Scudo Sports

Alkollü bisiklet kullanmak yasak mı?

cazci
o zaman hem moderatör hem bir abimiz olaraktan,senden animasyonlu canladırmalı bir bilgilendirme şeysi istiyoruz :ckkmk: gerçi sen arabanın camına girerek olayı birebir canlandırmışsın zaten bize :komik:,kıssadan hisse içip içip pinmeyin

Scudo
@seko35.50 Yamaç paraşütü, rafting ya da bungeejumping nasıl ayık kafa ile yapılmalıysa bisiklet te öyle sürülmeli..
Ayıkken ne kazalar atlatıyoruz, üstelik kötü bir kazada eğer alkollüysek haklı olsak bile ihale bize kalabilir...
Emniyet memuruna kadar uzayan bir şey olmamalı, otokontrol/özdenetim çok yaşamsal çünkü...

iyi de, burada ben alkollü bisiklet kullanan kişiyi savunan kimseyi görmedim...
çoğunluğun hemfikir olduğu, ehliyete el konulması olayının saçma ve kanunsuz olduğu...
mesela yayalara da ceza kesiliyor trafik kurallarına uymadığı için... onların da mı ehliyetine el konuluyor?
kullanabilmek için ehliyet gerekliliği olmayan bir "taşıt" kullanırken kurallara uymayan birinin ehliyetine, hangi kanuna göre el koymuşlar?
ehliyeti olmasaydı, ehliyetsiz bisiklet kullandığı için mi ceza keseceklerdi, ki öyle bir kanun da yok. alkollü "taşıt" kullanmasına ceza kesersin, ama ehliyet kısmı cezayı uygulayan polis için,"tü kaka polis" demeye yeterli...
Bende zaten türkiyenin kanununu bilmiyorum diye söylemistim. Ben almanyadan bahst ettim ve türkiyedeki polisin yaptigi dogru ve yanlisda olsa ben yaptigini dogru buldum. Sizler yanlis bulabilirsiniz ama su rahmetli aliye rona iftiralarini yada hakaretlerini birakin. sadece türk polisi degil tüm polisler bizleri korumak icin canlarini ortaya koyuyor ve ufak bir hatada kötü oluoyor.

Neyse siz haklisiniz, ben özür diliyorum.

Siz de o %90'a dahilsiniz. Tutarlı bir yorum değil bu.

+ Bir de kanunda olmayan bir uygulama kime göre, neye göre doğru? Almanya'dan bahsetmişsiniz. Siz hiç Alman bir polisin kanunda olmayan bir cezayı sırf kendi doğru bulduğu için uyguladığını gördünüz mü?

Komik olmayın, tabii ki yapamaz.

Bu neye benzedi biliyor musunuz? Almanya'da yaşayan akrabalarım var. Türkiye'ye geldiklerinde bir keresinde arabalarına bindim. Kırmızı ışıkta geçtik son sürat. Yan koltukta oturan çocuğu ne dedi biliyor musunuz? "Bunu Almanya'da yapmıyor, yapamaz"

Orada yapılamayacak şeyi burada yapmayı desteklemeniz çok garip tutum ve ruh hali. Bence siz de bir psikoloğa görünün.

Ben zaten türkiyedeki kanunu bilmedigimi yazdigim icin %100 dahilim. Yazdiklarimi okumanizi, okuduysanizda okudugunuzu anlamanizi tavsiye ederim.

Ben neyin neye benzedigini cok iyi biliyorum. Evet almanyadan bahst ettim, dogrudur. Ben almanyada alman polisinin yanlis ceza kestigini cok gördüm ve görmeyede devam ediyorum, yanlislarindan dolayi cezalan polisleride gördüm hemde canli canli, siz acaba hic ömrünüzde yanlisini gectim alman polisi gördünüzmü?

Komik olmayin, bilmediginiz sey icin yorum yapmayin ve yapmaz da demeyin. Hatasiz kul oldugunuda sizden ilk defa duymus oldum. :koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum:

Aksine Orada yapilan seyleri destekledigim icin türkiyedede kanuna girmesini destekliyorum, tabiki sizide anliyorum ruh hali iste neyaparsin. :koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum:
Son pikologa görünün demenizide yönetime bildirdim.

