Alışveriş listem

hsngrms

Aktif Üye
Kayıt
18 Ağustos 2016
Mesaj
180
Tepki
155
Şehir
Adana
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Giant
Alışveriş listem

-----

Merhabalar,
Umarım serbest kürsüde alışveriş listemi paylaşmaktan yana sakınca yoktur. Önemli bir konu olmadığı için daha doğrusu şahsi bir konu olduğu için serbest kürsüden daha uygun bir yer de bulamadım açıkçası. Ayrıca listem sadece bisiklet için olmayacak, o nedenle forumdaki bisikletle ilgili olan alışveriş bölümüne yazmadım.

Amacım alışveriş listemi paylaşarak hem kendime bir hatırlatma listesi oluşturmak, hem listedeki ürünlerle ilgili tavsiyeleri alabilmek hem de benim gibi yeni başlayanlara ihtiyacı olanlara vs neler lazım olabilir belki bir ihtimal dahi olsa yol gösterebilmek. Son söylediğim amaca ulaşabilmek için neyi neden listeme eklediğime dair açıklamalarım olacak.

İlk sıralarda yazdıklarım keyfi değil can ve mal güvenliği için olacak, sonrakiler ise sıradan kullanıcılar için gerekmeyebilir ve daha çok hobi niteliğinde sayılabilir.

---

1. Kask:
Satın almak için (hem de iyisini) tek bir sebep var, o da can güvenliği.

2. Ön aydınlatma:
Hem farkedilebilmek hem de yolda karanlığa düşen olası çukur vb. bozuklulukları farkedebilmek için gerekiyor. Olur da kaldırımdan gitmem gerekirse diye yayalara daha kolay fark edilebilmek için çakarlı modu olan bir ön aydınlatma düşünüyorum. El fenerinden bozma bir sistem de olabilir.
(link)

3. Arka aydınlatma:
Farkedilebilmek için gerekiyor. Ayrıca çakarlı modda gece sürereken görüntü olarak da güzel, bu yüzden çakarlı modu olan bir arka aydınlatma alacağım.

4. Kilit
Aslında kilit ve ayaklık almayı düşünmediğim iki unsurdu fakat yarın birgün dolmuşla gittiğim yerlere bisiklet ile gitmek istersem ne olacak diye düşününce en azından kilidin kesin lazım olacağına karar verdim. Mal güvenliği için gerekiyor.


5. Eldiven
Giant Seek 3'ün elciği terleyince kaydıracak cinsten değil ancak (Allah korusun) olası düşme durumunda elimin üzerinde sürüklenip derimin soyulup yandığını hissetmektense eldivenin parçalandığını görmeyi yeğlerim.

6. Hız ölçer
Birinci sebep yine can güvenliği; hızımı görerek gerektiğinde kendimi veya etrafımdakileri riske atmamak için yavaşlayacağım. (Doğru şartlar oluştuğunda güvenlikten ödün vermeden 50-60 kms hız yapmayı da isterim.)

---

7. Pompa
65 psi destekli ve basınç göstergeli pompa alabilirim veya pompayı ayrı basınç ölçeri ayrı alabilirim. Bunların yarı sıra petrollerdeki havadan da faydalanabilmek için bir aparat düşünüyorum, varsa hazır alacağım yoksa forumda bir arkadaşın yazdığı gibi otomobil iç lastiği ve motosiklet benzin borusundan kendim yapacağım.

8. WD-40 / Loctite / Würth
Bisikletin hareketli parçalarının temizliğinde ve yağlamasında kullanacağım.
(link)
(link)
(link)
(link)

9. Suluk / matara / termos
Uzun yolun yolcusu olursam mutlaka gerekecek, gidecek olursam son dakikada alırım boşuna evimde stok tutmam.

10. Alyan seti
Aslında full set değil çakı şeklinde mini set alacağım. 16 TL'ye Ford'un 6 tane alyanlı kaliteli bir ürünü var. 19 TL'ye de Decathlon'un 8'li Multitool'u var, 6 tane alyan + düz uçlu ve yıldız uçlu tornavida var. Muhtemelen Decathlon'un ürününü alırım.
(link)
(link)

11. Pense ve yan keski
Bisikletin çamurluğunun yüksekliğini daha iyi ayarlayabilmek için tellerinden biraz keseyim dedim ama farkettim ki babamın el aletlerinin kimseye hayrı kalmamış. Yeni ve daha kalite el aletleri almanın zamanı gelmiş.

