Scudo Sports

Aliexpress

(link) şu ürünü vergi dahil 158 tl'ye aldım.

Scudo
Tavsiye edebileceğiniz bir marka var mı? Decanthlondan aldığım çok kötüydü.
Maalesef benim de kullandıklarım çok kötüydü, memnun olduğum ve size tavsiye edebileceğim bir matara kullanmadım henüz. Tavsiyesi olan varsa ben de alabilirim.

Benim ki de aynı sizin kargo ile aynı durumda. Ayni tarihten beri haber alamıyorum,saatleri bile aynı. Vergisi peşin alındı zaten. Benim ki gözlüktu. Yasaklı bir üründe değil ama anlayamadım. Aras kargo bir numara verdi bu arkadaşı arayın diye. Arkadaşı 3 gündür arıyorum daha açmadı telefonu. O da gümrükte çalışıyor zannımca.
Hocam merhaba, ürün gümrüklendi aşamasına geçti. Beklemedeyim.

Hocam merhaba, ürün gümrüklendi aşamasına geçti. Beklemedeyim.
Aynen bende de bugün aynı yazı çıktı. Demek ki genel olarak bir sıkıntı vardı gümrükte. Yarın öbür gün arastan tr takip kodu mesajı gelir. 2-3 güne elimizde olur.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Selamün Aleyküm forum ahalisi;

Uzun süredir aliexpress'ten bisiklet parçaları satın alıyorum, fena sayılmayacak bir tecrübe edinmişken bunu forumla paylaşmanın iyi bir fikir olacağını düşündüm. Sonuçta kolay para kazanmıyoruz ve zor kazandığımız paramızla bir şeyler alabiliyorsak bu ürünler belirli bir kalite standardının üzerinde olmalı diye düşünüyorum. Umarım konuyu okuyanlara bir yardımım dokunur.

Kullanıcı yorumlarına bakarak bir ürün almak almak iyi bir fikir olsa da aliexpress için bu pek geçerli bir kural değil. Uzatmadan konuya geçeyim, ürünlerin resimlerini aşağıya eklemeyi düşünüyorum.

Aynakol:

- sram sx;

Bir sene falan kullandıktan sonra sattım, performans beklentiniz yoksa tavsiye edebilirim. Genellikle üzerlerindeki kod silinmiş bir şekilde satılıyorlar.

-65655021-1457902265.jpg

- sram nx;

Bu sefer kodunu silmemişlerdi, ürünün orijinal olduğuna eminim. Tasarımıyla güzel bir aynakol, aliexpress'ten satın alabilirsiniz.

-1565727283-1542135373.jpg

Aynakol Göbeği:

- zrace dub;

Görür görmez çöp olduğunu anlayabileceğiniz bir göbek, 1 ay olmadan hem rulmanları dönmeyecek kıvama geldi hem de boşluk yaptı. Kesinlikle tavsiye etmiyorum ki akıcılık olarak da berbat bir üründü.

9510967661381585756.jpg

- onirii dub;

Marka aynı ölçünün iki farklı ürününü satıyordu ve ben de yukarıdaki gibi çöp olmasın diye kaliteli olanını satın almak isteyip siparişini verdim. Ürünü ilk elime aldığımda malzeme kalitesini ve akıcılığını beğendim. Bu göbeğe su temas ettirmemeniz gerekiyor, en ufak bir sıvı temasında rulmanlar akıcılıklarını kaybedip ses yapmaya başlıyorlar. Bu aralar sol taraf hafif boşluk yaptı gibi, galiba orijinal bir tane dub göbeğe geçiş yapacağım. Bu arada ürünü size satana kadar iyi cevaplar veren bir mağazaları var, sonrası malum.

1656374614755157142.jpg

- shimano hollowtech 2;

Aynakol takıp kullanamadığım için pek bir yorum yapmam mümkün değil ama orijinal gibi duruyor. Ürünü 2.5 mm contaları olmadan gönderiyorlar, bu ciddi bir eksiklik.

