Scudo Sports

Amatör bisiklet yarışı, amatör fondo yok mu?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
amatör bisiklet yarışlarının adına ne diyeceğiz ,gran fondo der isek olmaz ,neden çünki dışarda amatörüde oluyor prosuda oluyor gezi amaçlı katılanıda oluyor,
peki biz ne istiyoruz ,biz amatörler kendimizi sınamak istiyoruz nerede ?
amatör bisiklet yarışlarında ama koşullar nasıl olmalı?

1- ücretsiz olacak
2- ulaşımda ücretsiz olacak
3- konaklama ücretsiz olacak

herkes katılacak ama sadece amatör yarışçılar,bu yarışların adını değiştirmek gerekirse ne diyeceğiz
amatör bisiklet yarışları olabilir,
ya da amatör fondo,
bu yarışlar gezi amaçlı olmayacak burada herkes yarışacak
peki katagoriler

18 yaş altı,18-25 yaş ,25-35,35-45,45-55,55 üstü ,

hayalle yaşayan o .......ölür derler ya inşallah ölmeyiz ,,,

:komik::komik::komik::komik::komik:

Scudo
Siz şahıs olarak kendiniz bile yarış düzenleyebilirsiniz . Ama ne garip ki bu yıl yeni çıktı. Federasyona 5 000 TL öderseniz olur. Destek mi köstek mi anlayamadım.

• Beğen
Tepkiler: ÇAMKOMLU
@cngz

valla diğer gran fondo olacakmıda da yazdım ,param çok olsa idi yapar idim ,öyle bir durumum yok,
ama kendi namıma zati yarışta idim geçen pazar 41 km basarak ,7 eğimde cabası uzun olanları var,1 saat 55 dakika ortalama 21 ,burada yarış olsa çok kişi gümler kolay bir etap değil bura ,ayrıca dediğim yerlerde yarış yapacakların çok tecrübeli olmaları gerekir
bu etap aynen göçbeyli-bıçkıdere-göçbeyli tam 30 km ama iki tur burada yarışacak olanlara allah kolaylık versin bura ne granfondo marmaraya benzer nede edirne yarışlarına
bu etap adamın aklını alır..

@cngz

iş federasyona 5000 ödemek ile olsa ,yapılacak işler var daha izin meselesi valilikten ilgili belediyeden
esasında yapılmayacak iş değil yapılır benim derdim aynen göçbeyli -bıçkıdere- göçbeyli iki tur yarışı düzenlemek ,
buraya jandarma bakmakta ,zati güzergahta yan yollar yok ,jandarma o gün görev yapacak bura pendik belediyesine bağlı ,burada otomobil yarışları yapıldı ve jandarma tedbir almış idi..
yanlız göçbeyli tabelasından çıkış alınacak ora köyün dışı köy içinden yarış olmaz ve bıçkıdere köyü girişinden dönülecek
etap çok güvenli bir yer ,bir pazar olacak tabi ,pazar günü tek aracı göçbeyliden bıçkıdereye göndermeyecek jandarma aynı şekilde bıçkıdereden gelen araçları ve oruçoğlu köyünden gelen araçları ,esasında bal gibide olurda bakalım inşallah biri akıl edecek burayı

valla gerçekten çok param olsa idi 5000 de verirdim ,üstünede 50.000 lira ayırırdım ,kime ,yarışan ve podyuma çıkan ilk üçe bunu aynen yapar idim ,zengin olmanın ölçüsüde bence budur.

(link)

amatör fondomu oluyor acep bu iş sayın mehmet sunu
yoksa gran fondomu ,
bu masterlar özel ligine kimler alınmayacak

1- ahmet hidayet
2- ismail iltır,

27 tenmuzda 60 yaş oluyorum ,masterlar ligi ekimde olurmu
ekimde olamaz ,peki ne vakit olur belli değil tabi, kasıma kalırmı bilemem
temmuzdan sonraya kalır ise 60 yaş üzeri kaç adam tanıyorsun alaydan yetişmiş türkiye genelinde sıkı basan,
onlar benim rakiplerim tabi,milli olmayacak feridun tezbaşaran gibi mektepliler ile işimiz yok biliyorsun

