Scudo Sports

Almanya'daki ilk turum: cottbus - dresden

Tepki
195
Bisiklet
Diğer
Merhaba sayin forum!

2 Sene once Almanya'ya tasindigimdan beri adamakilli tur yapip video cekememistim. Gecen haftasonu ev arkadasimla eski celik bisikletlerimize atlayip 105 km yol yaptik. Cottbus - Dresden arasi. Bunu yaparken de videoya almistim simdi de videoyu sizlerle paylasmak istiyorum. Umarim begenirsiniz!

turun Strava kaydi: (link)

Sevgi ve saygilarimla.

Scudo
çok güzel memleket. acaba oradaki şehirler arası yollarda da köpekler yola fırlıyor mu :)

• Beğen
Tepkiler: O.Yalcindag
@burki katiliyorum guzel memleket oldugu konusuna, ozellikle sehirden ciktiktan sonra. Gerci benim yasadigim bolgede cok dag olmadigi icin bisiklet surmeyi de kolaylastiriyor bu :)

Köpek mevzuna gelince, burada sokak hayvanlari olmadigi icin oyle bir durum yasamiyorum. Tabi ki ara ara köylerde sahipli köpekler tasmasiz dolasiyorsa havladiklari oluyor ancak henuz takip eden olmadi :)

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
valla benimde planladıgım koblenz-amsterdam-brüksel turum var. yollar gerçekten muhteşem günleri sayıyorum gitmek için. video için teşekkürler yeniden motive etti :)

• Beğen
@srdrmrs
Benim de bir Kopenhag planim var bir de Balkanlar ancak zaman hakkinda bir fikrim yok ve detayli bir plan yapmadim. Koblenz - Brüksel turunuzda iyi sanslar dilerim ve sizin turunuzdan da foto ve videolari gormek isterim :)

@appendix
Cok tesekkur ederim :)

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs
Ramazan bitiyor yollara düşeceğim derken S-Bahn dan emektar bisikletimin kilidini kırarak çaldılar maalesef...

Yenisini alana kadar yürümeye devam...
IMG-20180605-WA0000.jpg

@mimiksiki
Gecmis olsun, bisikletinizi S-Bahn nin icindenmi caldilar?

@Murat Cömez

Teşekkürler, yok içinden değil. Yanlış ifade ettim sanırım. S-Bahn da bisiklet parkına kilitledim devam ettim. İlk akşam yanimda misafirim vardı alamadım. İkinci akşam yağmur vardı kalsın dedim. Üçüncü akşam gittiğimde bisiklet yoktu. :(

@mimiksiki
Anladim tesekkürler, S-Bahnda degil S-Bahn duragindan calinmis, tekrar gecmis olsun. Polise falan gitmenize gerek yok hic bir sey yapmazlar, kameralarida görüntülemek icin hic zaman kayip etmeyin o da bir ise yaramaz. Ama yinede insallah bulunur.

@Murat Cömez

Bulunma umidim yok. Önemseneceğini sanmıyorum. Teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: Seyha07
@mimiksiki
Hocam cok gecmis olsun size. Malesef bisiklet hirsizligi her yerde. Bisikletler genellikle kayitsiz, calmasi kolay ve takipi cok zor ve yukarda da @Murat Cömez in dedigi gibi polisin elinden pek birsey gelmiyor.

@Seyha07 emin olun aynisini ben burda da korkuyorum, ozellikle videodaki bisikletim cok dikkat cekiyor, disardayken ya ustunden inmiyorum ya da gozumu hic ayirmiyorum.

Kilit tabi ki caydirici etken olabiliyor ancak youtube`da bisiklet kilitlerini kiran/maymuncukla acan birkac kisinin videosunu izledikten sonra hicbir kilidin guvenli olmadigi kanisina ulastim. Hepsinin bir zayif noktasi var, zamamen zamana bakiyor. Bazisi 10 sn de kirilirken en iyisi icin 2-3 dk gerekiyor. Mümkün mertebede bisikleti sbahn istasyonu gibi cok fazla insan trafiginin oldugu yerlere birakmamak lazim. Ki oralar geceleri cok izsiz oluyor calininca kimsenin ruhu duymuyor.

siz neredesiniz peki Almanya`da?