Türkiye'nin kurallarını bilmediğiniz gibi yaşadığınız ülkeninkini de bilmiyorsunuz. 0 promil sınırı sadece yeni aldıkları ehliyet ile motorlu araç kulananlar için geçerli. Alkollü bisiklet sürerek yasalara karşı gelmeniz için kan alkol oranının 1,6 promil olması yani kör kütük sarhoş olmanız gerekli.

(link)
Murat bey daha düne kadar senli benli iken bu yorumda birden sizli bizli neden olduk buna bir anlam veremedim :(. Keske daha öncelerden bunu bana söyleseydiniz, size karsi yaptigim yorumlarda terbiyesizce sen veya Murat diye hitap etmezdim size.
Kanun olayinda ise türkiyenin kanununu bilmiyorum diye yazmistim zaten ve bilmiyorumda. Ama yasadigim ülkenin kanununu bilmesem 47 senedir almanyada sicilime islenmis cezalar olurdu. 1991 senesinde aldigim 29 senelik ehliyetimi simdiye kadar elimde tutamazdim, hatta almanya beni alman vatandasligina bile kabul etmezdi.

ADAC tabiki dogrulari yazmis ve yazilanlari siz almancaya nasil tercüme ettiniz bilmiyorum ama bazi seyleri tam olarak hafif hatali, neyse bu önemli degil, yinede dogruluk payi var ve %98 dogrudur.
Almanyada mayis ayinda yeni gelen trafik kurallari katalogunda cezalarin artmasi vs daha detayli yaziyor orayi okumanizida tavsiye ederim.
Ben ise katalogun hepsini buraya aktarmak istemedim sadece almanyada alkollü bisiklet kullanmanin ehliyete de zarari oldugunu yazdim. Ben tüm ehliyeti olanlarin 0 Promil ile ehliyeti gittgini, yada bisiklet kullanan kisininde 0 Promilde ehliyeti zarar görür vs diye bir seyde yazmadim. Ben sadece Almayda Ehliyetin gitmesi 0 Promilden basladigini ve bisikletlinin alkolü yakalanmasinin da ehliyete zarali oldugunu dile getirmek istedim, ayrica kime neye göre kac promil de nekadar caza yiyecegini de belirtmedim. Suna emin olunki siz türkiyenin kanununu nekadar iyi biliyorsaniz bende almanyanin kanununu okdar hakimim.
Ama isterseniz size almanya kanunlarini detayli bir sekilde yaza bilirim, benim icin hic sorun degil.

bisikletin de bir trafik aracı olduğunu ve sarhoş bir otomobil sürücüsü ne kadar kazaya gebe ise bisiklet sürücüsünün de o kadar gebe olduğuna katılıyorum. fakaaat,

alkole "pis, lanet şey" demek de neyin nesidir ?
Benim icin pis ve lanet bir sey, bunu alkol icin söyledigimde bir hata yada günah isledigimi de kesinlikle sanmiyorum. Ha size göre iyi bir sey olabilir, bunada tabiki saygim sonsuz. Ama insallah kimsenin basina gelmez ve üzüntü yasanmaz yasayanda beni iyi anlar. Benim abim ne yazikki 56 yasinda esinin ve cocuklarinin önünde bir alkollü kisi tarafindan sahilde gezerken öldürüldü. Öldüren kisiyi ne taniyordu nede orada görebildi cünkü arkadan kallesce gelip yol verin lan diye nara atarmis (Sadece abime ve ailesine degil tüm etrafindaki kisilere o sekilde bagirirmis) ve onda tesadüfen abimi önünde olunca sertce omuz vurarak kayaliga itiyor basi kayaliga gelince beyin kanamasindan vefat ediyor. Simdi o adam alkol almasaydi kendini o sekilde kayip etmezdi ve abim suan yasiyor olurdu. Mahkemede de aynen öyle dedi serefsiz, sucunu kabul etti ama kendini savunmak icin alkolü ortaya sürdü, sonuc ne oldu abim sucusuz yere gitti ve o kisiyede 15 sene ceza kesildi. Suan 5 senesini yatti yakinda af cikar kurtulur. Olan yien alkol yüzünden benim abime oldu.
Benim icin aklkol hep igrenc bir seydi ve o olaydan sonra da üzerine pis ve lanetlik eklendi. Dedigim gibi sadece benim alkole karsi olan nefretim ve kimseyde icmesini tavsiye etmem. Siz begenir icersiniz orasi baska ve buna saygida duyarim.

