Scudo Sports

Altın

Ons şu an düşük aslında artmış olması gerekirdi. Bir de onsun arttığını düşünün tekrar 2.000$ hatta 2.100$ a ulaşırsa dolar da bu halde iken. Kapalı alanda bomba etkisi yaratır. Şu anki durum suni biraz. Uyanık olmak lazım.

Scudo
TL olarak duracağına altın olarak durması iyimidir?, Değilmidir!

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
kart.png

Altın şu an dolar sebebiyle değer kazanıyor. Yukarıdaki ons haftalık periyod grafiğine göre, ons içinde dolaştığı kırmızı üçgeni kırarsa minimum 2150, maksimum 3000 dolar olur. Zaten ABD'deki enflasyonu düşünürsek, ucuz kaldı diye düşünüyorum.

kart.png

Gram altının TL grafiğine 2000 yılından itibaren bakarsak, 790, 800 tl gibi olursa satıp enstrüman değiştirilebilir.

YTD :)

Duruma göre değişir.

Altın güvenli liman diye diye bizim Türklere geçen sene altının onsu yüksek iken(ki o zaman dolar günümüze göre daha düşüktü) altını tepeden bir kilitlediler.Millet bir sene boyunca Tl bazında bile terste kaldı.Adam o Tlyi mevduata koysa yüzde 15-16 alırdı zaten.Yani zarar(Gerçek enflasyonu düşünürsek külliyen zarar)

Paranız TL'de duracağına gidip tamamıyla tulum peynir alsanız bile değerini TL kaldığınızdan çok daha fazla koruyacaktır. Ama bu kazanç sağladığınız anlamına gelmez. O yüzden TL de duracağınıza tabii ki altında durmanız iyidir.

(Yatırım için tulum peyniri alacaklar son kullanma tarihlerine dikkat etmelidir. Ytd)

TL de durmanın mantığı yok. 50 kuruş basmanın maliyeti 63 kuruş olmuş.
ALtun uzun vadede paranızın değerini korumak anlamında kalkan olur en kötü senaryoda. Banka faizi gerçek dışı enflasyon verileri ile ilerleyen sistemde ana paranın da kayba uğramasına sebep olur. Bu durumda dolar ya da euro karlı görünüyor fakat gene de yumurtaları farklı sepete koymak mantığı ile ben olsam yarısını dolar yarısını altında tutardım günlük geçinme dışında kalan maddi varlığımı.

Maksadım kazançtan çok erimenin önüne geçmek. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Geri