-7473519181953292238.jpg

Aynakol Koruyucu;

Bir tane satın aldım ve üzerinde sram yazıyor, kutu da orijinal gibi duruyor. Birkaç gün önce takayım dedim ama bu aptal şeyi aynakolun ucuna takarsanız pedal contasını takamıyorsunuz. O contayı takmayınca da aynakolun pedal yuvası hafiften soyulmaya başlıyor, tavsiye etmem.

-278614615-1061781945 (2).jpg

Aynakol Dişlisi:

- bosnail 30T;

Zincir kaydıran gereksiz bir dişli, kesinlikle tavsiye etmiyorum.

1218545987-313602720.jpg

Aktarıcı:

- deore m591;

Ürünü ilk aldığımda bacağın üst tarafında bulunan tekerlek dönmekte biraz zorlanıyordu ki bakım yapmama rağmen tam olarak ideal akıcılığa ulaşamadım. Ağır arazi vs pek çok yerde kullandım ve oldukça memnunum.

pr_01_4915.jpg

- alivio m4000;

Bu bir ön aktarıcı, sıfır olmasına rağmen gövdede bir boşluk var ve bu boşluğu almak pek mümkün değil. Tekli sisteme geçtiğim için kullanamadım ama aktarıcıdaki o boşluk varken pek kullanacağımı sanmıyorum. Almayın, tavsiye etmem.

-1719759146-1787465758.jpg

Vites Kolu:

- alivio m4000;

Sol vites kolunu kullanmasam da sağ kolu uzun bir süre test ettim, sahte olabileceğinden şüpheleniyorum. Aktarıcının dişli uyumuyla ilgili bir sorun mu var yoksa kol mu bozuk bilmiyorum ama vites kolunun ciddi şekilde takıldığı oluyor. Daha 200 kilometre kullanmadan böyle yapmaya başlamıştı, almayın.

-1681500730-659463763.jpg

Kaset Dişli:

- ztto 11-50;

Bu 540 gramlık 9'lu dişli yumuşak çelikten yapılmış ve en ufak bir montaj hatasında yamuluyor. İlk takarken hafif bir dış kaydırdım ve hemen ezilip boşluk yaptı. Bir süre kullandıktan sonra dişleri birbirine bağlayan gövde de boşluk yaptı, hiç tavsiye etmiyorum. Nerede ztto diye bir marka görürseniz oradan kaçın, çok kalitesiz ürünler üretiyorlar.

7699833631270777379.jpg

Zincir:

- hg73 105/slx;

Orijinalliğinden şüpheliyim ki daha 1000 kilometre olmadan renk solması gibi bir sorun ortaya çıktı. Belki de ben yanılıyorumdur, bilmiyorum. Tavsiye etmem, almayın.

Aktarıcı Uzatma Aparatı:

- ztto;

Direk olarak çöp diyeyim, o kadar kalitesiz üremişlerki bisiklete takabilmek için makine ile köşesini kesmek zorunda kaldım. Kesinlikle uzak durun, almayın.

- mi.xim yc-02;

Şimdilik bir sorun yok gibi, daha mantıklı modellere yönelmenizi tavsiye ederim.

-16934356662033906001.jpg

Göbek Ve Göbek Mili:

- shimano 505;

Sadece arka göbeği kullandım ki pert ettim bile. Geldiğinde çizikleri vardı, akıcılık olarak pek beğenmediğim için bisiklete takmadan önce bakım yapmak zorunda kaldım. Bakımdan sonra çok iyi olsa da 1000 kilometre olmadan mili yamulup ses yapmaya başladı, kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bu arada orijinal olduklarından emin değilim.

17129332362091618777.jpg

- Markasız Göbek Mili:

Kaç kilometre kullandığımı hatırlamıyorum ama vidalı tıp olmasına rağmen onu da eğmeyi başardım. Markasız olarak satılan çoğu mil aynı olabilir, almayın.

2131738902-796963873.jpg

Sele:

- mokeneye;

Resmini koyduğumda büyük ihtimalle hatırlayacağınız sele, aliexpress'ten aldığım en iyi şeylerden bir tanesi olabilir. Çok konforlu bir sele ve herkese tavsiye ederim. Kötü yanı ise çok fazla terletmesi, terletmese uzun süre kullanırdım. Konfor olarak uzun süredir bir benzerine denk gelmedim, fiyatı da oldukça hesaplıydı.

