BerkEvren
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 12.866
- İsim
- Berk Evren
- Başlangıç
- 1983—84
- Bisiklet
- Diğer
Ben istemedim meselaKim istemez abi karbon bisikleti olmasını?
Ben istemedim meselaKim istemez abi karbon bisikleti olmasını?
Yalnız değilsin üstadım.Sırf karbonun görünüşü güzel olduğu için ve kaynak izi olmadığı için alınır diye düşünen tek ben miyim?
Bazılarınız bana taş atmış diye anladım. Olabilir tabi. Burası forum, küfür etmedim, hakaret etmedim , aşağılamadım. Nedir bu ölümüne savunmak. Bence diye başladım bence diye bitirdim. Benim gibi düşünen olduğu gibi başka düşünen de var hatta hiçbirisi diyen de var. Bisiklet konusunda değil de başka teknik ve mesleki konularda üye olduğum, aktif yazıştığım yerli-yabancı forumlar mevcut. Hiçbir yabancı forumda böyle durumlarla karşılaşmadan fikirlerimi paylaşıyorum. Paylaşım sonucunda da bir karar alınmıyor. Herkes düşüncelerini yazar gerekiyorsa eleştiri, destek yada ekleme yapılır, karşı tezler anlatılır. Konuyu okuyan kişilerde ihtiyaçları varsa yazılanlara göre kendi bilgi-görgü-tecrübe-ihtiyaçlarına göre bir fikri benimser tercihlerini yaparlar.
Eleştiri neden yapılır yada fikirler neden çarpıştırılır daha iyi- daha doğru-daha güzel olana ulaşmak için. Olaylara yüzeysel bakış açısı ile bir yere varamazsınız yada anlamak istediğiniz gibi yorumlayarak saldırarak bir yere varamazsınız. Başka mecralarda da fikren tartıştığımız (kavga vs demek değil tartışma) insanlarla başka bir konuda ortak noktayı yakalayabiliyoruz.
Bir de yazı ile anlatırken ben de pek duyguları ifade eden emojilerden faydalanmıyorum ama nasıl yazdığımızı (ruh hali olarak, kızgın, mutlu, anlayışlı vs) duygularımızı ifade edemiyoruz. Hali ile zıtlaşılıyormuş gibi oluyor. Ben hayatında kavga etmiş adam değilim. Bu tip tartışmalardan da özellikle yüzyüze kaçınırım. Herkes bildiği gibi yapsın ben bu konuda uç bir durum olmadıkça bir daha yorum yapmayacağım. Zamanı gelip ihtiyaç ortaya çıkarsa ben de bir karbon bisiklet edinirim ama şu anda ihtiyacım yok. Teşekkürler herkese.
Tabiki 28 den 32 ye çıkmadı en dibi ve en üstü alırsanız 4 km fark oldukça fazla. Diğer bisiklet ile de 31 ortalamalarım var belirtmek istediğim esnememezlikti aslında ama gene iş kanıtladım a dönmüş nedense. Forumlarda kim bilgili kim ne mimik yapıyor belli olmuyor o yüzden evet siz çok güzel anlatmışsınız ama asıl değinmeye çalıştığım noktayı tamamen atlamışsınız. Neyse bir daha okursunuz yada okumazsınız. Benden bu kadar herkes süper.28 ortalamanın 32'ye çıkması en iyi şartlarda çoğu modele göre ortalama güç 130 Watt'dan 180 Watt'a çıktı demek. Bu kazanç sadece kadrodan gelmiş olamaz, zaten kadronun esnemesi için kadroya yüklenen enerji yay mantığı ile geri dönüyor diye yukarıdaki mesajımda yazmış ve bunu kanıtlayan videoyu atmıştım. En büyük etki duruş pozisyonu ve süren kişinin güç uygulayabileceği pozisyonun fizyolojik olarak optimum olması.
Karbona gelirsek, hem rijitlik (stabilite için) hem hafiflik hem de şekil verilebilirlik gibi özellikleri en iyi oranlarda karbonda bulabiliyoruz. Ayrıca karbon bisiklet olayı yeni ya da olgunlaşmamış değil. 90'ların ortasından itibaren düşünürsek 25 yıllık bir süreç var. Bisiklet endüstrisinin kalite standartları havacılıktaki kadar yüksek değil, olmasına da gerek yok, o yüzden karbonlar boşluklu ve reçine birikintili olsa bile son kullanıcı açısından tehlike oluşmadığı sürece problem yok. ISO 4210-6 yani bisiklet kadro test yöntemleri PDF'sini paylaşıyorum eklentide, nasıl testler gerektiğini okuyabilirsiniz.
