Scudo Sports

Aliminyum Kadro Kaynağı

garantisi warsa garntiden degistirirler olmadi topkapi sanayi sitesine git orda birsuru war ve ucuza yaparlar

Scudo
ben o kadar çok tutacağını sanmıyorum git ümraniye sanayine her türlü yapatıracak bi yer bulursun. argon kaynağı diyolar galiba. üç beş bi şeyler atarsın tamam
biz patlamış çatlamış kırılmış motorsiklet alüminyum jantları dahi tamir ettiriyoduk ki öyle çok zor bi işçilik yok seninkinde. senin dahi rahatlıkla binebileceğin kadar sağlam olacağına eminim.

ikitelli organize sanayi sitesinde güngören sanayi sitesi var kolay bulursun siteyi ben kaynak ustalarına sormuştum bana güngören sanayi sitesinde yapıldığını söylediler ancak kendim gitmedim başakşehir 1. etaba giderken bankalar caddesinde bahsettiğim site orada araştur istersen ama sana tavsiye ek destek parça koymak için parçayı senin teğmin etmen gerekebilir emin değilim inşallah yardımcı olabilirim

ben o kadar çok tutacağını sanmıyorum git ümraniye sanayine her türlü yapatıracak bi yer bulursun. argon kaynağı diyolar galiba. üç beş bi şeyler atarsın tamam
biz patlamış çatlamış kırılmış motorsiklet alüminyum jantları dahi tamir ettiriyoduk ki öyle çok zor bi işçilik yok seninkinde. senin dahi rahatlıkla binebileceğin kadar sağlam olacağına eminim.
kardeş argon kaynağı her aliminyum için uygun olmaz bisiklet kadrolarında kullanılan t6 serisi aliminyumun özelliği işlendiği maddedir t6 serisi aliminyumlar silisyumla işlenir onun için dayanıklı olurlar yapılması gereken kaynak ekipmanı farklıdır bir eline teli alırsın bir elinede oksijen kaynağının elektrikle çalışan halidir düşük ısı fakat en dar noktaya uygulanır nerdenmi biliyorum endüstri meslek lisesi mezunuyum argon kaynağı yaptırısan aliminyumun özelliğini dolayısı ile dayanıklılığını bozarsın saygılar ukalalık etmek istemedim

aybarssurucu arkadaşın dediği gibi her aliminyum kullanım alanına göre farklılık gösterir uygun alaşımlı telle dulgu yapılır

teşekkürler arkadaşlar şu ümraniye sanayi sitesine bir götürüyüm kadroyu bakalım olucakmı

Veynah "flood" yaptığın (arka arkaya çok sayıda mesaj göndermek) mesajları birleştirdim. Bir dahaki sefere biraz daha dikkat lütfen.

veynah bilgiler için teşekürler. detaylı bilgiye sahip değilim sadece nerde yaptırabileceği nasıl yapılacağı yada yapılabilirliğini anlatmak istedim

toplamabisikletçi arkadaşım:)

baktın ümraniye sanayindekiler kasaba benziyo pek becereceklerini düşünmedin yada arkadaşın dediği gibi yanlış alaşımlı teller kullanacaklarını düşündün
duduludaki İMES sanayi sitesine git. (istanbul madeni eşya sanayi)
adından da anlaşılacağı gibi burda madenin emvaye çeşidiyle uğraşıyolar orda biraz soruşturursan en uygun kaynağı bulabilirsin

Selam.Eğer tanıdık bir kaynakçı veya bir yakınının tavsiye eebileceği bir kaynakçı yoksa hiç uğraşma kadronun kaynağıyla.

Öncelikle yanlış bilen arkadaşlar için;argon kaynağı diye bir tanım yoktur.Sanayi ağzıyla öyle derler ama doğrusu o değildir.Kullanılacak kaynak çeşidi TIG kaynağıdır.Malzemenin alaşımına göre farklı kaynak teli kullanılır.Tabi piyasadaki çoğu kaynakçı çakal olduğu için tüm alaşımları aynı tür telle kaynatmaya çalışırlar.Görünürde sağlamdır ama mukavemeti oldukça düşüktür.Bir de üstüne bir sürü para isterler senden.

Kadron zaten ucuz birşeyse uğraşmaya değmez bence.Yine de tercih senin

herifte pek işçilik yokmuş ama dediğin gibi kardeşin çok da estetik olmasına gerek yok.
biraz daha araştırsan daha güzel yapan bi yerde bulabilirdin. yani pek abartmaya gerek yokmuş arkadaşlar yok 50--60 tutar git yenisini al falan diyodu. tanıdık falan olsa 1 paket sigaraya bakar
neyse kadro kurtuldu kardeşin kazasız belasız binsin eyvallah

@aybarssurucu

kaynak iyi profesyonel durmuyo ama ümraniyeden caddebostan a 2 - 3 kere gittim henüz hiç bi sorun yok zaten aşırı dikkatli kullanıyorum bu haliyle yeni bisikleti alana kadar. bacaklarım hareket etsin biraz..

ya aslında kaynağı yapan elemanın başında dursaydım düzgün olurduda yoğundular 1 saat sonra hazır olur dedi bende güvenerek gittim .yoksa iyice tarif etseydim belkide süper bişey yaparlardı..

bu kadroya kaynak yaptırılır mı? yani sağlam olur mu ? disk fren kullanacağım için bir daha kırılmasından korkuyorum.

http://img527.imageshack.us/img527/6163/hepsikh5.jpg

http://img527.imageshack.us/img527/575/arkahq5.jpg

yaparlar yapmasınada çok iyi bir yer bulman gerek ve işçiliğinin iyi olası gerek

baya bir araştırmak gerek benim önerim imes de böyle yerler çoktur (İST: MADENİ EŞYACILAR SANAYİ)anadolu yakasında.

ve şunuda bilki dıştan destek atmaları gerekecek artık görüntü olarak pek fazla şey bekleme

@tekteker

görüntü olarak birşey beklemiyorum zaten de kaynak yapıldktan sonra yeniden esneyip kırılmasından korkuyorum.düz giderken frene bastığımda kırılan kadroya kaynak ne kadar dayanır bilmiyorum.

@sinto

sinan ne derlerse desinler diskin fren sırasında uyguladığı basınca kadronun o kesimi dayanamıyo gibi geliyo bana geçen forumda başka bir arkadaştaa buna benzer bişeyden bahsediyodu sanırım çatlaktı onunki

tekrar kırılmaması için o kısma üçgen bir levha uygun şekilde kesilip güzelce kaynaklanırsa çok dayanıklı olur ve bir engelide olmaz bu parçanın

hatta düzgün yapılırsa orjin bile gözükebilir

@tekteker

bana da öyle geliyor çünkü geçen sene de xc3000 lerde bu esneme sorunu tartışılıyordu. bir arkadaşım da 13,5 kadrosunun benimki gibi sadece üstteki borusunu çatlatmış disk freni sayesinde.

sinan dedğim üçgen levha desteğini anladınmı?

iki kenarı alt boru ve üst boruryu destekleyecek sivri tarafı uygun halde ovalleştirilmiş olarak kadro kulağınıa kayanatilır. kapuk parçanın oyuk kesimine kenetleme yapılıp dolgu da yapılabilir.

sağlam bir işçilikle eskisinden çok daha sağlam olacağına inanıyorum ama iyi bir usta bulman gerekecek

Geri