-9515901981446619962.jpg

Furç Takımı:

- canecreek vp-45ac;

Orijinal olup olmadığını bilmiyorum ama malzeme kalitesi gerçekten iyi, yalnız bendeki modelde rulman kapağı maşa borusunu yeteri kadar iyi sabitlemiyordu ve rulman kapağı ile üst furç yatağı arasında hafif bir boşluk kalıyordu. Aynısından bir tane daha sipariş ettim ve birkaç güne elimde olacak gibi ki ilk aldığımı da çöp etmeyi başardım. 44-44 mm için bu fiyata kaliteli bir rulmanlı furç takımı yok, tavsiye ederim.

-386117306-102177829.jpg

Fren, Fren Diski Ve Balata:

- zoom hb-876;

Yumuşak çelikten yapılmış ve malzeme kalitesi berbat olan 4 pistonlu bir çöp, uzak durun. En ufak sürtünme de boyası kalkıyor ki berbat ötesi bir fren diyebilirim. Bu arada henüz kullanmamamın sebebi bu frene yağ eklemenin çok zor bir şey olması, kola hidrolik hortumunu takarken yağ iğnesinin dışındaki baskı kapağı kola çap giriyor. Yağ iğneleri kargoda, gelince tekrar deneyeceğim.

-21281746481295910072.jpg

- p20.11 Metalik-Seramik Balata;

Biraz sesli çalışsalar da tutuşu ciddi derecede arttırıyorlar, şiddetle tavsiye ederim. Çoğu giriş seviyesi frene uyuyor ve çok iyi performans veriyorlar.

-1486805936704218782.jpg

- sram centerline 180 mm;

Kutulu bir şekilde geliyorlar ki orijinal olup olmadıkları hakkında en ufak bir fikrim yok. Fena değiller, bu fiyat bandında daha iyisi var mı bilmiyorum.

-1445838678-98461521.jpg

Bisiklet Çantaları:

- rhinowalk 2.2 Litre Gidon Çantası;

Günlük çanta gibi yanınızda taşıyabilme iz dışında pek bir esprisi yok diyebirim. Şu geçiriyorlar ki gidon çantasında su geçirmezlik çok önemlidir. İçerisini doldurmadığınız sürece pek iyi durmuyorlar, tavsiye etmem.

1949573665113164283.jpg

- rhinowalk 2.8 Litre Gidon Çantası;

Çantanın üst tarafında üretim hatası olduğunu düşündüğüm bir yer var, eğer üst boru iz yuvarlak ve ince ise bu görüntü rahatsız edebilir. Bahsettiğim kısmı satıcıya sordum o da bu sorunun kalıptan dolayı olduğunu ve her çantada olduğunu söyledi. Şu geçirmez olduğu söyleniyor ama yağmurda kullanmadım. Pek sevmedim bu çantayı, tavsiye etmem.

1336945521-2065540294.jpg

- woho 0.75 Litre Kadro Üstü Çantası;

Kalıp olarak özensiz dikilmiş gibi duruyor, belki de öyledir. Şu anda bayağı pahalı bir çanta oldu, zaten çok gıcık bir ürün satma politikaları var. Güzel yanlarına gelirsem kullanmaktan ciddi derecede memnun olduğum bir çanta, çoğu büyük markanın benzer ürünlerinden daha iyi olduğuna eminim. İçerisine bir şey koyun ya da koymayın farketmiyor, çantanın şekli genellikle hep sabit bir şekilde duruyor. Son olarak oldukça hafif ve kaliteli bir çanta, şiddetle tavsiye ederim.

1343951021-717332989.jpg

Hidrolik Fren Yağ Dolum Kitleri:

- cooma Basit Kit;

Hidrolik frenlere müdahale etmeyi öğrenmeye başlamak için hiç fena değil, genellikle çok kullanılan frenler dışında pek bir kullanım alanı yok ki yanında öyle çok fazla dönüştürü ile gelmiyor. Yalnız kola takılan hava alma parçası bir defa yere düşünce hemen ucu kırıldı ve kit çöp oldu, dikkat etmek lazım.

