Scudo Sports

Alyan tavsiyesi

Turda yanıma alabileceğim alyan seti arıyorum. Yarın acil almam gerek, sele çıktı yerinden :)

Netten almıyorum, mağazadan alacağım.

Örneğin linkteki iyi midir?

(link)

Scudo
@Mehmet Nejat Karahan
İşinizi görür ama kalitesizse,zamanla yalama yapabilir..Ben de şu var,işimi görüyor,yalama filan da yapmadı;
(link)

@Mehmet Nejat Karahan

Selam crankbrothers ler iyidir tavsiye ederim. Olmadi decation a bi bak

IMG_1421.JPEG
Kaliteli olsun diyorsan swisstools derim.

(link)

Bu ürünü aldim, cok da memnunum. İçinde yok yok. Handikapi ise biraz ağır gibi ama olacak o kadar.

başlığa katkım olsun..

(link)

yanında ilanda yazmadığı halde bisiklet pompası da gönderiyorlar sanırım :) bana geldi, yorumlarda birilerine daha gelmiş.

@qtay Ağırlık takıntısı olmayanlar için harika bir set. İçinde ne ararsan var maşallah ben geçen sene 40 TL'ye almıştım cok memnunum.

• Beğen
Tepkiler: qtay
Decathlondan 500 multitool modelini almıştım geçen sene. O zaman 50₺ idi şuan 70₺ olmuş. Sağlam ve güzel ürün, mutlaka yanınızda bir multitool olsun.

@YlcnCihan izeltaş tamir setleri konusunda başarılı bir firma. İhtiyaç olan ürünüm olduğunda gözüm kapalı alırım. Hatta bisiklet ile uyumlu anahtarı vs olduğu zaman boştan yere parktool ve proya para verene kadar izeltaş almak çok mantıklı.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Merhaba iyi günler başlık açamıyorum/açmayı bulamadım , 2 alyan seti arasında kaldım çantamda gerektiğinde kullanmak için hangisini almalıyım ?

ttps://www.hepsiburada.com/izeltas-kaset-allen-anahtar-takimi-7-parca-1-5mm-6mm-p-HBCV00000F9S6L
Ya da
ttps://www.decathlon.com.tr/p/multitool-bisiklet-anahtar-takimi-500/_/R-p-100441?mc=8386667

(Alyan setinde siyah olanlar chrome vanadium mu neyse daha iyi diyorlar benim de kafama yattı bir de şu var izeltaş'dan şu da olabilir : ttps://www.hepsiburada.com/izeltas-kaset-allen-anahtar-tk-7-li-1-5-6-p-HBV000002LZ7G )

Linklerdeki baş harfleri silmek zorunda kaldım başına h eklerseniz çok mutlu olurum .

Merhaba iyi günler başlık açamıyorum/açmayı bulamadım , 2 alyan seti arasında kaldım çantamda gerektiğinde kullanmak için hangisini almalıyım ?

ttps://www.hepsiburada.com/izeltas-kaset-allen-anahtar-takimi-7-parca-1-5mm-6mm-p-HBCV00000F9S6L
Ya da
ttps://www.decathlon.com.tr/p/multitool-bisiklet-anahtar-takimi-500/_/R-p-100441?mc=8386667

(Alyan setinde siyah olanlar chrome vanadium mu neyse daha iyi diyorlar benim de kafama yattı bir de şu var izeltaş'dan şu da olabilir : ttps://www.hepsiburada.com/izeltas-kaset-allen-anahtar-tk-7-li-1-5-6-p-HBV000002LZ7G )

Linklerdeki baş harfleri silmek zorunda kaldım başına h eklerseniz çok mutlu olurum .
İzeltaş kalitesini ispatlamış bir marka. Pahalı ama fiyatına değer.

Merhaba şehir bisikletimin disk frenleri için alyana ihtiyacım var, sete para vermek istemiyorum; zaten tek işim diskle. Amazon'da İzeltaş'ın tekli alyanları var ancak hangi numara lazım anlayamadım, yardımcı olur musunuz?

Ekran Resmi 2022-06-24 19.16.41.png

@Fenerli İnç sistem anahtar alırsan sıkarken anahtar yuvanın kenarlarını tıraşlar ve ulaşılması zor bir yerde nur topu gibi yalama kafalı bir civatan olur. Metrik anahtar alman gerekiyor. Kaçlık anahtar gerektiğini @Spartiat bilir muhtemelen.

Merhaba şehir bisikletimin disk frenleri için alyana ihtiyacım var, sete para vermek istemiyorum; zaten tek işim diskle. Amazon'da İzeltaş'ın tekli alyanları var ancak hangi numara lazım anlayamadım, yardımcı olur musunuz?

290376 dosyayı görüntüle
@Fenerli İnç sistem anahtar alırsan sıkarken anahtar yuvanın kenarlarını tıraşlar ve ulaşılması zor bir yerde nur topu gibi yalama kafalı bir civatan olur. Metrik anahtar alman gerekiyor. Kaçlık anahtar gerektiğini @Spartiat bilir muhtemelen.

Benim disk frenle işim yok ama anahtar ihtiyacı rotor içinse gereken torx uçlu anahtar değil mi? Benim gördüğüm bütün rotor vidaları torx uçla açılıyor.

shimano-sm-rt26-6-bolt-brake-rotor-silver-160-mm-50329-159348-1481260521.jpeg

Standart ise T25 ile:
unknown.png

Mesela bu: (link)

Kaliper içinse bir standart olmayabilir, şimdi baktığım parçacıda her kaliperde başka bir vida var.
Gördüğüm kadarıyla onlar da torx:
br-m4050_s_01.jpg
mt410.jpg
original_6__2_5.jpg

Disk frenle ilgili bir konuda belki disk kullanıcılarından net bilgi alınır.

@Spartiat Yazdığım mesajda sorunumu tam belirtmemişim, benim disk frenlerimde sürtme var; izlediğim videoda ise bu sorun için alyan kullanılıyordu. Ben direkt videodaki gibi 5 numara alyan alacaktım ama ölçüler kafamı karıştırdı, hangisi kaç numara anlayamadım.
Edit: Link paylaşmaya hesabım el vermiyor, Bisikletimden gelen garip sesler serisi 3 isimli videoda o dediğim numaralı alyan kullanılıyordu. Acaba yukarıdaki fotoğraftaki ölçülerden hangisi 5 numara oluyor? Teşekkür ederim.

@Spartiat Yazdığım mesajda sorunumu tam belirtmemişim, benim disk frenlerimde sürtme var; izlediğim videoda ise bu sorun için alyan kullanılıyordu. Ben direkt videodaki gibi 5 numara alyan alacaktım ama ölçüler kafamı karıştırdı, hangisi kaç numara anlayamadım.
Edit: Link paylaşmaya hesabım el vermiyor, Bisikletimden gelen garip sesler serisi 3 isimli videoda o dediğim numaralı alyan kullanılıyordu. Acaba yukarıdaki fotoğraftaki ölçülerden hangisi 5 numara oluyor? Teşekkür ederim.

Montaj vidaları için olan anahtarmış, bence o standarttır, suluk v.b. diğer parçaların da montajı için kullanılan standart M5 vida gibi duruyor.

Bu hesaplısı: (link)
Videodaki de bu: (link)

@Spartiat Teşekkür ederim vakit ayırıp yardım ettiğiniz için, hesaplı olanı aldım; yorumları da olumlu imiş.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Geri