12. Çakı
Her an her yerde lazım olabilecek bir icat.
(link)

13. Spoke wrench
Jant tellerine akort ayarı yapmak gerektiğinde lazım olacak. Kısa süre içinde almayı düşünmüyorum ancak listemde olması gerekenlerden.

14. Tornavida seti
Bisikletten ziyade telefon, bilgisayar, vb. için düşünüyorum ama acil gerekmedikçe son alacaklarımdan biridir, şimdilik gereksiz masraf olur.
(link)
(link)

15. Power bank
Bisiklet üzerindeyken veya bisikletle bir yere gitmişken her türlü şarj ihtiyacını gidermek için faydalı olur (telefon, aydınlatma vs).
(link)
(link)
(link)
 
Scudo

hsngrms

Aktif Üye
Kayıt
18 Ağustos 2016
Mesaj
180
Tepki
155
Şehir
Adana
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Giant
@Serkan Mıstınoğlu
Haklısın. Az önce dükkan önünden kilit kesilmeli çalınma konusunu okuyunca tam olarak anladım ki kilide güvenip bırakınca çalınma ihtimali daha yüksek...

Aslında bunu düşünüyordum önceden ve bu yüzden almak da istemiyorum ama bugün babam sordu kilidin yok mu diye. Yok dedim. Ablanlara bisikletle gidersin alsan iyi olur dedi. Sırf o yüzden ekledim listeyi oluştururken. Yoksa kilit ve ayaklık düşünmediğim ekipmanlar, gereksiz ağırlık olarak gördüğüm şeyler...

Üstünü çizdim :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Road_Runner

hsngrms

Aktif Üye
Kayıt
18 Ağustos 2016
Mesaj
180
Tepki
155
Şehir
Adana
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Giant
@kubilay katmerci şimdilik olumsuz bir durum yok hocam ama hala erken bir şey demek için, kaskımı ve ön arka aydınlatmamı alayım biraz açılıp km yapayım 2 haftaya daha net yorumlarım olacaktır illaki.

--- Ekleme
Alışverişin sonu yok arkadaşlar, çanta t-shirt falan derken liste iyice şişecek o yüzden hiç eklemiyorum bile onları. İlk 3 Temel ihtiyaçları aradan çıkartayım gerisine bakacağım. ;)
 

Taxonera

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Temmuz 2015
Mesaj
1.361
Tepki
823
Yaş
46
Şehir
İzmit
İsim
Gökhan
Bisiklet
Mosso
@Serkan Mıstınoğlu
Hangi bakkal yada markete bisiklet ile girebiliriz meselâ

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

hsngrms

Aktif Üye
Kayıt
18 Ağustos 2016
Mesaj
180
Tepki
155
Şehir
Adana
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Giant
Bizim eve cok yakin bir market vardi Töre Hipermarket adinda, bir araya oraya bisikletle girip bisikletini danismanin onune birakani gordum. Ama sonra Töre kapandi Ekoroma oldu bir daha da oyle bir sey gormedim. Simdi Ekoroma da kapandi Dörtler olacak bakalim onlar nasil yaklasacak bu duruma. Yani tamam bakkal imkansiz ama supermarket zincirleri haricindeki buyuk marketlerde cok az da olsa sans var.

Ha ben bisikletle, hele ki sepetsiz bir bisikletle hayatta markete gitmem ne gerek var yururum ayaklarim erimez ya yolda.

Bu arada kask vb burada yazan birkac sey icin forumdan Adanali bir arkadasla anlasabilirsek ikinci el alacagim. Anlasamazsak daha once de yazdigim gibi ilk 3 temel ihtiyacimi sifir alirim gerisine sonra bakarim.

Sifir alacak olursam Decathlona giderim oradaki urunler temel ihtiyaclarim konusunda isimi gorur sanirim. Gitmisken alyan setini/cakisini da alirim boylece.

Acaba Adanadaki Decathlona bisikletle girilebiliyor mu bilgisi olan var mi?

LG G Flex ile gönderildi.
 

hsngrms

Aktif Üye
Kayıt
18 Ağustos 2016
Mesaj
180
Tepki
155
Şehir
Adana
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Giant
Decathlonu aradim sordum bisikletle girilebiliyormus

LG G Flex ile gönderildi.

