Scudo Sports

Almanya'da UCI Dünya Kupası 2. Ayak

@OR700

yol bisikletinin takım sporu olduğu aşikar ferdi bir sporcunun veya yarışlara 1 2 kişiyle giren takımların başarı olasalığı oldukça düşük

Scudo
@mustea7

ayrıca harcıralarımızı alamadan yarışlara nasıl gidicez 2 ay sonra yatan harcırahın nası bi destek olması umuluyo

O kadar eksik var ki anlatmakla bitmez Lance Armstrong'un kitabını okuyun ordaki ile burdaki sistemi karşılaştırın orda bisikletçi yetiştirmek burada basketbolcu yetiştirmek gibi birşey bizim sporcularımızın çoğu bisikletini zor toplarken adam bizim yaşlarımızda kendi parasıyla araba çekmiş altına nasıl oluyor bu diye sorarsanız hepsi yerel yarışlarda triatlon ve bisikletten

• Beğen
Tepkiler: kron_xc4000 esk
arkadaşlar yavaş yavaş gelişir herşey ülkemizde de yeni yeni gelişiyor bu spor lütfen biraz mantıklı olalım imkanlar belli sınırlar belli bizim imkanlarımız belli yabancıların imkanları belli yılların birikimiyle olur ha deyince olmuyor.belki sporcularımız bunları okuyor ve moralleri bozuluyor.köstek olacağımıza destek olalım.veya daha iyisini yapan varsa çıksın onları görelim.

• Beğen
Tepkiler: Bozcan
@OR700

senin o turist olarak gördüğün sporcular Türkiyenin göz bebekleri keyfine gidip adam millet yarışırken kenardu durup mangal yapıp kuzu çevirmiyor paşam....Dünya kupası diyorsun tecrube kazanmak bahane diyorsun sen ne diyorsun ya....hiç okuldayken yada farklı bir ortamda ilk defa seyirci karşısına cıktığında nasıl hissettiğini hatırlıyormusun? spor tecrübe ister sadece güç hiç bir halta yaramaz...195 olan sporcuyu Türkiyede geçeçek adam varmı?benim rakibim belki ama geçeçek adam yok;) madem bizler çok iyi biliyoruz buyrun piste;) hiç kimsenin ne bahane uydurduğu var nede birşey imakn denen birşey var...Ülkenin imkanları kısıtlıymış ne masal anlatıyorsunuz :D:D futbola ayırılan bütçenin yarısı neler yapar neler her zaman federasyonda suçlu değil her zaman antrenörde her zaman sporcuda suçlu değil...suçlu olan bizim zihniyetlerimiz;);)

U.C.İ ın bütün yarışlarına deneyim olsun diye katılsak milli takım sporcularının performansını yabancı sporcuların performansı kadar üst seviye çıkaramadıktan sonra hikaye.ne yani benim performansım ortada,beni dünyadaki bütün yarışlara deneyim olsun diye götürseler çok yarışa girdiğim için derecemi çıkaracağım.milli takım için deneyim olsun diye yurt dışı özellikle de dünya kupası yarışlarına götürülmesi bence şuan için çok erken.bundan 2 yıl önce de beraber gittiğimiz avrupa ve dünya kupası yarışlarındada sonuçlar bugünküyle aynı.yine sonlardayız.hem maşallah bizim milli takıma girenler yarıştan önce maşallah hepsi absalon,hermida,dahle.1 hava 1 hava.yanlarına yaklaşılmıyor.1 gurur 1 hava.ama yarış başlayıp bitince 2.3. turda hepsi iptal.performans ve deneyim yanında 1 azda sporcu ahlakı da aşılamak lazım :)

• Beğen
Tepkiler: kron_xc4000 esk
@ENDORPHIN

sen ya hiçbirşey bilmiyorsun yada giden sporculardan çok daha iyisin fakat seni götürmediler.Yarası olan gocunur.yapıcı olun biraz yıkıcı değil.

Yabancı ülkelerin insanları bile bisiklet üzerinde bizi gördüklerinde alkışlayıp motive ediyorlar son sıralarda yer alsak bile.Sen motive etmek yerine boş laflar edip köstek oluyorsun.Çık seni görelim aslanım...

@ENDORPHIN

sana anlatmak için ter döküp engin bilgiler edinmedim.benim bilgilerim benim kişiliğimi yansıtıyor.belli ki seninkinide yansıtıyor ama bnimkinden epey farklı.

bi iyilik yaptıysan bu spor için sesini çıkartma bırak başkaları söylesin bunu.karşılık bekliyorsan zaten amacın çıkardır.

neyse uzatmaya gerek yok.

aramızda kocaman bi fark var

@specialized-s

world cup gibi büyük bir yarışa gidilmesinin en büyük nedeni (bence)Dünyanın ne yaptığını bizzat göstermek.oraya götürülen sporcular geleceğin elit sporcuları.Dünyanın ne yaptığını görsünler ki rakiplerinin ne durumda olduğunu görsünler ki hedeflerini ona göre belirleyip ona göre çalışsınlar...

Olaya bu yönden kaç kişi bakabildi acaba ???

@ENDORPHIN
Gnçlerdeki düşüncem böyle.elitlere zaten laf söyleyemeyiz adamlar bu işi meslek olarak görmüş işleri bu siz kabul etsenizde etmesenizde durum değişmez.

@force

Sn. force, dünyanın ne yaptığını, mtb için en zor yarışa WC gidip görmeye gerek yok. Yılmaz abinin ve ben daha öncede belirttiğim gibi XCO1 yarışları var ordada çok rahat göreceklerdir rakiplerinin ne durumda olduğunu merak etmeyin.