@Kudret Kurtcebe

:ssrtcbya: Maşallah abi. Ben (gelebilirsem) 60 yaşımda bırak bırak bisiklete binmeyi, evden dışarı çıkamam gibime geliyor :agla:

@Kudret Kurtcebe Bisiklete olan sevginiz her türlü takdirin ötesinde... Ama malesef bunu anlayabilecek ne eğitim altyapımız ne de yetişmiş insanımız var.. Bu işte rant olduğunu ispat etseniz, herkes bisikletçi olur.
Örneğin: YALAN HABER: Bisikletçi olana boğaza nazır 55 kat irtifalı bedava kupon arsa veriliyormuş.

@Serkan Mıstınoğlu

serkan bu feridun tezbaşaranı keşke tanımaz olaydım inan kendimden aynen utandım ,ama bir gerçek var bu adam senelerin prosu ,ama ne pro,66 yaşında 60 kilo 52-39 arka 11-23 ile eğimde fırtına ,dersinki bu 66 yaşında adam nasıl çıkıyor bu sert eğimleri valla kulağıma küpe oldu zati ,
onu örnek alıyorum artık tek favorim bu adam bir zamanların 56 ayna kol çeviren feridun tezbaşaran

@cngz

insanoğlu alınmasın insanoğlunu sevmiyorum ama bisikleti çok daha fazla seviyorum ,bir şey sevmek ve onu kendine ilke edinmek asla vazgeçmemek olay bu idi ,
yakalayanlar yakalayacak ,yani bir şey sevmeyi öğrenecek yoksa halleri dumandır
işini sevmek yada işi dışında bir şeyi sevmeyi ilke edinmek çözüm bu..

(link)

deb9f9efc56ef2a940bdf0d58ccaad5c_XL.jpg

teşekkürler ,gençlik ve spor bakanlığı,spor genel müdürlüğü,federasyon ve tekirdağ belediyesi,bu yarışta yer alacak polislerede şimdiden teşekkürlerimi sunarım ve organizasyonda yer alacak tüm ilgililerede buradan teşekkür ederim,

katılım ücreti yok ,bunun devamını dilerim amatörlere açık yol bisiklet yarışlarının daha çok yapılması ümidiyle ,mtb 'li arkadaşlarda bu yarışta yer alacak şehir bisikleti olanda ,

(link)

teknik ayrıntılar mükemmel,
  1. Ulusal Egemenlik Kupası amatör yol bisikletçilerine açıktır. Aktif UCI lisansına sahip olan ve profesyonel takım üyesi olan herhangi bir bisikletçinin yarışması yasaktır.
  2. Her katılımcının güncel sağlık raporu veya güncel bisiklet lisansına sahip olması zorunludur.

1. Yarış için asgari ortalama sürat açıklanacaktır. Bu limite uymak zorunludur. Asgari ortalama hız yarış parkur durumuna, uzunluk ve irtifasına bağlıdır, katılım şartnamesi ve yarış bilgileri içinde belirtilecektir. Bu sürat değeri yarış kurallarının bir parçasıdır.
  2. Asgari ortalama hız yarış komitesi tarafınca denetlenecektir. Trafik durumu uyarınca komite, güvenlik ve polis birimleri ile koordineli olarak, çok geride kalmış katılımcıları, asgari süratin üstünde olsalar bile yarıştan çıkarma hakkına sahiptir.
  3. Herhangi bir yarışçı, mekanik, sağlık veya başka nedenlerce açıklanan asgari ortalama sürati tutturamazsa, yarış organizasyonunun talebi uyarınca, yarışı bırakarak "sporcu toplama aracı"na geçecektir.
  4. Hakemler ve sporcu toplama aracı yetkililerinin talimatlarına uymak zorunludur.
  5. Yarışı sporcu toplama aracının gerisinde bitiren sporcular diskalifiye edileceklerdir. yarış sonuçlarında bu sporcuların zamanları gözükecek ancak sıralamalarda yer almayacaklardır.
  6. Yarışı sporcu toplama aracının önünde, ancak asgari ortalama hızın altında bitiren yarışçılar da yarıştan ihraç edileceklerdir. Bu sporcuların zamanları yarış sonuçlarında gözükecek ancak sıralamalarda yer almayacaklardır.

adeta sesimi duydular istediğim bu idi ,,,ne kadar teşekkür etsem azdır..

