Bende zaten türkiyenin kanununu bilmiyorum diye söylemistim. Ben almanyadan bahst ettim ve türkiyedeki polisin yaptigi dogru ve yanlisda olsa ben yaptigini dogru buldum. Sizler yanlis bulabilirsiniz ama su rahmetli aliye rona iftiralarini yada hakaretlerini birakin. sadece türk polisi degil tüm polisler bizleri korumak icin canlarini ortaya koyuyor ve ufak bir hatada kötü oluoyor.
Neyse siz haklisiniz, ben özür diliyorum.
Ben zaten türkiyedeki kanunu bilmedigimi yazdigim icin %100 dahilim. Yazdiklarimi okumanizi, okuduysanizda okudugunuzu anlamanizi tavsiye ederim.
Ben neyin neye benzedigini cok iyi biliyorum. Evet almanyadan bahst ettim, dogrudur. Ben almanyada alman polisinin yanlis ceza kestigini cok gördüm ve görmeyede devam ediyorum, yanlislarindan dolayi cezalan polisleride gördüm hemde canli canli, siz acaba hic ömrünüzde yanlisini gectim alman polisi gördünüzmü?
Komik olmayin, bilmediginiz sey icin yorum yapmayin ve yapmaz da demeyin. Hatasiz kul oldugunuda sizden ilk defa duymus oldum.

Aksine Orada yapilan seyleri destekledigim icin türkiyedede kanuna girmesini destekliyorum, tabiki sizide anliyorum ruh hali iste neyaparsin.

Son pikologa görünün demenizide yönetime bildirdim.
Murat bey daha düne kadar senli benli iken bu yorumda birden sizli bizli neden olduk buna bir anlam veremedim

. Keske daha öncelerden bunu bana söyleseydiniz, size karsi yaptigim yorumlarda terbiyesizce sen veya Murat diye hitap etmezdim size.
Kanun olayinda ise türkiyenin kanununu bilmiyorum diye yazmistim zaten ve bilmiyorumda. Ama yasadigim ülkenin kanununu bilmesem 47 senedir almanyada sicilime islenmis cezalar olurdu. 1991 senesinde aldigim 29 senelik ehliyetimi simdiye kadar elimde tutamazdim, hatta almanya beni alman vatandasligina bile kabul etmezdi.
ADAC tabiki dogrulari yazmis ve yazilanlari siz almancaya nasil tercüme ettiniz bilmiyorum ama bazi seyleri tam olarak hafif hatali, neyse bu önemli degil, yinede dogruluk payi var ve %98 dogrudur.
Almanyada mayis ayinda yeni gelen trafik kurallari katalogunda cezalarin artmasi vs daha detayli yaziyor orayi okumanizida tavsiye ederim.
Ben ise katalogun hepsini buraya aktarmak istemedim sadece almanyada alkollü bisiklet kullanmanin ehliyete de zarari oldugunu yazdim. Ben tüm ehliyeti olanlarin 0 Promil ile ehliyeti gittgini, yada bisiklet kullanan kisininde 0 Promilde ehliyeti zarar görür vs diye bir seyde yazmadim. Ben sadece Almayda Ehliyetin gitmesi 0 Promilden basladigini ve bisikletlinin alkolü yakalanmasinin da ehliyete zarali oldugunu dile getirmek istedim, ayrica kime neye göre kac promil de nekadar caza yiyecegini de belirtmedim. Suna emin olunki siz türkiyenin kanununu nekadar iyi biliyorsaniz bende almanyanin kanununu okdar hakimim.
Ama isterseniz size almanya kanunlarini detayli bir sekilde yaza bilirim, benim icin hic sorun degil.
Benim icin pis ve lanet bir sey, bunu alkol icin söyledigimde bir hata yada günah isledigimi de kesinlikle sanmiyorum. Ha size göre iyi bir sey olabilir, bunada tabiki saygim sonsuz. Ama insallah kimsenin basina gelmez ve üzüntü yasanmaz yasayanda beni iyi anlar. Benim abim ne yazikki 56 yasinda esinin ve cocuklarinin önünde bir alkollü kisi tarafindan sahilde gezerken öldürüldü. Öldüren kisiyi ne taniyordu nede orada görebildi cünkü arkadan kallesce gelip yol verin lan diye nara atarmis (Sadece abime ve ailesine degil tüm etrafindaki kisilere o sekilde bagirirmis) ve onda tesadüfen abimi önünde olunca sertce omuz vurarak kayaliga itiyor basi kayaliga gelince beyin kanamasindan vefat ediyor. Simdi o adam alkol almasaydi kendini o sekilde kayip etmezdi ve abim suan yasiyor olurdu. Mahkemede de aynen öyle dedi serefsiz, sucunu kabul etti ama kendini savunmak icin alkolü ortaya sürdü, sonuc ne oldu abim sucusuz yere gitti ve o kisiyede 15 sene ceza kesildi. Suan 5 senesini yatti yakinda af cikar kurtulur. Olan yien alkol yüzünden benim abime oldu.
Benim icin aklkol hep igrenc bir seydi ve o olaydan sonra da üzerine pis ve lanetlik eklendi. Dedigim gibi sadece benim alkole karsi olan nefretim ve kimseyde icmesini tavsiye etmem. Siz begenir icersiniz orasi baska ve buna saygida duyarim.