• Beğen
Tepkiler: specialized-s
bu cumartesi ve pazar Nissan UCI Dünya Kupası’nın yeni ayağı Belçika/Houffalize da yarış var. Bugünkü gençler yarışında Hamza Kansız ve Kaan Uysal, Pazar günkü elit sınıfında ise Bilal Akgül, Abdurrahman Dandal ile Abdülkadir Kelleci yarışacaklar.artık bayağı deneyim kazanmışlardır dimi FORCE nikli arkadaş.sence nolur yarış sonucu? :) unutma ama iyi oku dünya kupası yarışı.benim yarış tahminimi soracak olursan evet aramızda fark var hemde çok büyük.ya sen bu işi bırak,yada otur sus.bu yarışa daha önceki seneler önce bizzat gittim ve izledim.sen 1 bebeğe emeklemesini öğretmeden koşturmaya çalışırsan takılıp düşer,elini,yüzünü,kafasını parçalar,başaramaz.gençlerdede elitlerde de şuan hatrı sayılır puan almamız dünya kupası yarışında mümkün değil.sanki dünya kupasına gelen gençler deneyimsiz ve performanslarını bizim sporcular gibimi sanıyorsun.yarış sürelerine bakarsan 1 zahmet yarıştan sonra gençlerin elit sporcularla hemen hemen aynı zamanda bitirdiğini göreceksin.adamlar tam 1 azman.onlara yetişmek için önce keni ülkemizdeki altyapıyı oturtmamız lazım.uluslararası 1 yarış düzenlediğimizde yarışa 3-5 gün kala daha parkur,yarış vs bilgilerini tam yapamıyoruz.hele milli takım kampları.tam 1 açık büfe yemek çılgınlığı.antremanları hiç sormayın.önce buralardan başlayalım.devlet bütecesinden gelen paraları böyle boş yere harcamak yerine c1 sınıfındaki yarışlara gidilerek puan alma şansımızı artırabilir olimpiyatlar için şimdiden puanları toplayabiliriz.yoksa yine son ana kadar puan için çırpınıp ,hesaplar yapmak zorunda kalacağız.neyse uzatmayalım.yarışla ilgili düşüncelerini alalım force nikli arkadaş.zahmet olmazsa.terle 1 az canım sende :)

• Beğen
Tepkiler: OR700
@ENDORPHINizleyelim görelim.Yarış bu ne olacağı belli olmaz.

force kardeşim bir de şöyle düşün son yarışı hatırlıyorsun sanırım alanya kızıl anlan c1 klasmanı her 2 de , o yarışta türlerde en iyi kardeşimiz malum belli, aynı evde aynı tabaktan yemek yediğim birisi... bu kişi bile en iyi 11 ci olmussa bırakta o diğer yabancı sporcuların farkı olsun. Bak ama emin ol orada birinci olan kişi ( bas peters) dünya sıralamasında 38 di 37 ci sıralarda oldu son baktıgımda diğer iyileri ise 48 vs. Bak world cup'larda bu adamlardan onlarcası var. sen hala tutturmussun bi world cup...

bizim buralarda (adana) 1 laf vardır.görünen köy klavuz istemez.isteyen üzerine alır istemeyen çeker gider :)

bence böyle elit yarışların türki,yede yapılması lazım ki daha çok türk sporcu katılabilsin hem tecrübe kazanırlar hem ülke puanımız artar

Hocam gelip de burada sporcularımızı ve antrenorlerimizi suclamak cok buyuk bir hata olacaktır. Federasyonumuzu suclayabiliriz tabiyki. Fakat tek suclu federasyon demek, "hocam imkan yok ki" demek cok komik gercekten. Federasyon dediğimiz kim? Sen, ben ve digerleri. Bizi atarsan federasyon 10 kişiden başkası kalmaz. Bu forumda federasyonlan alakalı öyle seyler yazılıyor ki, bu işe dısarıdan baksaydım eğer "bu federasyon hiçbirseyi beceremiyor, bunlardan bir yol olmaz zaten" diye düşünecektim. Çünkü verilen izlenim bu. Eminim buradaki yazılanları okuyarak bu izlenimi alan arkadaşlar vardır. Eminim sadece bu yuzden bisikleti bırakıp başka dallara kayan arkadaşlar var. Artık spor profesyonel bir iş. Şimdi soruyorum: Kaç kişi sporcularının başarılı olacağına inanıyor? Kaç kişi organizasyonların bir gün kusursuz olacağına inanıyor? Kaç kişi federasyonuna inanıyor? Sen ben inanmazsak sponsorları hayatta buna inandıramayız. Eğer bu işde sporcu için bir gelecek yoksa world-cup seviyesinde sporcu yetiştiremeyiz. O yüzden madem bu işin gelişmesini istiyoruz. Hepimiz bir ucundan tutacağız. Başka caresi yok. Şimdi dusunun; gercekten Türkiye'de bisiklet sporunun gelişmesi için elinizden gelenin en iyisini yapıyor musunuz? Yapanlar da cok var. Fakat yeterli mi? Bugün örnek olarak Hamza Kansız'ın arkasındaki destekci kişi sayısı rakiplerinin arkasındaki kişi sayısının 10 da biri ise sporcumuzdan başarı beklemek mantık dışı. O yüzden eleştirin. Eleştirmezseniz kimse hatasını fark edemez. Fakat cok daha önemlisi bir ucundan tutun!

Geri