyen bu işi yaparda ,işi ehli olanların yapması gerekir ,etabı bilecek ,ayrıca çok sert eğimlerin olduğu tekirdağ şarköy etabını amatörlere tavsiye etmem ama performansı olanlar orayı başarabilir,73 km bayağı sıkı bir etap ,yapılacak işler var daha ayrıca validen izin alınacak ve belediyeden ve jandarma ile yakın temas olacak , ve polisler ile emniyet işin içinde olacak motorize ekipler şart hakemler olacak ,buradan isim vermiyorum ve organizasyon hakkındada traktöre takılanları tesbit edecek motorize ekipler olacak, bunlar dıskalifiye edilecek, yarışlarda bunları gördük..ayrıca yarış bittikten sonra minibüse binip sonra inip finişten geçenler olur ise etik olmaz ,yarış düzenlemek öyle kolay iş değil, ekip işi ve çok sağlam hakemler olacak ...bu işler sağlam sponsör bulmaktan geçerde her sponsör kazanca bakar ,babasının hayrına yarış düzenlemez ,redbull güzel organizasyonlara imza attı ,çıkartma gemileri ile adalar yarışı mükemmeldi ,bir kaç aksaklığa rağmen geçen seneki gran fondo marmara güzel idi..

@Kudret Kurtcebe Ben de redbull yarışlarını takip ediyorum. Sadece bisiklet değil her kategoride profesyonel yarışlarına şahit oldum. Dediğiniz gibi zor işlermiş. Aslında bakarsanız bunu en rahat yapabilecek kurum belediyeler olmalı. Sonuçta polis, yol vs. herşeyi ücretsiz halleder, yetenek gerektirmeyen işler için kendi elemanlarını kullanır. Sadece hakem ve kontrol görevlileri gibi şeylere masraf yapar. Zaten güzel bir organizasyona imza atarsa ufak bir eğlence alanı düzenleyip ilçe kalkınmasına yardımcı olur. En azından yarış masrafları tamamen karşılanır. Belediyesinin adının haberlere çıkmasını sağlar, isim yapar. Ama ne yazık ki belediyeler, spor yapan zeki düşünceli gelişmiş insanların gözüne girmek bunları takip eden kitleyi elde etmek yerine cebine girecek 2 liralık birşey karşılığı onlara oy verecek insanları elde etmeye çalışıyor. Napalım

geri sayım 6 ,kısada dostlar ile görüşmek üzre şu an kısada 245 kişi var uzunda 383 kişi ,iki rakip var 60 artıda saim tatlıcılar,(1940 doğumlu )selahattin sertcan (1947 )

(link)

(link)

Mustafa sevinçel
Ortalama
37.8
53 km de
55-59 Kategoride
Bu sene kısada birinci oldu,60 artıda ortalama 33 ile birincilik bende kalırken seneye çok ciddi rakip geliyor demektir.

Konuyu açan kişi olarak burası kışın açıktır
ilgilenenlerin dikkatine sunulur.

Yeterki idman yapacak olsun

Gran fondo
Kesin sonuçlar
53 km
60 artı
1_kudret -1 saat 35 dakika.ort-33.4
2-orhan meşeli 1 saat 47 dakika. Ort-29.7
3-sadık yalaman 1 saat 54 dakika Ort-27.8
4-saim tatlıcılar 2 saat 01 dakika Ort-26.2
5-selahattin sertcan 2 saat 18 dakika Ort -23.4

@Kudret Kurtcebe şu federasyona bir kulis yapta master lig ne zaman başlayacakmış bir öğreniver abi.

@mehmetsunu
Internet bugün bağlandı sunu dostum ,24 saat burdayım 'malum kış gelir ben aynen çalışırım,bu konuyu en iyi mete taşkın bilir bir danışayım

@Kudret Kurtcebe

İnternet bağlandıysa artık sen cayır cayır mesaj girer, forumun serverlarını patlatırsın.

@mehmetsunu

33084 mesaj silinenler ile bi 50000 mesaj olmuştur

@Kudret Kurtcebe

Ha beline pardon bileğine kuvvet.

(link)
Gebzede yarış
Sunu dostum 60 mastır yok malesef ,
olsa iyi olur idi

(link)
Sevdiğim saydığım ali rıza ,eski milli çeşmeye gel dedide
Cepten 500 yeriz yahu,,,,!

Geri