Sevgilerimle
Okan

• Beğen
@O.Yalcindag

Evet tam dediğiniz gibi. S-Bahn gündüz yoğun ama geceleri ıssız..

Berlin deyim

• Beğen
@mimiksiki

Öncelikle geçmiş olsun. Berlin'de her sene 30 bin civarında bisiklet çalınıyor :) ve Polis tam anlamıyla hiçbir şey yapmıyor. Boşuna zahmet edip Polis'e gitmeyin. Benim de başıma aynısı gelmişti. Oturduğum binanın açık otoparkından çalmışlardı. Bunun için yapılacak en iyi şey Mauerpark'taki Pazar günü kurulan bitpazarına gitmeniz. Eğer şanslıysanız orada bulursunuz. Alacak gibi pazarlık yapın. Adamın adını falan öğrenin. Bir gezinip geleyim deyin ve polisle birlikte gelin. Başka türlü mümkün değil bulmanız ve geri almanız maalesef.

Bulamazsanız da Deutsche Bahn'ın Call my Bike uygulamasını kesinlikle öneririm. 24 Euro'ydu en son yıllık ücreti. Sonra bindiğiniz kadar ödüyorsunuz. (Bir ara kampanya vardı ilk 30 dakika ücret almıyorlardı Paris'teki gibi. 30 dakikada bir değiştire değiştire istediğiniz kadar bedava kullanabiliyordunuz. :D Dakikası da 8 cent'ti en son. Ne çalınma derdi var ne bakım. Çok da güzel bisikletler. Şehir içinde birçok yerde de var istasyon ve telefondan uygulama ile görüyorsunuz nerede durak var ne kadar boş bisiklet var falan. Kilidi de hatta telefondan açabiliyorsunuz. Ancak bir durağa bırakmazsanız ücret işlemeye devam ediyor bilginiz olsun.

@mcb demekki ordada bit pazari var kesin bizim turkler kurmustur bit pazarini :D

• Beğen
@Seyha07

yok abi orada da eski bir gelenek ama içerisi gözleme, kısır yapan Türk teyzelerle dolu Berlin özelinde :D

@mcb benim bisiklette calindi kac hafta bit pazarina gittim.nafile gece dortle 6 arasi satiliyormis hirsizliklar:)

• Beğen
@Seyha07 bulabildiniz mi sizin bisikleti? Gece 4 te ne marketiymis yahu hic duymamistim :)

@mcb sadece mauerpark degil treptower parkta da satiliyormus caliniklar diye duydum ama acikcasi direk polonyaya ya da baska sehire goturuyorlar ozellikle belirgin ozellikleri olan bir bisikletse hic durdurmuyorlar sehirde ya da baska sehirden ebay kleinanzeigenden vs satisini yapiyorlar. Gercekten cok zor, hadi buldun diyelim adam ben calmadim birinden satin aldim ama kontrat yapmadim vs dese polisin gozunde senin sozune karsi onun sozu olacagi icin bir sonuc cikacagina inanmiyorum. Buralarda da paylasilmisti bir arkadas yanilmiyorsam aydin taraflarinda bisikletini caldirmis ama bi sonraki hafta sahibindende bulmustu. Gidip bulusup bisikleti alip deneme surusu yapacam diyip evine kadar bisikletle gittigini anlatmisti. Ama tabi bu milyonda bir olur sanirim :)

@mimiksiki ben de berlindeyim, yol bisikletimi hic birakmiyorum odamda surekli benimle gece yatarken bakisiyoruz hatta, sehir bisikletimi de sadece kapali alan varsa koyuyorum yoksa onu da yanima aliyorum. Odam buyuk degil ancak calinmasindansa odada sikismayi tercih ediyorum :)

Geri