Scudo Sports

Aliminyum Kadro Kaynağı

@tekteker

anladım sağol :) sıra geldi kaynak ustası bulmaya :)

Scudo
@sinto

Yine başamı döndük?Bu kadro düz giderken mi kırıldı?Artık sana bişey demiyorum.Diyeceğimi özelden dedim.Görüşmek üzere.

@Turkishflier

selam dostum argon kaynağı diye bir şey vardır onun adı argon kaynağıdır fakat kitaplarda tanımı gaz altı kaynağıdır argonda bu gazın adı oluyor

halk dilinde buna argon denmesi onun içindir fakat bir konuda haklısın tıg kaynağı bu kadro için uygulanan kaynak çeşitidir (aliminyum gibi düşük ısılı metallere uygulanan) mesajlarımı birleştiren arkadaşada teşekkürler yazdıktan sonra aklıma gelenleri tekrar yazıyorum elimden geldiği kadar yardımcı olmak amaçlı sadece kusura bakmayın saygılar

@sinto

o kadroya kaynak olur fakat diğer arkadaşımada bir tavsiyem olucak kaynağı bu kadar dolgu yapan biri bilinçli olarak yapmamış demektir ve ayrıca

sakın kaynağı yaptırdıktan sonra üzerine taşlama yaptırma, eğer kabasını aldıracak isen eline bir eğe al eğe ile yap.
Taşlama yapıldığı takdirde yüksek ısı kaynağı zayıflatır bunu daha öncede söylemiştim kaynak soğuduktan sonra tekrar sıcaklık artırmak kaynağı öldürür saygılar (dikkatli kullanmak insanda strese sebep olur )

evet kaynak olur ama iyi bir usta olması lazım yalnız dikkat et diğer taraftada çatlk var gibi geldi genelde kaynak olayını kaportacılarda yapıyo bir onları dene

@sinto

http://img395.imageshack.us/img395/9695/24072007596fj7.jpg
Shot with (link) at 2007-07-24

bariz olarak ortadaki yeni foto daki kadro kulağı kaynağında boru açıyla kesilmiş ve kulakda o açıya uygun şekilde kaynaklanmış böylece kaynak yüzeyi artırılmış
borudaki açı sayesinde yük belli bir noktaya binmemiş. (kırılabilecek noktaya)
bu açı sayesinde yük geniş gerilme yüzeyine dağıtılmış

bariz olarak ortadaki yeni foto daki kadro kulağı kaynağında boru açıyla kesilmiş ve kulakda o açıya uygun şekilde kaynaklanmış böylece kaynak yüzeyi artırılmış
borudaki açı sayesinde yük belli bir noktaya binmemiş. (kırılabilecek noktaya)
bu açı sayesinde yük geniş gerilme yüzeyine dağıtılmış

Fotoğraf bulunamadı.

evet dostum aynen en alt resimde gösterdiğin güzel bir açıklama oldu konstirüksiyon imalatlarda mantık her zaman şudur
ÜÇGEN VE AÇILI UYGULAMALAR HERZAMAN DİRENCİ VE DİRENÇ DAĞILIMINI ARTIRIR TEBRİKLER

büyük yapılarda kullanılan profil ek birleştirmeleri her zaman açılı dikme bir şekilde desteklenir cami kubbesi neden daire inşa edilir işte bu yüzden

teşekürler saoln. görünen köy misali. bi zayıflık olduğunu düşünüyordum kadronun o kesiminde ve sonunda "hatayı" gördüm.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161019/29238c05b19d42f59f7517f05c532f16.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161019/cfeed3cc6bf55a9105b66da21c1cacf9.jpg

2. el salcano astro buldum ama kadrosunda resimlerde attığım yerde kaynağı var.
Satıcı bana oraya suluk için delik delindiğini sonradan kaynak yaptırdıklarını söyledi. Belki kırılmış ve kaynak yapılmış da olabilir guvenilmiyor.

Sizce ne yapayım? Bisikleti alıp halledebilir miyim o kaynak bölümünü sağlam bir şekilde?

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@oguz169 Fiyat olarak çok cazip duruyor halledemez miyiz?

Alüminyum bisiklet kadrosuna kaynak yapılmaz. Yapılsa da bir süre sonra atar.

Forumda çok konuşulan bir konu bu. Sakın bulaşmayın...

@Ozan k.
Yapan birinin düşüncesini alabilsem aslında belki çözüm bulabilmiştir.

@aranaankan teknik anlamda kaynak mümkün değil. Bisiklet kadros ısıl işlem görmeden kaynaklanır sonra ısıl işlem ile sertleştirilir. Bu işlemden sonra kaynak güvenli olmaz. Maalesef paragöz veya cahil insanlar olur deyip kullanıcıların canını tehlikeye atıyor. Bu son mesajım, siz çok istiyorsanız yapan çok yer bulursunuz...

• Beğen
Tepkiler: aranaankan
@Ozan k.
Eyvallah usta.

CA japon yapıştırıcısı da dökebilirdi. en azından esnek pvc bant :)

• Beğen
Tepkiler: aranaankan
@aranaankan suluk kafesi deliği max. yarım cm çapında olur, adam boydan boya kaynak yapmış. Belli ki kadro kırılmış kaynaklanmış. Satıcının bu yalanını yutturabilmesi için kör olmak lazım. Bence başka bisiklet bakın...

bence matara tutucusu için delik delerken, yada delindikten sonra kullanım nedeniyle, zedelenen kadro çatlamıştır.

Başka bir kadroya aynı sistemi parçaları kurabilir miyim? O tipde bir kadro ne kadara patlar?

Geri