Scudo Sports

Almanya

@sovmen
Ben stuttgarattan katiliyorum.

Scudo
@DurgunDeniz şehrin yollarının %80 inde bisiklet yolları var olmayan kısımlar da ise bisiklete saygı var. Kültüre gelince yaz aylarında 7 den 70'e herkes bisiklet ile seyahat etmeyi tercih ediyor. Yaygın bir ulaşım aracı aslında Türkiye'de genellikle hobi diyoruz burda ise ulaşım aracı :)

• Beğen
Tepkiler: OsManGAzi06
@sovmen
Nezamandan beri almanyadasin kürsat???

Arkadaşlar merhaba, Almanya'daki akrabalarıma ikinci el Garmin Edge 510 aldırmayı düşünüyorum gelirken getirmek üzere, bu tür ilanların bulunduğu ikinci el siteleri hangileridir?

Münih`den selamlar.
iyi Pedaller

@rkurtcu
Ebay, Kleinanzeigen, shpock App kolay gelsin.
Bende Garmin 820 var ama verdigin paraya göre yavas biraz daha hizli olsa harika. Ama pili süper bana 2 veya 3 tur dayaniyor.
iyi pedaller

Merhaba,

1 Nisan'da Berlin'de olacağım. 1 hafta kalacağım. Bu süreç içinde Berlin'de hem bisiklet aksesuarları hem de bisiklet elektroniği (yol bilgisayarı, sensörler vs.) satın alabileceğim mağaza öneriniz olur mu? Elle dokunup inceleyeceğim, gerekirse deneyip alabileceğim fiziksel mağazalardan bahsediyorum.

Teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Punctum

Hoşgeldin Punctum
Münih’e gelseydin daha fazla yardımım olurdu. Mesela Zweirad Stadler Berlin
August-Lindemann-Straße 9, 10247 Berlin Fiyatlara dikkat et ve internet fiyatı iste aradığın herşeyin orda olması lazım normalinde.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

• Beğen
Tepkiler: Punctum
@Köycegizli Muzo

Merhaba,

22 Haziran'da ben ve 9 yaşındaki oğlum, Münih'ten başlayıp Isar kıyısından başlayıp Tuna boyunda devam edip, 15 gün içinde Viyana'ya kadar gitmeyi planlıyoruz.

Çadır, tulum vs hazır. Kamp ocağı için kartuşu uçağa almadıkları için Globetrotter veya Decatlon'dan alalım diyoruz.. Münih havaalanından S-bahn ile şehir merkezine geçip 1 veya 2 gece kalıp, Deutsches Museum ve Englischer garten vs gibi yerleri gezelim diyoruz. İlave bir tavsiyeniz var mıdır? Yol boyunca kamp veya bisikletçi otellerinde kalalım diyoruz ama Münih için bir konaklama planlamadık. Warmshowers veya couchsurfing ve yakut çok da pahalı olmayan bisiklet dostu bir otelde kalalım diyoruz. Oradan sonra da kıyıdan kıyıdan Münih'e doğru..

Özel bir tavsiyeniz veya dikkat etmemiz gereken bir şey var mıdır aktarabileceğiniz..?

Daha önce (bisikletle olmasa da) Ulm, Stuttgard, Darmstadt şehirlerine iş için gelmiştim, Almanya'ya çok yabancı değilim, ama Almanya'da bisiket yolları veya bisikletle ilgili diğer konularda pek tecrübem yok. Paylaşmak istediğiniz bilgiler varsa, duymaktan memnun olurum.

Selamlar

@cem_filiz

Merhaba Cem_Filiz

Güzel bir tur inşallah hava da iyi olur o zaman herşey güzel olur. Haziranda hava sıcaklığı 22 ile 12 derece arası ve ayın 13 gününde yağmur var. Bu hava durumu Viyana’ya kadar geçerli sayılır. Münih’te kalmak için yazdığın seçeneklerden hiçbir bilgim yok Booking.com bak derim. Gezmeye gelince Deutsche Museum’u gezmek için en azından bir hafta lazım teknik bir müze ve çok teferruat’lı çok büyük veya ilgilendiğiniz bölümü gezersiniz yalnız. Englische garten şehrin içinde ve güzel bir park. Globetrotter mağazası büyük ve herşey bulabilirsin muhakkak decatlon küçük ve herşey yoktur dükkanda tahminim. Trafik kurallarına harfiyen uymak lazım oğlunuz küçük olduğu için kaldırımda varsa bisiklet yolunda gitmeniz şart karşıdan karşıya geçerken bisikletler beraber iterek geçilecek. Tabii bu kurallar şehir içi için geçerli Isar nehri kenarında giderken bisiklet yolları gidiş geliş ona göre her an karşınıza biri çıka bilir. Bisiklet sorumluluk sigortası faydalı olabilir. Hava 23 - 24 Haziran’da güzel olursa beraber pedallarız Münih’te inşallah. Başka sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım.
İyi pedallar
32604e3bfa2da2b86cb425a15ac91acf.jpg

Çocuklar için trafik kuralların Almancası
c21dc84273027ab58a71c37712a01a0d.jpg

Bütün turunuzda kalacak yer aramak için program

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

@Köycegizli Muzo

Teşekkür ederim, çok faydalı oldu.

