Hocam gelip de burada sporcularımızı ve antrenorlerimizi suclamak cok buyuk bir hata olacaktır. Federasyonumuzu suclayabiliriz tabiyki. Fakat tek suclu federasyon demek, "hocam imkan yok ki" demek cok komik gercekten. Federasyon dediğimiz kim? Sen, ben ve digerleri. Bizi atarsan federasyon 10 kişiden başkası kalmaz. Bu forumda federasyonlan alakalı öyle seyler yazılıyor ki, bu işe dısarıdan baksaydım eğer "bu federasyon hiçbirseyi beceremiyor, bunlardan bir yol olmaz zaten" diye düşünecektim. Çünkü verilen izlenim bu. Eminim buradaki yazılanları okuyarak bu izlenimi alan arkadaşlar vardır. Eminim sadece bu yuzden bisikleti bırakıp başka dallara kayan arkadaşlar var. Artık spor profesyonel bir iş. Şimdi soruyorum: Kaç kişi sporcularının başarılı olacağına inanıyor? Kaç kişi organizasyonların bir gün kusursuz olacağına inanıyor? Kaç kişi federasyonuna inanıyor? Sen ben inanmazsak sponsorları hayatta buna inandıramayız. Eğer bu işde sporcu için bir gelecek yoksa world-cup seviyesinde sporcu yetiştiremeyiz. O yüzden madem bu işin gelişmesini istiyoruz. Hepimiz bir ucundan tutacağız. Başka caresi yok. Şimdi dusunun; gercekten Türkiye'de bisiklet sporunun gelişmesi için elinizden gelenin en iyisini yapıyor musunuz? Yapanlar da cok var. Fakat yeterli mi? Bugün örnek olarak Hamza Kansız'ın arkasındaki destekci kişi sayısı rakiplerinin arkasındaki kişi sayısının 10 da biri ise sporcumuzdan başarı beklemek mantık dışı. O yüzden eleştirin. Eleştirmezseniz kimse hatasını fark edemez. Fakat cok daha önemlisi bir ucundan tutun!