Hocam başıma agrilar girdi . Lutfen cimri davranin yazarken özellikleHala anlatmak istediğimi anlatamamışım. Ben işe yaramaz, gereksiz, almayın demedim. Paranız vardır, hevesiniz vardır alırsınız kullanırsınız ve elbette fark olacaktır yoksa herkes alsın Altus, Tourney geçsin gitsin. Mesela 5 sene öncenin Deoresi bugünün Altus'u tarafından başarım olarak geçiliyor. 3 sene önce enfazla 7 vites olarak satılan sistem bugün 9 lu-10 olmuş. 5 sene öncenin Dura-Acesi bugün 105 tarafından geçiliyor. Forumda bir anket düzenlense katılanların kaçında hangi seviyede donanım çıkacak. Sizde varmış, güle güle kullanın. Ben de müzik konusunda düşkünüm müzik aletlerine evimde üst düzey bir dijital bateri setim 6 tane klavyem rack modül synt, kayıt efekt, elektro gitar, anfi, kabin vs cihazlarım var toplasam 4-5 karbon alacak kadar meblağ tutuyor. Tonlarca para gömdüm o alana. Para mı kazanıyorum , hayır keyif için. Yalnız benim şöyle bir avantajım var bu cihazların bazıları klasik yada argo tabir kupon cihazlar, 10 yıl sonra da değerli olmaya devam edecekler zira bazıları 20-30 yıllık cihazlar hali hazırda değerliler. Bunun da üstü var mı var ama benim ihtiyacım yok o nedenle uğraşmıyorum almaya. Şahsi olarak söyleyeyim 2-3 dakikalık avantaj için gidip üst seviye set almam elimdeki bana yetiyor. Kimseyle ne yarışıyorum ne de kendimle yarışıyorum. İsteyen istediğini alabilir benden maddi destek talep etmedikçe ama tecrübesiz arkadaşlar illaki vardır layık olmadığından değil ama onlara fayda sağlamayabilir. Mesela city-touring tarzı bisikletler bana itici gelir hiç almadım. Herkesin ihtiyacı yok herşeyin en iyisine ama bazen insanalar ihtiyaçları olup olmadığını bilmeden etkilenip yönelebiliyor ve hayal kırıklığına uğruyor, 2 gün sonra hevesleri sönüyor yeni mecralarda heyecan arıyorlar yada en kötüsü zar zor aldıkları bir üst donanımlı ekipman hasar gördüğünde yerine yenisini koyamayabiliyorlar. Hani eskiden çok denk gelirdim adamın elinde en pahalı telefonlardan var ama kontörü yok , sessizce karşısındakini arıyor kontörüm az beni bir ararmısın hesabı.
alın arkadaşım alın en iyisini pahalısını alın. Siz de en az benim kadar takıntılısınız.
Abi siz kendi yorumunuzu desteklemek için o hızı yazıyorsanız ben de kendi yorumum için neden aynı hızı kullanmayayım? Yazdığınız mesajla çelişen bir yazı yazmaya çalışmadım. Son cümlenizdeki pasif-agresif tutumunuz üzdü. Benim çok bilgiliyim gibi bir iddiam yok, hiç bir zaman da olmadı.Tabiki 28 den 32 ye çıkmadı en dibi ve en üstü alırsanız 4 km fark oldukça fazla. Diğer bisiklet ile de 31 ortalamalarım var belirtmek istediğim esnememezlikti aslında ama gene iş kanıtladım a dönmüş nedense. Forumlarda kim bilgili kim ne mimik yapıyor belli olmuyor o yüzden evet siz çok güzel anlatmışsınız ama asıl değinmeye çalıştığım noktayı tamamen atlamışsınız. Neyse bir daha okursunuz yada okumazsınız. Benden bu kadar herkes süper.![]()
Ben istemedim meselaGittim aynı bütçe ile çelik bir kadro yaptırdım kendime. Yine bu konuda yazmıştım, herkes için ulaşılması gereken son nokta veya tek doğru değil ki karbon. Beklentiler, istekler, kullanım şekli bir ton faktör var.
Öyle agresiflik yapma niyetim yoktu. Kırdıysam özür dilerim. Sıkıldım azcık konudan.Abi siz kendi yorumunuzu desteklemek için o hızı yazıyorsanız ben de kendi yorumum için neden aynı hızı kullanmayayım? Yazdığınız mesajla çelişen bir yazı yazmaya çalışmadım. Son cümlenizdeki pasif-agresif tutumunuz üzdü. Benim çok bilgiliyim gibi bir iddiam yok, hiç bir zaman da olmadı.
O kadar kolay olmayacak gibi görünüyor abiŞahsen ben karbonla ilgili yazdığım tüm negatif mesajlardan çark ediyorum. Bugün öğrendimki benim bisikletin maşası karbonmuş..."bu bisiklet ne kadarda ricit, nasıl bir aluminyum olmak bu" diye düşünüp duruyordum..Aldanmışım..Bir maşa bu kadar farkediyorsa, tamamını tahayyül edemiyorum..Maşamın bakımını özel karbon kremleriyle yapacağım artık..
Kesin bilgi yayalımNe olursa olsun kadro fit olsun. Cok farkediyor.