Bende zaten türkiyenin kanununu bilmiyorum diye söylemistim. Ben almanyadan bahst ettim ve türkiyedeki polisin yaptigi dogru ve yanlisda olsa ben yaptigini dogru buldum. Sizler yanlis bulabilirsiniz ama su rahmetli aliye rona iftiralarini yada hakaretlerini birakin. sadece türk polisi degil tüm polisler bizleri korumak icin canlarini ortaya koyuyor ve ufak bir hatada kötü oluoyor.

Neyse siz haklisiniz, ben özür diliyorum.

Ben zaten türkiyedeki kanunu bilmedigimi yazdigim icin %100 dahilim. Yazdiklarimi okumanizi, okuduysanizda okudugunuzu anlamanizi tavsiye ederim.

Ben neyin neye benzedigini cok iyi biliyorum. Evet almanyadan bahst ettim, dogrudur. Ben almanyada alman polisinin yanlis ceza kestigini cok gördüm ve görmeyede devam ediyorum, yanlislarindan dolayi cezalan polisleride gördüm hemde canli canli, siz acaba hic ömrünüzde yanlisini gectim alman polisi gördünüzmü?

Komik olmayin, bilmediginiz sey icin yorum yapmayin ve yapmaz da demeyin. Hatasiz kul oldugunuda sizden ilk defa duymus oldum. :koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum:

Aksine Orada yapilan seyleri destekledigim icin türkiyedede kanuna girmesini destekliyorum, tabiki sizide anliyorum ruh hali iste neyaparsin. :koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum:
Son pikologa görünün demenizide yönetime bildirdim.

Murat bey daha düne kadar senli benli iken bu yorumda birden sizli bizli neden olduk buna bir anlam veremedim :(. Keske daha öncelerden bunu bana söyleseydiniz, size karsi yaptigim yorumlarda terbiyesizce sen veya Murat diye hitap etmezdim size.
Kanun olayinda ise türkiyenin kanununu bilmiyorum diye yazmistim zaten ve bilmiyorumda. Ama yasadigim ülkenin kanununu bilmesem 47 senedir almanyada sicilime islenmis cezalar olurdu. 1991 senesinde aldigim 29 senelik ehliyetimi simdiye kadar elimde tutamazdim, hatta almanya beni alman vatandasligina bile kabul etmezdi.

ADAC tabiki dogrulari yazmis ve yazilanlari siz almancaya nasil tercüme ettiniz bilmiyorum ama bazi seyleri tam olarak hafif hatali, neyse bu önemli degil, yinede dogruluk payi var ve %98 dogrudur.
Almanyada mayis ayinda yeni gelen trafik kurallari katalogunda cezalarin artmasi vs daha detayli yaziyor orayi okumanizida tavsiye ederim.
Ben ise katalogun hepsini buraya aktarmak istemedim sadece almanyada alkollü bisiklet kullanmanin ehliyete de zarari oldugunu yazdim. Ben tüm ehliyeti olanlarin 0 Promil ile ehliyeti gittgini, yada bisiklet kullanan kisininde 0 Promilde ehliyeti zarar görür vs diye bir seyde yazmadim. Ben sadece Almayda Ehliyetin gitmesi 0 Promilden basladigini ve bisikletlinin alkolü yakalanmasinin da ehliyete zarali oldugunu dile getirmek istedim, ayrica kime neye göre kac promil de nekadar caza yiyecegini de belirtmedim. Suna emin olunki siz türkiyenin kanununu nekadar iyi biliyorsaniz bende almanyanin kanununu okdar hakimim.
Ama isterseniz size almanya kanunlarini detayli bir sekilde yaza bilirim, benim icin hic sorun degil.