---
Kilitlemem mi gerekiyor yanıma alabilir miyim dedim ama anlamadılar herhalde mağazamızda herhangi bir sorun olmaz denildi.

Yalnız giriş AVM'nin içindeymiş bisikletle AVM'nin içine nasıl gireceğim merak konusu.
 

Taxonera

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Temmuz 2015
Mesaj
1.361
Tepki
823
Yaş
46
Şehir
İzmit
İsim
Gökhan
Bisiklet
Mosso
@Serkan Mıstınoğlu
Yazdığını anlamışsınız sanırım

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Road_Runner

Road Runner
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
5.999
Tepki
25.898
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cervélo
@Taxonera evet uykum vardı :D Valla ben her yere bisikletle dalıyorum. "Hoop birader giremezsin" falan derlerse çok mağdur bir şekilde "abi kilidim yoh, hemen 1 dk içinde rahatsızlık vermeden çıkıcam zaten. Ayrıca bisiklet de çamurlu falan değil, benden temiz vallaha!" deyip hemen tüyüyorum.

Laf aramıza dün şoka girdim mesela, bisikleti elime aldım hiç yere indirmeden. zaten şok küçücük. Bişey demediler :D
 

hsngrms

Aktif Üye
Kayıt
18 Ağustos 2016
Mesaj
180
Tepki
155
Şehir
Adana
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Giant
Hadi bir yaptin iki yaptin esnaf bir sey demedi, ucuncu defa yapinca kardesim sen de bir kilit al artik demiyorlar mi [emoji14] Demiyorlarsa ne mutlu o esnafa helal olsun

LG G Flex ile gönderildi.

---
Bugün Decathlondan aşağıda yazdığım ürünleri aldım.
* Ön ve arka aydınlatmalar, toplam 5 adet, hepsi çakarlı (bisikletle birlikte gelen reflektörleri söktüm yerlerine aydınlatmaları taktım)
* 87 PSI destekli el pompası + presta-schrader dönüştürücü (pompa yalnızca 250gr, suluk kafesi için konulmuş deliklere montajladım hemen) (pompada hem presta hem schrader hava çıkışı var ancak el pompasını zorlarken sibop kırılabilir diye dönüştürücüyü yumuşak bir uzatma hortumu olması niyetiyle aldım)
* alyan seti + yıldız tornavida + düz tornavida olan çakı ( Alyan seti alırken pompa ve lastik levyesi-sıyırıcı ile birlikte "tamir seti" adı altında aldım. Başka bir alyan çakısı vardı onda yıldız başlı alyan da vardı, herhalde gerekmez diyip almadım.
Gel gelelim eve dönüp bisiklete bakınca arka tekerde bir şeyin ses yaptığını farkettim. Baktım balatalardan biri diske değiyor. Neyse ayarlayayım dedim ama ayar vidasını görünce hüsrana uğradım, maalesef yıldız başlı alyan gerekiyormuş... :D)

İlk andaki memnuniyet durumumu söyleyecek olursam:
* Aydınlatmalardan memnunum.
* Lastiklerin havası iyiydi o yüzden pompa ve dönüştürücüyü denemedim.
* Alyan setinde yıldız başlı alyan olmadığı için her işimi görmedi. Yıldız başlı alyanı ayrıca almam gerekecek... Bir daha para vereceğim yani... Bu frenlere bisikletçide kurulum yapılırken bakmıştım altıgen alyan zannetmiştim, yoksa bilseydim Decathlondan sadece pompayı alırdım oradan Koçtaşa geçer hem altıgen hem yıldız başlı alyan seti alırdım...

Bugün kask da alacaktım ancak Decathlondakilerin hiçbiri hoşuma gitmedi. En pahalısından ucuzuna kadar hepsinin çok kaba görüntüleri var. En pahalısı ile en ucuzu arasındaki fark sadece tasarımda ve rahatlıkta galiba, koruma yönünden hepsi aynı seviyede olmalı çünkü eps köpüklerin yoğunluğu aynıydı.
 

hsngrms

Aktif Üye
Kayıt
18 Ağustos 2016
Mesaj
180
Tepki
155
Şehir
Adana
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Giant
@nevzatsercanoktay Hocam tavsiye için teşekkürler. Tayt aklımdaydı hep ama Decathlon eve de işe de bir otobüs/1 saat mesafede olduğu için uzun yola çıkacak olursam acil lazım olursa gider alırım diye düşündüm. Şuan uzun yol da düşünmediğimden listeye dahi yazmadım.

