özgür duygu
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.391
- Başlangıç
- 1991—92
- Bisiklet
- Bisan
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Şöyle açıklarsak netleşir belki... Kötü geometrisi olan, çok esneyen kısaca kötü bir kadro ve kötü bir jant setine en iyi seti bile taksak performans artışı yakalanmaz. (Hafiflikten gelen ufak bir dokunuş olur) Ama kötü bir set bile taksanız iyi bir jant ve kadro seti size ilk sürüşten itibaren geri dönüş yapacaktır. Setlerin vaatleri hızlı vites geçişleri, oranlar ve hafiflik. Ama konu jant ve kadro olduğunda kazançlar daha verimli güç aktarımı, akıcı göbekler ve aero avantajlar oluyor.Yani diyorsunuz ki Ultegra Dura-Ace setleri gereksiz is kadroda biter tiagra bile fazladir. Ben hemen Shimano' ya bir yazayim bosa ugrasmayin biz isi cozduk.

Onun yerine bol bisiklet giyiminin altında kocaman bir göbek yapıp bu gidemez be yaa diyenleri şaşırtmak daha keyifli olur. Çaktırmadan göbekteki eklemeyi atıp bisiklette ne çabuk kilo verdiriyormuş iyi ki biniyorum diye hava da atılabilinir!Ben de karbon alıp kadro birleşim yerlerine kaynak izi yaptıracağım.Gören alüminyum sansın,kuzu postunda kurt olsun.😈![]()

Bunu uzun sayfalar anlatmaya çalıştım ama , ne gücü nede bilgiyi aktaramadım. Çelik kadro kadar değerim yok😁Şöyle açıklarsak netleşir belki... Kötü geometrisi olan, çok esneyen kısaca kötü bir kadro ve kötü bir jant setine en iyi seti bile taksak performans artışı yakalanmaz. (Hafiflikten gelen ufak bir dokunuş olur) Ama kötü bir set bile taksanız iyi bir jant ve kadro seti size ilk sürüşten itibaren geri dönüş yapacaktır. Setlerin vaatleri hızlı vites geçişleri, oranlar ve hafiflik. Ama konu jant ve kadro olduğunda kazançlar daha verimli güç aktarımı, akıcı göbekler ve aero avantajlar oluyor.
38 yaşındayım başkan😁 senin kadar ayırt edebiliyoruz neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu.Bendeki cromoly kadroda da kaynak izi ve geçiş yüzükleri yok. Bir acaba diyorum boruların üzerine izocam sarıp bez bantla sardıktan sonra macunlayıp boyasam karbon diye yutturabilirmiyim. Nasıl olsa istediğim gibi sticker de basabiliyorum.
Şaka bir yana şunu da ifade etmeden duramayacağım 5-10 bine alınan karbon ile uluslararası bisikletçilerin yarışmalarda kullandığı karbon bisiklet aynı değil ne fiyat ne kalite ne başarım. Yani onlarda karbon kullanıyor ama demeyin.
Ben karbon kötü tü kaka alınmaz gereksiz iş demedim. Yaptığınız işe göre gereksiz dedim. Bunu da özellikle karbon almalıyım. Bu işin nirvanası bu diye büyük oranda getirisi götürüsünü karşılamayacak diye dedim. Vakti zamanında (2000lerin başında) fantezi olsun diye bir işten kazandığım 10bin usd yi bilgisayar parçalarına gömmüşlüğüm var. Oysa 20 sene önceki değeri ile bugünkü değeri eşit olmasa bile en kötü 70.000 TL eder Az bir para değil. Bir daha böyle birşey yaparmıyım. Elbette hayır. Gençken yada biraz rahatken umursamıyorsunuz ama ilerde anlayacaksınız birşey gereksiz ise gereksizdir. Heves ettiniz diye gerekli olmaz. Bugün kullandığım kadrolar dahil hiçbir bisikletim tanınmış marka değil. Kadronun üzerinde yazana bakmam bile.
Birkaç genç arkadaş yazmıştı bisiklet olsun da çelikten olsun diye. Aynen katılıyorum. Çocuklukta bisikletim yokken kuzenimin Bisan Kuğu adında ama adı dışında kuğu ile ilgisi olmayan hatta fil deseniz tam oturacak bisikleti ile kademe kademe kendimi geliştirip aynı yokuşu biri arkada biri ön boruda 3 kardeş çıktığımız zamanlarda aldığım keyif ve başarı hissini hiçbirşeyde bulamıyorum. Hele bir dönem ara verip iş yaptığımız firmanın birisinden gazetenin verdiği bisan-ihlas bisikleti ile başlayan 2. bisiklet devrime bakıyorum. İyi ki yaşamışım. Sökme takma yükseltme-daha iyisine geçme işi hep kademe kademe ve kendi kazancımla olmuştur. Bazen çok iyi kazansanız bile paranın boş yere savurtulmayacak kadar değerli, gerçek emek karşılığı ise kolay harcanmayacak birşey olduğunu anlayacaksınız.
Ben artık elimde falanca model yedek göbekler bile var derken hava atmak yada gösteriş yapmak amacı ile söylemedim sadece nereden nerelere geldim onu ifade ettim. Yoksa benim falanca marka filanca liralık bisikletim var dediğimi eski mesajlarımda dahi göremezsiniz.
Tek hedefim gereksiz yere para harcamamanız için reel önerilerde bulunmaktı ama konuyu nerelere çektiniz.
Onun yerine bol bisiklet giyiminin altında kocaman bir göbek yapıp bu gidemez be yaa diyenleri şaşırtmak daha keyifli olur. Çaktırmadan göbekteki eklemeyi atıp bisiklette ne çabuk kilo verdiriyormuş iyi ki biniyorum diye hava da atılabilinir!