Scudo Sports

Alkollü bisiklet kullanmak yasak mı?

@abidin3714 burda kaç kişide var acaba...bende a2 var , oluyor o zaman..

Scudo
@HakanAydn valla kaç kişide var bilmem ama bende yok o kesin 😀😀

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Ehliyete el konulması ilginç olmuş. Tamam motorlu bir taşıtla yakalarsın anlarım.

@tekvites b sınıfı ehliyetle bisikletin alakasını çözemedim..10 yaşında çocuk ne yapacak..yok ehliyet gerekmiyorsa adamın B sini niye almışlar..😁🙂

@tekvites b sınıfı ehliyetle bisikletin alakasını çözemedim..10 yaşında çocuk ne yapacak..yok ehliyet gerekmiyorsa adamın B sini niye almışlar..😁🙂
Alakası yok zaten. Yüksek olasılıkla bunlar polisle inatlaştı. Polis de nereden ceza yazarım diye zorladı kendini. Saçma da olsa yapıştırdı cezaları. Sonradan itiraz sonucu B sınıfır ehliyetlerini geri almışlar zaten.

Ben mi anlatamadım yoksa bu olay gerçekten bu kadar karışık mı?

Hayır çevirmeye mi yakalanmışlar gürültü mü çıkarmışlar. Ha birde şu var korana olan bugünlerde üfleme testi yapıyorlarmı

@tekvites sizinle alakası yok, hurriyette bu haberi siz kaleme almadıysanız tabi..🙂

Ekleme: Bisiklet için ehliyet gerekmiyor arkadaşlar.

Bahsi geçen olayda polis sinirlendiği için nereden kilitlesem diye uğraşmış. B sınıfı ehliyetin olayla hiçbir ilgisi yok. Kafanız karışmasın.

Dediğim gibi; bisiklette bağlayıcı tek unsur yaştır. Trafiğe açık alanlarda bisiklet sürmek için 11 yaşını doldurmak gerekiyor.

B sınıfı ehliyetlerine el konulmuş. Normal bildiğimiz motorlu binek araçlar için olan ehliyete... Sonradan itiraz edilmiş. Sonuç: Kesilen para cezaları hukuka uygun bulunmuş ama ehliyetlerine el konulması kararı bozulmuş.

Bisikletle trafiğe çıkmak için belli bir yaş sınırı olduğunu biliyorum (10 olması lazım yamulmuyorsam) *** 11 imiş ***
Onun haricinde bir ehliyete gerek yoktur.

Burada kesilen cezalar; alkollü araç sürerek trafiği tehlikeye atmak ve polisin ehliyet görterilmesi talebine muhalefet nedeniyle. Bu cezalar itiraza rağmen onanmıştır.

Özetle: Alkollü bisiklet sürmek yasaktır.
ben kaza yapmıştım yolda, polisler üfletmişti alkol var mı diye afhladhafaf

yazın bazen sayfiye bir yere turladıkmı patates bira yapmaya bayılıyorduk demekki artık patates kola yapçez:( alkol kötülüklerin anasıdır! :acpsnr:

Trafik polisi normal koşullarda bisikletliyi durdurmaz...
Kasksız , gece ön-arka ışıksız, trafik kurallarına aykırı bir durum ( yanlış şerit, tehlikeli sürüş , aşırı hız v.b.) varsa zaten durdurması o kişinin ve diğer araç sürücülerinin can güvenliği için elzemdir.
Ki şüphelenip üfletince de çıkan promilden her şey bir nedensellik örüntüsünde yerini bulacaktır..
Yıllar önce bir gece alkol alıp evime bisikletimle dönerken polise yakalanmamak için arka sokaklardan gideyim dediydim..
Dik bir yokuş aşağı U frenler tutmadı ve yokuş sonunda parketmiş bir aracın yan camına çarpmıştım...
Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak misali..
Hulasa : o günden kelli alkollü iken bisiklet kullanmıyor ve fren takımını hep kontrol ediyorum...:D

Trafik polisi normal koşullarda bisikletliyi durdurmaz...
Kasksız , gece ön-arka ışıksız, trafik kurallarına aykırı bir durum ( yanlış şerit, tehlikeli sürüş , aşırı hız v.b.) varsa zaten durdurması o kişinin ve diğer araç sürücülerinin can güvenliği için elzemdir.
Ki şüphelenip üfletince de çıkan promilden her şey bir nedensellik örüntüsünde yerini bulacaktır..
Yıllar önce bir gece alkol alıp evime bisikletimle dönerken polise yakalanmamak için arka sokaklardan gideyim dediydim..
Dik bir yokuş aşağı U frenler tutmadı ve yokuş sonunda parketmiş bir aracın yan camına çarpmıştım...
Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak misali..
Hulasa : o günden kelli alkollü iken bisiklet kullanmıyor ve fren takımını hep kontrol ediyorum...:D
Bir musibet bin nasihatten iyidir derler ya.😅
Alkol gerçekten tehlikeli.