Aslında yazmak lazım çünkü bu listeyi ileride kontrol edeceğim. Bugün iş çıkışı Decathlona gidince kafa yoğun tabi, bir ara ne alacaktım diye düşündüm, Tapatalk ile foruma girip listeye baktım :D

Ben şimdi ilk mesajı düzenleyip aklımdakileri mutlaka yazayım.

İlk mesajımı düzenleyemiyorum. Başka eski mesajlarıma da baktım belirli bir süre geçince forum düzenlemeyi engelliyor galiba. :/
 

Mehmet Cetinbudak

Aktif Üye
Kayıt
27 Ağustos 2015
Mesaj
134
Tepki
242
Yaş
39
Şehir
Bursa
İsim
Mehmet Cetinbudak
Bisiklet
Cannondale
@hsngrms

Hocam, power bank aldınız mı?

Bu paylaştığınız linkteki ürün nasıldır acaba? Bana da böyle birşey lazım da.
 

hsngrms

Aktif Üye
Kayıt
18 Ağustos 2016
Mesaj
180
Tepki
155
Şehir
Adana
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Giant
@Mehmet Cetinbudak
Merhaba hocam. Henuz almadim Cinden tek tek ayri siparis vermek istemiyorum alacaklarimi netlestirince siparis verecegim, bunu da muhtemelen bayramdan hemen once yaparim cnku calistigim icin ancak o zaman Cin sitelerindeki urunleri detayli inceleme firsatim olacak.

LG G Flex ile gönderildi.

Tek tek ayri siparis derken farkli farkli siteleri kastettim her birine ayri ayri adres ve kart bilgilerini tekrar tekrar vermekle ugrasmak istemiyorum yoksa urunleri hepsini bir kargo yaptirma olayini demiyorum. hepsini bir kargoda almak istersem bu defa stokta olmayan bise cikarsa tum urunleri bekletiyorlar...
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Cetinbudak

kuşlar gibi özgür

Bisiklet tutkunu ^^
Kayıt
27 Ocak 2016
Mesaj
484
Tepki
403
Yaş
26
Şehir
Ankara
İsim
Barış
Bisiklet
Sedona
Selamlar,
Kask için bir senedir kullandığım Cratoni C-Smart Tour'u önerebilirim. (120 TL) Aydınlatma için öne Moon Meteor 200 veya 250, arka için Moon Comet. Suluk için Zefal Arctica.
 
  • Beğen
Tepkiler: hsngrms

hsngrms

Aktif Üye
Kayıt
18 Ağustos 2016
Mesaj
180
Tepki
155
Şehir
Adana
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Giant
@kuşlar gibi özgür selam hocam. Tavsiyelerin için teşekkürler.

Işık için yüksek lümenli modeller genelde düşük bataryalı olduğundan süre yetersiz geldi ben de decathlondan düşük ışıklı ama yüksek şarj süreli aydınlatmalar aldım hem öne hem arkaya.

Suluk için Zefal'in tasarımı "ucuz" görünüyor içi bildiğin alüminyum folyo gibi ama 2.5 saat sıcak-soğuk tutuyor diyor, listeye yazdım değerlendireceğim.
 

hsngrms

Aktif Üye
Kayıt
18 Ağustos 2016
Mesaj
180
Tepki
155
Şehir
Adana
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Giant
Hepsiburada dan; kask, yama seti, matara tasiyici, matara, kadro heybesi, wd-40 siparisini verdim.

Bir de normalde ilac sevmem ve kimyasallardan uzak dururum ama karnitin forumda gorup ilgimi cekmisti. L-karnitin siparis ettim. Ic organlarin cevresinde olusan zararli yaglar dahil tum yaglari yakmaya yardim ediyormus. 120 draje her biri 575mg karnitin, 175mg yesil kahve ekstrakti, 0.8mg B6 vitamini iceriyor. Umarim is hayatinda da faydasi olur artik odaklanamaz oldum...

LG G Flex ile gönderildi.
 

hsngrms

Aktif Üye
Kayıt
18 Ağustos 2016
Mesaj
180
Tepki
155
Şehir
Adana
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Giant
http://(link)
http://www.sepenatural.com.tr/class/INNOVAEditor/assets/NOPL-Carnitine_120BC.jpg
LG G Flex ile gönderildi.