İrili ufaklı 8 tane çıkış, 8 tane iniş var. Bol virajlı yollar. İrtifa yüksek değil ama toplam irtifa yine yüksek sayılır. 9-10 tane sağlam interval yapmak lazım. Ama... @mehmetsunu. Bu Kudret baba Chris Horner gibi bisikletçilerden. Adam 40 yaşında Vuelta'yı kazandı, antrenmanlarını soran gazeteciye söylediği laf şu: Hayatımda tek bir interval dahi yapmadım. Ben sadece sürmeye inanırım.

Düzeltiyorum, 41 yaşındaymış

Kayıt yaptırdım ama kayıt isim listesi çıkmıyor.

@barhan

yok malesef

@MehmetAliB.

burada rakipler belli 6 adam var

1- ismail iltır (ismail iltır eski milli, hakem heyetine kalmış tabi ,katılıp katılmaması ama nashira takımda yer almakta bu takımda eski millilerde var alaydan gelenlerde.)
2- ali rıza fırıncı
3- faik yağcı

ve kayseri fondodan sağlam adamlar gelebilir,

4- fatih altan
5- cemal akyel
6- sadık yalaman

@mehmetsunu

ya seydi mehmet hocca,,

:komik::komik::komik::komik::komik:

entreman entreman neymiş yahu değilmi,:islik::islik::islik::islik::islik::komik:

ha bak yunus varya acaip bir adam doğrusu 41 km 'de acaip takdı bana
tam 40 dakika ,burada 7 adet eğim var üsküdar -bıçkıdere tabela arası ,bıçkıdere köy girişine ise tam 50 km
burada 41 km basarak devam ettik ,1 saat 55 dakikada aldım non stop pedal
41 km ortalama düşük çıkar

1- 4 üncü eğim eşek anırtır bu eğim bir kere uçmak derede yok ,resimlerden anladığım kadarı ile şile yolunun eğimleri adamı öyle bir kahrederki bitmeyen senfoni gibidir
up uzun bir yol görürsün yukarıya doğru yılan gibi kıvrılır bura çetindir
burada yarış felan şimdiye kadar asla olmadı ama biz yarıştık

2- kartepe bisiklet takımının eski elemanları ne dediğimi anlar onlar bu yollarda piştiler
senin anlayacağın beraber yürüdük biz bu yollarda
3- 33 km durmadan bastığımız etapda bura idi ,dudullu çıkış varış bıçkıdere
4- gene dudullu-göçbeyli
50 km serileri non stop pedal

bunları niye yaptık mehmet aga ,bir nevi yarışlara hazırlandık yıllarca ,ama hiç yarışmadık
ama sonunda gran fondo marmarada kartepe bisiklet takımı buluştu

a- erkan közen
kendi katagorisinde 14 üncü
b- bahtiyar közen kendi katagorisinde 12 inci

valla en iyi dereceyi bana göre aldılar ama kürsüye çıkamadılar
bence hırsları var ise bu tekirdağda olurlar,bakalım furkan tk ne yapacak
ayrıca furkan tk biliyorsun 283 kişi içersinden aynen 3 üncü oldu nerde uludağ eğiminde bundan önce 3 kez uludağ tırmanışları yapmış idi kartepe bisiklet takımı ,ve gene furkan tk edirne yarışında 40 kişi içinde 33 üncü oldu bu yarış öyle böyle değil zaman barajı var idi

ha zaman barajı ne demek
aynen tekirdağda göreceğiz olayı ,2 saatin altında geçmen lazım 26 km 'yi çıkışta
ha geçemedinmi aynen diskalifiye
tekirdağdan çıkış ve ilk 26 km 'de kaç eğim var göreceğim
ilk 26 km 'yi 1 saatin altında devirmem gerekecek mehmet hocca
bu başka bir durum bunu anca yarış atmosferine girdiğin an anlarsın ..

@MehmetAliB.

çok enteresan mehmet dostum ,tek bir interval yapmadım demekte ,ben sadece sürmeye inanırım,
aynen katılmaktayım onun gibi düşünüyorum.

