Scudo Sports

Almanya'da toplu taşıma bedava olacakmış.

@mahden, Ovacık belediyesi örnek alınması gereken bir uygulama yaptı.Yanılmıyorsam su bedelleri de çok düşürüldü.
İdealleri gerçekleştirmek adına,halk için,gelecek için sevindirici şeyler bunlar.
Tabi biz bunu övüyoruz diye " Ovacık Belediyesi T.K.P li, siyasi propaganda yapıyorlar " diyen zevatlarda çıkabilir...

Scudo
@Kudret Kurtcebe
Hem bu şekilde yolculuk edip hem gülen insanlar bunun sorumlusu. Fotoğrafta bir sürü gülen yüz var. Türkiye' de dışı değil ama içi ağzına kadar dolu yolculuk ediyoruz. Herkes somurtuyor ama şikayet eden de yok( kendi kendine söylenenler ya da bisiklet binenler de dahil) biz sadece kendimizi sistemin dışına çıkarabildik.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Eğitim ve gelir seviyesinin yúksek olduğu bir ilçe ve sosyaekonomik olarak çok daha geri seviyede olan bir ilçe pilot olarak seçilse ve bu iki ilçede toplu ulaşım bedava yapılsa ne gibi bir sonuçlar çíkar?insanları kategorize etme amacıyla yazmıyorum.Değerli fikirlerinizi bekliyorum.

@Carcass06
ne gibi bir saçmalık? anlamadım detaylı olarak yazarsanız yardımcı olmaya çalışayım

@hamlet2006

Olabilir tabi,bedava taşınacağı için devlet katkısı gerekebilir,yani,benzin bedava değil,fakir bölge sayılır fındıklı ,örnek maltepe belediyesine maliyeden fon ayrılır,burda öyle ayrımcılık olmayacak,yok şu parti yok bu parti böyle şey olmaz,partizanlık yapmayacağız,belediyeye gelen para belediye araçlarına benzin olarak dőnecekte hayal tabi.

@a.f.k.
Yanlış kişiyi alıntılamışım. Üzerinize alınmayın. @Özcan. Olmalıydı alıntıladığım kişi. Harbi sen almayada 1.3 euro diye 4 le çarpıp bizim benzinimizin normal fiyatlı olduğunu mu düşünüyorsunuz?

@cazci

En büyük rahatsızlığımız ocu bucu şucu,bunlar hep partizanlık kendi ayağımıza kurşun sıkmak,hiç bir partiye oy vermemiş biri olarak sadece 1600 liranın altında inleyen ve satın alma gücü düşük insanların sesi olmaya devam edeceğim

@10urr

Aynen ,165000 yuro,norveç avrupa birliğine girmedi,1980 yılı ,16 ağustos ,bergene eğitime gittim,norvecin küçük bir kasabası ,bergene bağlı store milde küçük bir yerleşim alanı idi,valla o vakitlerde mutlu idiler para açısından,ama niye intihar vakaları oluyordu şaşırmış idim,valla demekki rahatlık batıyor,ülke karanlık ,güneş fazla yok bu ülkede,

@Carcass06
benzin fiyatları grafiğine ve benim attığım grafiğe tekrar baktım ama çözülmeyecek bişey göremedim...
Arkadaş en pahalı benzinin bizde olmadığını savunmuş. izlanda daha pahalı kullanıyormuş demiş
ben ise ülkelerde ki gelire göre kaç lt benzin alınabildiğini gösteren eski bir grafik buldum onu ekledim...

attığım fotoda 2500 tl ye yaklaşık 500lt alınırken
izlanda da 10bin tl 1600lt benzin alınıyor.
burda ki ücretler normal memur maaşları...

umarım anlatabilmişimdir...

Ahaber izlemeyen arkadaşlar anlamıştır.

@a.f.k.

Benim burda sormak istediğim soru şu
Neden benzin fiyatları ülkelere göre farklılık arz ediyor ?
Izlandada neden pahalı örneğin,
Bu ülkelerin kendi içindeki uygulamalarındanmı kaynaklanıyor ?

Bildiğim 7 kızkardeşler var,
Exxon ,mobil,shell,chevron,texaco,gulf,bp,bunlar devler ,galba aslan payını bunlar alıyor,halkaya total 'ide koyalım

@Kudret Kurtcebe ilginçtir norveç ve japonya gibi ülkelerde intiharın yüksek olması. Norveçi bir bakıma biliyorum çok az güneş aldığı için insanları genel olarak pozitif değiller. Türkiye de bile hava kötü olsun moralim bozuk oluyor adamlari biraz anlıyorum. Bir de intihar vakalarının çok olmasının sebebinin black ve depresif metalin yaygın olması olabilir. Ama japonya hakkında fikrim yok.

@Carcass06

Rahatlık batıyor,mildede bir kişi intihar etmişti,adamın yatı vardı,arabası ,iki katlı villası,ne oluyor yahu bunlara diyordum,benim okuluma çok yakın idi evi,

@a.f.k.

Teşekkürler

@Sefa01
Nasıl bir şey yok?

Bisiklet forumda benzin fiyatları tartışılıyor..
Asıl ironi burada sanırım..

Ucuz olsa o bisikletlere hiç binemeyiz. Kıçını yıkamaya arabayla gider hepsi.
6 TL iken iki yüz metre ilerideki markete arabayla giden, yol kapansa da kapının önüne bırakıp dörtlü yakan bir memleket burası ağalar..

Bakın aşağıda bir istatistik paylaşıyorum, kaç para olursa olsun insanlar paşalar gibi alıyor ve biniyor..

"Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2017 yılı Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %5,4 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %4,2, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %0,8, otomotiv yakıtı satışları %18,2 arttı."
Kaynak : TÜİK

2015 de ilk arabamı aldığım da 30 tl mazot alıyordum çeyrek depo oluyordu şimdi yedek bile sönmüyor ama ben nerdeyse aynı maaşı alıyorum 3 yıldır

Türkiye ye filan gelmesin böyle bir şey istemiyorum bir hayalini kurayım dedim de yok olmasın. Daha bir biniş 2,5- 6 lira iken bunların bedava olması izdihama yol açar bayramlarda filan otobüsleri bedava yaptıklarında binilmiyordu bile insanlar iç içe geçiyordu o kadar kalabalıktı şimdi bedava yapsalar toplu taşıma hiç çekilmez.

s-01c824d7a32d1278362b22198f2f76eae12ef67a.jpg

55eac087f018fbb8f8946dde.jpg

Bedava olduğunu düşünün bir de bunlar paralı hali

İnsan sağlığına zararlı, keyif verici maddeler sektöründe çalışıyorum.

Satışlar gayet iyi. Para döngüsü desen, olağan dışı bir batık yok. Satışlarla orantılı gidiyor. Bu seneden de beklentimiz çok. Arkadaşlar hedefleri tutturmak için canla başla çalışıyor.

Devletin yaptığı zam tüketiciyi etkilemiyor. Miktarsal satış anlamda geçen seneye göre artıdayız.

Türkiye'de pahalılık falan yok arkadaşlar.

@Murat Semiz

Desene murat keyif verici madde sektörü parayı götürüyor,her yıl 100.000 'e yakın kişi sigaradan hastane koridorlarında,valla ne diyelim,el fatiha o zaman :islik::)

Geri