Benim icin pis ve lanet bir sey, bunu alkol icin söyledigimde bir hata yada günah isledigimi de kesinlikle sanmiyorum. Ha size göre iyi bir sey olabilir, bunada tabiki saygim sonsuz. Ama insallah kimsenin basina gelmez ve üzüntü yasanmaz yasayanda beni iyi anlar. Benim abim ne yazikki 56 yasinda esinin ve cocuklarinin önünde bir alkollü kisi tarafindan sahilde gezerken öldürüldü. Öldüren kisiyi ne taniyordu nede orada görebildi cünkü arkadan kallesce gelip yol verin lan diye nara atarmis (Sadece abime ve ailesine degil tüm etrafindaki kisilere o sekilde bagirirmis) ve onda tesadüfen abimi önünde olunca sertce omuz vurarak kayaliga itiyor basi kayaliga gelince beyin kanamasindan vefat ediyor. Simdi o adam alkol almasaydi kendini o sekilde kayip etmezdi ve abim suan yasiyor olurdu. Mahkemede de aynen öyle dedi serefsiz, sucunu kabul etti ama kendini savunmak icin alkolü ortaya sürdü, sonuc ne oldu abim sucusuz yere gitti ve o kisiyede 15 sene ceza kesildi. Suan 5 senesini yatti yakinda af cikar kurtulur. Olan yien alkol yüzünden benim abime oldu.
Benim icin aklkol hep igrenc bir seydi ve o olaydan sonra da üzerine pis ve lanetlik eklendi. Dedigim gibi sadece benim alkole karsi olan nefretim ve kimseyde icmesini tavsiye etmem. Siz begenir icersiniz orasi baska ve buna saygida duyarim.
Her konuda herkese yanıt verebilecek bir abimizle karşı karşıyayız arkadaşlar. Tutun, peşini bırakmayın. Çok şey görmüş geçirmiş. Ama benim Almanya'da bulunmadığım konusunda yanılmış. O kadar kusur kadı balasında da olur. "He" deyin geçin.

@Murat Cömez elim bir olay, başınız sağolsun. fakat, "Simdi o adam alkol almasaydi kendini o sekilde kayip etmezdi ve abim suan yasiyor olurdu." demeyin lütfen, suçu alkole yıkmayın, o kişinin şahsiyetini aklamayın. alkolsüzken zararsız bir şahsiyet de, alkol alınca şeytana dönüştü gibi bir durum yok yani. o şahıs aynı şeyi alkollü değilken de rahatlıkla yapardı.

Avrupa'da neredeyse direkt "eğlence = alkol" gibi bir anlayış var, alkol alan insan sayısı Türkiye'den fersah fersah fazla, ama "basit cinayet" olarak nitelenen suçlar Türkiye'ye göre yok denecek kadar az, neden?

@Murat Cömez elim bir olay, başınız sağolsun. fakat, "Simdi o adam alkol almasaydi kendini o sekilde kayip etmezdi ve abim suan yasiyor olurdu." demeyin lütfen, suçu alkole yıkmayın, o kişinin şahsiyetini aklamayın. alkolsüzken zararsız bir şahsiyet de, alkol alınca şeytana dönüştü gibi bir durum yok yani. o şahıs aynı şeyi alkollü değilken de rahatlıkla yapardı.

Avrupa'da neredeyse direkt "eğlence = alkol" gibi bir anlayış var, alkol alan insan sayısı Türkiye'den fersah fersah fazla, ama "basit cinayet" olarak nitelenen suçlar Türkiye'ye göre yok denecek kadar az, neden?
Allah razi olsun, dostlar sagolsun. Allah sizlere uzun ömürler nasip etsin insallah. Inanin ben benim alkole karsi degil de alkolü icemeyenlere karsi daha cok nefretim ama o kiside iste nefsine müdafa olamiyor ve icincede kendini kayip ediyor. Tabiki alkol git o kisiyi öldür demedi ama su sözüde bosuna demeisler. "Alkol sisede durdugu gibi durmaz" diye.
Neyse birakalim bu konuyu da yine eski halimize dönelim. Bu konudada birdaha kimseye bir sey yazmam. Basini agrittiklarimdan da özürdilerim.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve CNC
@Murat Cömez
hocam öncelikle başınız sağolsun...
ama sanırım şu konuda anlaşamadık. Bizim burada "kaka polis" dememizin sebebi, polisin göz göre göre kanuna aykırı davranması ve bundan herhangi bir ceza almaması. Hatasız kul olmaz ile bunu alakası ne? Orada "kul" olarak davranmıyor, bir devlet memuru olarak görev alıyor ama keyfi davranıyor.

yani hatasız kul olmaz bahanesi çok saçma bu konuda. Nasıl ki abinize alkol kullanıp bunu yapan kişi "alkol" bahanesinin arkasına saklanıyorsa, polisin de "hatasız kul olmaz" bahanesine saklanması kabul edilemez...

trafikte bir anlık hata ile kaza yapmak hata olabilir. ama göz göre göre alkol alıp, otoyola çıkıp bir de hız sınırlarını aşıp kaza yapan biri, mahkemede "e napalım, hatasız kul olmaz" dese kabul mu edeceksiniz? olur o kadar mı diyeceksiniz?

