Scudo Sports

Almanya'da toplu taşıma bedava olacakmış.

@Murat Semiz
Bu keyif verici maddelerden yeteri kadar túketirsek; "şirinleri" de görebilecek miyiz?:harika:

Scudo
@hamlet2006
Ne yazık ki o hizmeti veremiyoruz henüz. Ama düzenli müşterilerimizin akciğer kanserine ulaşmalarını neredeyse garanti edebiliyoruz.

Not: Tüketici değilim. Ağzıma komam.

@Kudret Kurtcebe
İntiharı ''rahatlık batıyor'' olarak algılamanız trajikomik..

@ahlaksız

Valla öyle dostum bi kere şükredecen ,yatın var arabanda var iki katlı villan var,intihar eden kişi benim okula yakındı ,yukarda yazdım,
adamı görüyor idim yanlız yaşıyor idi, ekonomik sorunu olmayan biri idi,eşinden boşanmış idi,çocukları yok idi,
Ha sorun ne idi,onu bilemem ama ,empati yapayım biraz,genede yaşama sarılır idim,

@Kudret Kurtcebe
Kime şükredeceğiz?!
Hayata kendi penceremizden bakıp,başkalarını yargılamamalıyız..Özellikle de böyle hassas bir konuda..

@ahlaksız

Kendine ,sahip olduğun az şeylere ,şükretme durumu,
Kimse yargılanmıyorki

@ahlaksız

Hakkat sana ismin ile hitap etmek isterdim,konum sidney,avustralya,

Görüyorum da söylemek istediğimi bir tek @a.f.k. anlamış. Gerisi grafiğe bakıp bana alakasız yorumlar yapmış.
"Almanya'da ücretsiz toplu taşıma çalışmaları var" haberine cevap olarak ironiyle karışık "biz dünyanın en pahalı benzinini alıyoruz" diye yorum yapmıştı arkadaşım. Ben de merak edip bir fiyat listesi bulup ekledim, söylediğin şeyin aslı yok dedim.
Yazılan şikayetlerden, asgari ücretten, alım gücü düşüklüğümüzden vs ben de şikayetçiyim. Ama onlar başlıkla da, yazdığım cevapla da alakasız şeyler. Okuyorsunuz ama yarım mı okuyorsunuz acaba?

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@a.f.k.
Grafik için; gelirin, litre benzin fiyatına oranında dünyada ilklerdeyiz demek gerekir.

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi eline sağlık. (link) haberi biraz daha detaylı anlatmış:

Reuters'in ulaştığı bir resmi belgeye göre Alman hükümeti, hava kirliliğinin olduğu şehirlerde 'düşük emisyonlu bölgeler' oluşturmak gibi daha geleneksel önlemleri hayata geçirmenin yanı sıra bu şehirlerdeki toplu taşımayı ücretsiz hale getirmeyi planlıyor.
Reuters, Avrupa Birliği (AB) Çevre Komiseri Karmenu Vella'ya gönderilen resmi mektubun Almanya Çevre Bakanı Barbara Hendircks, Tarım Bakanı Christian Schmidt ve Başbakanlık Müsteşarı Peter Altmaier tarafından imzalandığını belirtti.
Mektupta Alman yetkililer düşük emisyonlu bölgeler oluşturma, özel otomobillerin kullanımını azaltma amacıyla toplu taşımayı ücretsizlendirme, elektirikli araçlar için ek teşvikler sağlama ve mevcut araçların donanımlarının iyileştirmesi gibi bir dizi önlemi vaat ediyor.

5 ŞEHRE ÖNCELİK VERİLDİ
Yetkililer mektupta bu önlemleri ilk olarak Bonn, Essen, Herrenberg, Reutlingen ve Mannheim şehirlerinde hayata geçirebileceklerini ardından da en başarılı çözüm üreten önlemleri havası kirli diğer şehirlere de uygulayabileceklerini söyledi.
Yetkililer ayrıca Almanya'daki federal eyaletlerin ve belediyelerin de bu önlemler konusunda mutabık kaldığını belirtti.
Ancak Alman Şehirleri Konseyi Başkanı Helmut Dedy öneriyi şaşkınlıkla karşıladı.
Dedy bazı şehirlerde toplu taşıma ücretlerinde indirim yapılması planının olduğunu ancak federal hükümetin toplu taşımayı ücretsiz hale getirmek için bunu fonlaması gerektiğini söyledi. Almanya'da toplu taşıma hizmetinin büyük kısmı belediyelerce karşılanıyor.
Almanya, Avrupa Komisyonu'nun ocak ayında hava kalitesine karşı sert önlemler alacağını ve azot oksit ve parçacıklı madde gibi kirletiicler konusundaki AB kurallarını ihlal eden üyelere ceza getirebileceğini açıklamasından bu yana bu konuda baskı altındaydı. Belirli kentlerdeki hava kalitesinde düzelme olmazsa Alman yetkililer ceza alabilir.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@Kudret Kurtcebe
Abi,sen nasıl şeriatçısın böyle?
Şükrederim diyorsun,kime deyince,kendime diyorsun..Bu neyin şeriatı böyle?
Niye ''Allah'a şükrederim'' demiyorsun:)

İntihar eden birinin arkasından ''rahatlık battı'' demek doğru değil..Bir iki ay önce benimde tanıdığım birisi intihar etti..Maddi sorunları varmış galiba..Bir yerlerden para almış,ödeyememiş gibi şeyler duydum..
Uzaktan bu kişiye ''rahatlık battı herhalde,ondan intihar etti'' demek doğru mu?
Şeriatte ölüye saygı yok mu?
Ölen kişi inanmıyorsa bile,ona saygı duyulur..

İsim olayına filan gerek yok..Facebook değil sonuçta burası..

burada toplu taşıma gittikçe pahalanıyor,bari fiyatlar makul tutulsa keşke,
hayır akaryakıt zamlarını madem bize yansıtıyorsun,bari sabah kalörifer aç yazın klima aç o da yok beter oluyoruz
8 km lik yola da 1,70 veriyorum 3 km lik yola da aynı parayı veriyoruz
otobusleri de tehlikeli kullanıyorlar
memnun olmak için bir neden göremiyorum

bisikletimle gidicem üniversiteye (2 km lik mesafe için bisiklet kullanıyorum fakülte hariç aylardır binmedim) artık en azından rahat giderim

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@Özcan.
Tabloda ki fiyatlar ucuz işte.... Ne var o fiyatlarda????

Geri