Kanun türkiyede nasil bilemem ama almanyada bir bisikletciyi alköllü sekilde kullanirken yakalasinlar (Almanyada 1 bira icmek yeterli, Promil siniri 0) Motorlu arac ehliyeti (Sinifi ne olursa olsun hepsi) kesin gidiyor ve cezasida cok yüksek oluyor. Tabiki ehliyeti yoksa (bunu hemen telsizden(telefondan sorarak ortaya cikara biliyorlar) ceza olarak ya 2 sene yada 5 sene tam bilmiyorum ehliyet alamiyor.
Tabiki ayni yukaridaki olay gibi kendini mahkemede ifade edebilir ve hakimi ikna ederse yada avukati iyiyse bazi cezalar hfifleye bilir, mesela sadece para cezasi alabilir ama kanunda ehliyetini almak var. Almanyada ehliyetin, Puandan, Alkölden, Esrardan vs dolayi gittimi hapi yuttun demek, o ehliyeti geriye almak artik 1-2 sene sürebilir arti zeka testi, piskolok vs derken 3000- 4000 bin eurolari bulabilir.

Simdi türkiyede de ise böyle bir kanun var oldugunu tahmin ediyorum ki Polis ehliyete el koymusdur. Ama yazik ve aci olan ise, polis bu kanunu bisikletcide uyguladigi icin ve kanunda böyle bir sey yoksa bile dogruyu yaptigi icin kötü kaka polis olmus, ama bisiklet olayinda degilde bisikletliye karsi yapilan bir olayda uygulamamis olsaydi yine kötü kaka polis olacakti ki gördügüm kadari ile yukarida yazanlarin %90 kanun olup olmadigini bile bilmiyor.

Alköllü yani o pis, lanet seyi icmak cok büyük bir marifetmi, ney yani? Bunuda 47 senedir anlamis degilim.
Arkadalar Bisikletci herzaman hakli degildir, alköllü bisiklet kullanmak ise benim gözümde ayni motorlu arac kullanmis gibi büyük suctur. Arac ile nasil ölümlü kazalar oluyorsa aynisi biskletlen de oluyor ve bu arada bisikletde bir trafik aracidir.

Türkiyede her firsattda, Türkiyeyi, Kanunu Polisi kötülemek adet olmus, ben ne yazsam bos.

Suan yine saldiriya hazir vaziyette bekleyenlerde böyle bir sey yazilsada saldirsak diye yer ariyorlar. Iste bunlarda düyadan bihaber olan zavalli kisilerdir.

b sınıfı ehliyetle, bisiklet, elektrikli bisiklet ve 50cc altındaki motosikletleri kullanabilirsiniz.

Kanun türkiyede nasil bilemem ama almanyada bir bisikletciyi alköllü sekilde kullanirken yakalasinlar (Almanyada 1 bira icmek yeterli, Promil siniri 0) Motorlu arac ehliyeti (Sinifi ne olursa olsun hepsi) kesin gidiyor ve cezasida cok yüksek oluyor. Tabiki ehliyeti yoksa (bunu hemen telsizden(telefondan sorarak ortaya cikara biliyorlar) ceza olarak ya 2 sene yada 5 sene tam bilmiyorum ehliyet alamiyor.
Tabiki ayni yukaridaki olay gibi kendini mahkemede ifade edebilir ve hakimi ikna ederse yada avukati iyiyse bazi cezalar hfifleye bilir, mesela sadece para cezasi alabilir ama kanunda ehliyetini almak var. Almanyada ehliyetin, Puandan, Alkölden, Esrardan vs dolayi gittimi hapi yuttun demek, o ehliyeti geriye almak artik 1-2 sene sürebilir arti zeka testi, piskolok vs derken 3000- 4000 bin eurolari bulabilir.

Simdi türkiyede de ise böyle bir kanun var oldugunu tahmin ediyorum ki Polis ehliyete el koymusdur. Ama yazik ve aci olan ise, polis bu kanunu bisikletcide uyguladigi icin ve kanunda böyle bir sey yoksa bile dogruyu yaptigi icin kötü kaka polis olmus, ama bisiklet olayinda degilde bisikletliye karsi yapilan bir olayda uygulamamis olsaydi yine kötü kaka polis olacakti ki gördügüm kadari ile yukarida yazanlarin %90 kanun olup olmadigini bile bilmiyor.

Alköllü yani o pis, lanet seyi icmak cok büyük bir marifetmi, ney yani? Bunuda 47 senedir anlamis degilim.
Arkadalar Bisikletci herzaman hakli degildir, alköllü bisiklet kullanmak ise benim gözümde ayni motorlu arac kullanmis gibi büyük suctur. Arac ile nasil ölümlü kazalar oluyorsa aynisi biskletlen de oluyor ve bu arada bisikletde bir trafik aracidir.

Türkiyede her firsattda, Türkiyeyi, Kanunu Polisi kötülemek adet olmus, ben ne yazsam bos.

Suan yine saldiriya hazir vaziyette bekleyenlerde böyle bir sey yazilsada saldirsak diye yer ariyorlar. Iste bunlarda düyadan bihaber olan zavalli kisilerdir.
iyi de, burada ben alkollü bisiklet kullanan kişiyi savunan kimseyi görmedim...
çoğunluğun hemfikir olduğu, ehliyete el konulması olayının saçma ve kanunsuz olduğu...
mesela yayalara da ceza kesiliyor trafik kurallarına uymadığı için... onların da mı ehliyetine el konuluyor?
kullanabilmek için ehliyet gerekliliği olmayan bir "taşıt" kullanırken kurallara uymayan birinin ehliyetine, hangi kanuna göre el koymuşlar?
ehliyeti olmasaydı, ehliyetsiz bisiklet kullandığı için mi ceza keseceklerdi, ki öyle bir kanun da yok. alkollü "taşıt" kullanmasına ceza kesersin, ama ehliyet kısmı cezayı uygulayan polis için,"tü kaka polis" demeye yeterli...

Geri