Scudo Sports

Alivio - Acera

Alivio mu ? Acera mı ?

• Toplam katılım
    31

r_scribble

Aktif Üye
Tepki
28
Arkadaşlar yeni bir bisiklet topluyorum.Donanımı full acera yada alivio yapmayı düşünüyorum.Bisikleti sadece bu yaz kullanabileceğim için maliyeti yüksek bir cihaz yapmayı düşünmüyorum.O yüzden deore ve üzeri bir donanım kullanmayacağım kesin.Bu iki donanım arasında tereddütteyim.2 model arasında fazla bir fiyat farkı yok.

Bisikleti genelde asfaltta kullanacağım.Araziye girme fırsatım zaten yok.Ağırlıkta pek önemli değil.Tek isteğim işleyişinde sorun olmayan bir donanım kullanmak.

Kısacası hangi donanımı almam benim için uygundur ? Sebebinin ve 2 donanım arasındaki farkı belirtirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

Scudo
@HaliliOzturk
Halil Kardeşime katılıyorum. Bende tercihimi Alivio'dan yana kullanırdım...

Sevgiler...

• Beğen
Tepkiler: r_scribble
acera donanımlı bir bisiklete sahip olduğum için acerayı seçtim. çokta berbat bir vites grubu değil orta yollu bence...

• Beğen
kardeşim ben sana söledim o kadar alivio alalım diye ama sen ikna olmadın. umarım şimdi olmuşsundur. bak uzmanlar da alivio diyor:D :D :D

@çağatay_çankaya

Herhalde 2006 model Alivio kolu görmedin de böyle söylüyorsun. Kesinlikle çok başarılı bir aynakol. Yaprak değiştirilebilir ve kolları da çok ricit. Yol bisikletimde kullanıyorum ve kesinlikle çok memnunum. Lütfen genellemelerden kaçınalım.

Acera hakkında yorumum yok.

• Beğen
ben arka attırıcı olarak acera ve alivio kullandım. şuanda alivio kullanıyorum. alivio vites geçişlerinde daha seri. o yüzden arka attırıcı olarak kesinlikle alivio almanı öneririm..

• Beğen
doğru yapmışın senin için alivio daha iyi olacaktır

Geri