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
@Murat Cömez
hocam öncelikle başınız sağolsun...
ama sanırım şu konuda anlaşamadık. Bizim burada "kaka polis" dememizin sebebi, polisin göz göre göre kanuna aykırı davranması ve bundan herhangi bir ceza almaması. Hatasız kul olmaz ile bunu alakası ne? Orada "kul" olarak davranmıyor, bir devlet memuru olarak görev alıyor ama keyfi davranıyor.

yani hatasız kul olmaz bahanesi çok saçma bu konuda. Nasıl ki abinize alkol kullanıp bunu yapan kişi "alkol" bahanesinin arkasına saklanıyorsa, polisin de "hatasız kul olmaz" bahanesine saklanması kabul edilemez...

trafikte bir anlık hata ile kaza yapmak hata olabilir. ama göz göre göre alkol alıp, otoyola çıkıp bir de hız sınırlarını aşıp kaza yapan biri, mahkemede "e napalım, hatasız kul olmaz" dese kabul mu edeceksiniz? olur o kadar mı diyeceksiniz?
Allah razi olsun, dostlar sagolsun...

tabiki polisin yaptigi kanunda yoksa yapmasi yanlis. Bu olay icin polise ceza kesilmesi dogrumu tartisilir. Bana göre büyük bir hata degil ama trafikte ölümlü bir kaza ile yada abimin olayi ile ehliyete el koyulmasinida karsilastirmamak lazim. Ha yanlisin kücügü büyüygü tabiki olmaz ama ölümlü bir olayda polis ölüme sebep olan kisiye olay yerinde olmus takmayin kafayi siz gidin dese bunun affi olmaz.
Ben sizinle bu konuda anlasamasam baska bir konuda kesin anlasirim cünkü dürüst ve terbiyeli bir kisi oldugunuzu bana dürüstce yazdiginiz yorumdan anlaya biliyorum. Benim yazdiklarim bana göre dogru olabilir ve baskalarina yanlis olabilir. Kime göre yanlis ise bana hakaret etmeden yazabilir ki bende kimseye yorumumda hakaret etmedim.
Mesela siz, benim yazdigim yorumun bir kac yeri size göre de yanlis ama siz hakaret etmeden bakin negüzel adam gibi yorum yaptiniz. Tesekkürler keske tüm yorumlar böyle olsa, ozaman iste herkes birbirini cokiyi anlar ve forum daha iyi olur. :harika: :harika: :harika: :harika: :harika: 👏👏👏👏

Mesela @can_celik arkadasimizla tartisiriz ama kimse kimseye hakaret etmez ve tartismamizi güzel yorumlarla bitiririz. Böylece kimsenin kalbi de kirlmaz. (tabiki sahsen ben onun kalbini kirdiysam kendisinden özürdilerim)

Yanlis anlasma varsa gercekten sizden de özür dilerim.

Saygilarimla

-''Keşke biz de bakkala ayran almaya, ayranhanede ayran içmeye yol bisikletiyle arkadaşımızla yarışarak gitseydik'' Flamanlar, yol bisikletlerine atlarlar birbirleriyle yarışarak bakkala gidip bira alırlar ya da bir pubda iki bira yuvarlayıp yine yol biskletleriyle yarışarak ayrılırlar.

-''Keşke bizim de ayran firmalarımız ülkemizde düzenle(ye)diğimiz çok özel taşlı klasiklere sponsor olsaydı'' Belçika'daki birçok taşlı klasiğe yerel bira firmaları sponsor olur, hatta bu yarışarın doğmasında bile çok önemli etkileri vardır.Hollanda'daki Arden Klasiği Amstel Gold Race adını Amstel Birasından alır.Ronde van Vlaanderen'deki Kwaremont birası vb..

- ''Keşke ünlü bir bisikletçimiz olaydı da devamlı ayran içseydi.'' Bisikletin megastarı Tom Boonen'in Kwaremont birası içip durması gibi

Keşke ''ayranımız'' olsaydı da bisiklet kültürü, bisiklet yarış kültürü bizde de gelişmiş olsaydı.

Son düzenleme:
Geri