@MehmetAliB.

3.22 'den sonra froome 'un inişi mükemmel denedik gran fondoda üst boruya oturduk ama pedalı çevirmedim
adam resmen nokta oldu yahu..

Son iki iniş tam o harekete göre Kudret Abi. Yalnız son iki inişe kadar grup içinde kim kalabilir bu soru işareti!. Bence iniş çıkışlarda herkes parça parça dağılacak.

Granfondoda rampa tırmanırken seni dropbarın altından tutarak çıktığını görmüştüm. Hatta ben uzunda olduğum için tersten giderken sana "Bastır Kudrer Abi!" diye bağırmıştım hatta. Sonra bir kaç kez daha görünce dikkatimi çekti, sen tırmanırken bile dropbarın altından tutuyorsun, esnekliğin iyi galiba. Aerodinamik duruş çok önemli faktör.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
konaklama otel fiyatları bu konular hakında bilginiz varmı arkadaşlar acaba

@MehmetAliB.

valla mehmet dostum orada eğim fazla değil idi sende gördün ama çok sert eğimde aynen kalkacağız
tekirdağda 18 eğimden bahsedilmekte iş zor yani..

@mutlu07

(link)

siteler buldum mutlu..

@MehmetAliB.

birde bisikletin esnekliğide eğimde müthiş mehmet

(link)

altına gidiş ilk 26 km 'de çok çetin olacak çok ,

ilk 26 km

1- 5.4 km ,eğim yüzdesi 3.3
2- 6.01 km, eğim yüzdesi 4.2
3- 7 km ,7.7 %
4- 10.8 km ,7.2 %
5- 11 km ,12.4 %
6- 15.2 km ,5.1 %
7- 15.4 km ,8.5 %
8-15.7 km ,15.8 %
9- 20.4 km ,10.0 %
10- 21.6 km ,9.3 %
11- 24.1 km ,10.6 %
12- 26 km son ,10 %

saniye farkı ile elenenler olabilir
ciddi bir güzergah eğim cehennemi üst üste geliyor ilk 26 km ,,

(link)

tekirdağ yarışı öncesi hazırlık idmanları başlamıştır ,,

göçbeyli -bıçkıdere -göçbeyli
non stop pedal

saat tutulacaktır,

toplam 32 km ,

eski kriterlerim
ilk 14 km -41 dakika non stop
dönüş aynı 14 km 46 dakika ,

toplam 28 km
17 eğimler ,
trafiksiz alan,

katılacak olanların kurallara uyması mecburidir

1- kask takılacaktır
2- iç lastik alınacaktır keza pompa
3- idman esnasında herkes patlayan tekerini tamir etmekten sorumludur
4- çıkış noktası göçbeyli köyü tabeladan (köy dışı )
5- varış noktası şile tabela (bura 14 km yazmaktadır )dönüş aynıdır
6- özellikle dönüşte 14 km 'de üst üste eğimler gelmektedir ,
7- 28 km 'de mola yapılmayacaktır.

fatih altan
rakiplerimiz.

50 yaş üstü,

69 km 'de ortalama 29 yapmış 2 saat 22 dakika

cemal akyel 69 km 'de 2 saat 24 dakika yapmış

fena halde rakip nashira bisiklet takımı 50 yaş üstü elemanlar çok sıkı

1- ismail iltır sağdan birinci
2- ali rıza fırıncı soldan birinci

1 inci nashira takımı
2 inci yalova spor (en solda faik yağcı )
3 üncü toprak su takımı
rakip takımlar .

