Scudo Sports

Almanya'da toplu taşıma bedava olacakmış.

hamlet2006

Forum Kedisi
Tepki
35.943
İsim
Süleyman
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Alman Hükümeti,hususi araçların kullanımından kaynaklanan çevre kirliliğini azaltmak için birkaç pilot şehirde toplu taşımayı ücretsiz yapacakmış.
(link)

Scudo
@Mustafa Zeybek

Denizli'de yaşadığınız için şanslısınız, mesai çıkışı İstanbul'da metrobüs görüntüleri de buna yakın :/

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@hamlet2006
O da ayrı mesele. Birazdan birileri niye ülkeyi kötülüyorsun der. Onlar demeden ben söyleyeyim, beleş mezar görsek girecek milletiz maalesef.

Nasıl midemi bulandırdıysa 6 ay önceki olayı unutmamışım

@mahden
Şanslı sayılırım ama benim de şöyle bir durumum var; dolmuşlara zaten binemiyorum. Ne otursam bacaklarım sığıyor, ne de ayakta başım :ckskc: üniversiteye giden otobüsler de benim durağıma gelmeden 5 farklı lisenin öğrencilerini topluyorlar, kapıdan girersem şanslı sayıyordum kendimi.

Bisiklet alma sebebim de buydu. Şimdi 10-11 dakikada fakültemin önündeyim. Arazi de okuldan 100 metre uzakta. Bu yüzden dağ bisikleti tercih etmiştim. Sizlere kolaylıklar dilerim :ytrya:

Ne kadar nankör insanlarsınız haşmetli, yüce devletimiz benzini dünyanın en pahalısı neden yapıyor? 2liralık benzini 6 liraya neden satıyor?
Araba alırken bir araba fiyatıda devletimiz sizden neden alıyor?
Hiç düşündünüz mü...
Yaa hiç büyük resmi görmeyin siz.
O kadar fazla araç kullanmayın çevreyi kirletmeyin diye.
Pislik alamanlar daha yeni görüyor kıskanıyor tabi bizi... Bize bakın yıllardır dünyada ne varsa en pahalısını alıyoruz ki çok tüketip çevreyi kirletmeyelim..!

Almanya asagi almanya yukarı!

Alamanya Alamanya
benim gibi bulaman ya

@a.f.k.

Her fırsatta memleketini kötüleyen, duyduğu haber veya bilgi düşünceleriyle paralelse doğru olup olmadığını asla kontrol bile etmeden her mecrada yaymaya çalışan yeni nesle hayranım.
Sayenizde bu memleket ilerleyecek, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkacağız, değil mi?

sil-Capture.JPG
Buna da hemen takılacak kulplar gelir. Buyrun :)

Ayrıca Almanların bu girişimini çok takdir ettim. Ufuk açıcı bir fikir. Umarım bizde de en azından belediyeler seviyesinde böyle çalışmaları düşünmeye başlarlar. Umudum var :harika:

Almanya, dünyanın sayılı sanayileşmiş ülkelerinden biri.Otomotiv devleri siparişlere yetişemiyor.Bir ara bizim gurbetçilere özel modeller bile çıkarmıştı merso..
İkinci dünya savaşından sonra ülkenin kalkınmasının bedelleri böyle bir karar alınmasında etkili olmuş...
Biz daha "gelişmekte olan" (ve sanırım hep geriden gelip gelişmeyi sürdürecek! ) bir ülke olduğumuz için bu türde süpvanseler bizde pek olamayacak...
Çünkü belediyelerin en büyük gelir kaynaklarından biri toplu taşıma...

@Özcan.
Hocam dalga mı geçiyorsunuz, yoksa ciddi misiniz? Pahalılık, gelire göre değerlendirilir. Alım gücü paritesi diye bir şey var. Bu ülkede asgari ücret 421 $ kaç litre benzin alabiliyorsunuz? Almanya'da 1890 $, kaç litre benzin alırsınız? Yeni neslin probleminden ziyade son 20 yılın problemi bu alım gücü paritesini görmezden gelmek.

Bu arada siz dolara endeksli bu fiyatlar demeden yazayım, benzin fiyatını Almanya ile aynı seviyeye çekmemize tek engel uygulanan fahiş vergiler, yoksa benzinin galon fiyatı oldukça ucuz. Zaten paylaştığınız grafikte de görebileceğiniz üzere geliri düşük ülkeler de fiyatlar gayet ucuz, biz hariç olmak üzere.

Egzos emisyon değerleriyle oynayan dünya devi Vw gibi bir firmanın Alman olduğunu da unutmamak lazım.Her ne kadar çevresel duyarlılıkları bizden çok daha iyi olsalar da böyle Vw gibi bir örneğin olması insanı düşündürmüyor da değil.

arkadaşın ayar vererek attığı benzin fiyatı listesini önce ironi zannettim:) litresi 6 tl olan benzin fiyatını bizden daha pahalı satanlar da var diye savunmaya çalışmak açık bir zihnin belirtisi olamaz..

@cazci el kadar Ovacık Belediyesi'nde bedava hocam toplu taşıma, eş dost fonlanmadığı zaman olabiliyor:) İstanbul'da bedavayı zaten geçtik, en azından insani olsun diyoruz o da yok..

Bizde asgari ücret 421 dolar,
Almanyada 1890 dolar,
Bizim daha çok çalışmamiz lazım ,üreterek zengin olmak lazım.
Üç önemli cümle
Üretim üretim üretim
Eğitim ve üretiminin birbirine paralel gelişmesi bize artı ile dönecek,

Bizde böyle bir durum olurmu ?
Yani toplu taşıma bedava olacak,o vakitte belediyeler iflas eder,
Belediye nerden para kazanacak,iki ucu derler ya ,b....değnek .:islik:

Dolar 3.80 ,çarpı 421 ne etti,1599,yuvarla net 1600 lira
Alaman ne alıyor
1890 dolar çarpı 3.80 eşittir 7182 lira ,vay be paraya bak ,valla iyi para.

Kafam takıldı arkadaş,7182 ile bu ülkede ne yapılır,evlenirim eşimde alır 7182 lira
Toplam evimize 14364 lira girer ,kira 1500 versek,valla aidat ,elektrik su ısınma ,toplam 200 gitse, gırtlak 1200 ayda desen,geriye artan para var ,valla mutlu bir evlilik yaşarız yahu ,birde çocuğumuz olur onun masraflarınıda karşılarız
Hayalle yaşayan os......... ölür misali ,bizimki buna benzedi,:islik:

Geri