Bir tam anlamadığım kısım şurası oldu;

NEU: Es darf auch auf einem “baulichen” Radweg gefahren werden. Aber NICHT auf Radfahrstreifen und NICHT auf Schutzstreifen neben der Fahrbahn.

"Özellikle inşa edilmiş bisiklet yollarında sürebilir, ancak bisiklet yolunda değil ve koruyucu şerit üzerinde değil"

gibi anlıyorum, peki neresinde sürecek.. Tam canlanmadı gözümde..

ilk kısımda 8 yaşa kadar kaldırımdan gitmeleri zorunlu, 10 yaşa kadar da kaldırımdan gidebilirler (yani kaldırım değil yoldan da gidebilirler) gibi anlıyorum, doğru mudur?

Program da iyiymiş, hemen kuruyorum..

Haziran/Temmuz'un Türkiye'ye kıyasla daha yağışlı olduğunu okumuştum başka bir yerde de. Bisiklet yağmurluklarımız hazır..

Bisiklet sorumluluk sigortası nereden nasıl yapılır? Kaza / çalıntı durumlarını mı kapsar?

Geldiğimiz vakitte Münih'te olursanız elbette beraber pedallamaktan keyif alırız.

Selamlar

Selam Cem_filiz
@cem_filiz
Hukuk dili biraz karisik anlatmis demek istedigi burda yaya yolu yanindaki bisiklet yolunda gidebilir.
@cem_filiz
Burda demek istedigi bu bisiklet yolu Arabalarin gittigi yolda extra serit cekilmis bisikletler icin büyükler kullanabilir kücükler hayir cogu zaman tek yönlü sokaklarda oluyor. Münih`de daha yeni yeni yapilmaya basladi.
@cem_filiz
8 yas icin cocuklar icin kaldirim mecbur. 10 yasina dolduran cocuklar yaya yolu yaninda bisiklet yolu yoksa genede yaya yolundan gitmeleri mecbur, resimde mavi tabela var yaya yolu desede bisikletlen gidelebilir.
@cem_filiz
Benim genel sorumluluk sigortasi var ayni araba sigortasi gibi 3. bir sahisa zarar verdigim zaman sigorta ödesin diye, kücük cocugunuz var onun icin düsündüm.
Geldiginiz vakit Münih`de olacagim, hava güzel olursa beraber turlariz.
iyi Pedaller

Merhaba arkadaslar,
Berlin de ikinci el temiz yol bisikleti ariyorum. 56-57-58 kadro olabilir. Tiagra Set veya 105 set olabilir. bütçe olarak 500 civarı zorlayabilirim. Ama 500 altında olursa süper olur. Bu konuda yardımcı olabilecek var mıdır?. Böylece tekrar sürmeye başlayabilirim.
Teşekkürler...

Bu arada, ben Mayıs'ta Ispanya'da bir toplantıya gideceğim için, Schengen vizemi yeniletmiş olacağım, ama oğlum için başvururken nasıl yapsam bilemedim. Sonuçta rota günlerinde her gece için önceden yapılmış otel rezervasyonu olmayacak. Tabii ki gidiş dönüş biletleri olacak (gidiş Münih, dönüş Viyana). Acaba turla ilgili bir bilgi rota, vs eklemeye gerek var mıdır, bilemedim

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Bende haziranda franfurtta olacağım oradan koblenz-köln-düsseldorf üzerinden hollandaya turlayacağım. frankfurtta ile tavsiyelere açıgım. buraya göre daha uygun olması koşulunda bisiklet ekipmanı ve elektronik birşeyler alabilirim.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@cem_filiz
Vizedeki temel amaç gittiğiniz ülkeden dönüp dönmeyeceğinizi tespit etmek . Bu yüzden istediğiniz kadar fazla belge verebilir gidiş amacınızı detaylandırabilirsiniz . Mesela Hollanda o kadar detay istemişti ki başka ülkeden almış olduğum kendimi şanslı hissetmiştim . Temel olarak gidiş ülkesi Almanya olduğu için o ülkeye başvurmanız gerekiyor . Belli bir yaştaki çocuk için vize başvuru şartlarını nasıldır bilmem ama çoktan kurallara bağlanmış bir konudur sanırım . Hem sizin schengen giriş çıkışınız var hem vizeniz olacak çok büyük bir ihtimalle vize de sorun yaşamazsınız olağan dışı bir gündem olmadığı sürece .

@srdrmrs
iyi turlar güzel bir rota secmissin.
Zweirad Stadler Frankfurt
Borsigallee 23 - 60388 Frankfurt am Main
hemen yakininda metro duragi var arabasiz ulasmasi kolay.
Geldiginiz zaman Google`ye Bisiklet (Fahrrad) diye yazarsaniz cevrenizdeki dükkanlari gösterir ve daha baska dükkanlari bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs
Geri