günaydın mehmet sunu ,günaydın kayseri ,

biliyorsun biz sen ile asla küsmeyiz ama tartışırız ,bilgi alışverişinde bulunuruz ,
bence biz acaip sen ile anlaşmaktayız ,:harika::harika:

bu yarışta 55 artı olsa idi iyi olacaktı o vakit ikincilik garanti idi.nedenmi diğer rakiplere baktım duvarlarında hiç bir hareket yok, idman namına eser yok.55 artıda 11 kişi var en sağlamı biliyorsun 58 doğumlu eski sporcu ali rıza fırıncı,
bu arada 50-55 arası 16 kişi var toplam 28 kişi ,cihat yurtseven 1963 doğumlu ,ve zafer yalın ise 1967 doğumlu,bu iki elemanda oldukça sıkı,murat tüfekçibaşını dikkate alıyorum ,ve yıldıray öztürk dostumuda ,yani toplam 5 kişi ,ali taşkıran mtb 'de birincilik almış ama 2015 'de ve bu tarihten sonra duvarında idman göremedim ,duvarında idman yapanlar var onlar zati belli ,ali rıza fırıncı ve cihat dostum,antalyada kemerde hazırlanıyorlar ,son 22 nisanda ben idman yapmam ,ct göçbeyli-bıçkıdere-göçbeylide basacağım durmak yok,
28 km, acaip eğimler söz konusu 14-17 arası ,bahtiyar ile dün buluştuk ,bahtiyara helal olsun, işe bisiklet ile gidiyor ve öğlen tatilinde aynen idman yapıyor kayışdağı eteklerinde.
bahtiyarın hedefi ilk ona girmek kendi katagorisinde ,gran fondo marmarada ilk ona yaklamış idi 12 'inci olmuştu,
ki bence çok iyi derece aldı ,erkan közen ise 14 'üncü olmuştu ,furkan ise 26 'ıncı olmuştu,
biliyorsun bende zorlama yoktur bu yarışta isteyen kartepe forması ile yarışır ben yarışacağım zati,bu forma kürsü gördü ,ama burada rakipler zorlu bu nedenle asla erken konuşmam ,ama kürsüyü zorlayacağım kazanamaz isek sağlık olsun ama ilk on için canımı dişime takacağımdan emin olabilirsin.

@Kudret Kurtcebe

Şimdi su koyvermek yok. Ahmet hidayet akyürek kaç yaşında. 60 ı devirmiş, ya feridun tezbaşaran. Yaşını kendide bilmiyor, bir pir-i bisiklet. Bu adamlar gerçi yarışçı adamlar ama sende amatör yarışçısın. 1976-2016, 40 yıl iddiası var. Ali rıza fırıncı 58 yaşında senle aynı yaş. Sende başarabilirsin.

@mehmetsunu

eski kulağı kesikler olmasa idi ne güzel olurdu yahu ,
ahmet hidayet milli sporcu yav arkadaş biz nasıl geçebilirizki onları, adamın yaşamı yarış olmuş, yaşantımızda bir kere gran fondo marmaraya girdikte yarış gördük, hidayet yıllarca yarıştı ve feridun ,
ama bu yarışta hırs olacak ise kendimle olan hırs olacak ,bu önemli ,
yarış öncesi açıkça yola konsantre olacağım çıkışta 28 tempo şart yoksa kötü derece alırım eğimde ise kesin olarak 11-34 'ün iki altından çıkış yapacağım dün deneme yaptım yarında idmanda kesin uygulama yapacağım kaslar alışmalı

(link)

buraya geçebilirim belli olmaz 11-32 ruble

@Kudret Kurtcebe

Sana bir km saati şart. Kendini daha iyi kontrol edersin. İlk düzlükleri nabzı yükseltmeden 30 üzerinde gitmelisin. Hatta bütün düzlükleri nabzı sabit tutup 30 un üzerinde gitmelisin. Yokuşlarda 13 ün altına düşmemeye bakarsın. Çok sert yokuşta artık o anı kurtarmaya bakarsın. 8 de olur 9 da. Ayakta yüklenme, hep sakin ol. Belli bir tempo yakala, yokuşlarda kadansı bozma yüksek kadans düşük devir. Yanına enerji barlarından al, ik matara al. İnişlerde acemilere dikkat.

@mehmetsunu

aklıma lampre takımdan nimets geldi, zati adam en sert eğimde oturarak çıktı ,ortadan gidonu tutuyordu bu takdiği uygulama, yanlız süratli çıkma durumu,

@Kudret Kurtcebe
hızlı koşan atın diye bir söz var. Unutma 0 dan 400 metreye tırmanacaksın. Soluklanma yok. Aşağıdan tempo tutacaksın, sabit tempoda. Ayağa kalktınmı dinlenme şansın kalmaz.

Geri