1871030142-963158902.jpg

- Markasız Orta Seviye Kit;

Resmini ekleyeceğim, iki tane şırıngayla ve birçok dönüştürücü ile gelen bu kit oldukça işe yarıyor. Çoğu frene sorunsuz bir şekilde yağ dolum işlemi yapabilirsiniz, tavsiye ederim.

2069320661-1352776641.jpg

- Bolca Satılan Dönüştürücü Kiti;

- Aptal zoom frenler için tek bir tane lazım olan dönüştürücüyü bulamayınca metal kit almaya karar vermiştim ki sadece bu yüzden almak zorunda kaldım. Aynı dönüştürücülerin hem plastikleri hem de metalleri likte geliyor. Sadece dönüştürücü kitinin fiyatı bir set kadar pahalı, zorunda kaldığım için aldım. Bence almanıza hiç gerek yok, sadece plastik olanları da iş görüyor.

-300374747128326593.jpg

Jant Çemberi Ve Jant Telleri:

- sun ringle helix sl27;

Henüz öremesem de oldukça kaliteli ve arazi için uygun bir çember, yalnız kargosu bir aydan fazla sürüyor. Bu arada jantın tek tarafındaki etiketin düzgün yapıştırılmaması beni biraz gıcık etmedi değil, orijinal gibi durduğu için tavsiye ederim.

4130291091854911242.jpg

- Markasız Jant Telleri;

Çoğu bisikletin üzerinde gelen jant telleri ile aynı gibi duruyor, jant telleri aliexpress'te de pahalı sayılır. Tellerin ölçüsünü yanlış alırsanız iade etmek gibi bir şansınız da olmadığı için bisikletçiden alın, tavsiye etmem.

-1268806930944369848.jpg

Telefon, Silikon Kılıf Ve Bisiklet Bilgisayarı Tutucu:

- untoom Telefon Tutucu;

Bulabileceğiniz en uzu ve en iyi telefon tutucularından, yanında 2 tane vidasıyla birlikte geliyor diye hatırlıyorum ki vidalardan bir tanesi hemen yalama olmaya başlamıştı. Bir arkadaşıma hediye etmesem hala kullanıyor olurdum, tavsiye ederim.

-570838270-919504760.jpg

- Sahte Bisiklet Bilgisayarı Tutucu;

Üzerinde garmin yazıyor, işin garibi bir de garmin kutusuyla geliyor. Sahte olduğuna eminim, bunu düşünmenin sebebi ise çöp olan malzeme kalitesinden ve cihazı takma kısmının yamuk olmasından başka bir şey değil. Üstelik düzeltmenin de bir yöntemi yok, vida yuvalarını yanlış yere oymuşlar. Almayın, uzak durun.

-1749471286-446019174.jpg

- Markasız Silikon Kılıf Ve Ekran Koruyucu ( garmin );

Kılıf çok iyi olsa da yanında gelen ekran koruyucu tam bir çöp, ne yaparsanız yapın ekranda hava kabarcığı kalıyor.

-12917148131006657735.jpg

Bisiklet Bilgisayarı Sensörleri Ve Nabız Sensörü:

- cycplus m1 Hız Ve Kadans Sensörü;

En uygun fiyatlı sensörlerden ve kadans ya da hız modunu cihazın pilinin altındaki düğme gibi yerden değiştirebiliyorsun. Şimdilik bir sorun yok bakalım.

2081249377152258176.jpg

- magene H64 Kalp Ritim Sensörü;

Memnunum denilebilir ki konfor olarak beklentinin üzerinde çıktı. İlk kullandığım günlerde bazı veriler saçma gelse de şu anda doğru ölçüyor gibi, oldukça da hafif sayılır.

-600246958386956013.jpg

Sitede Bolca Bulunan Anahtarlar Vesaire:

- Kare Mil İçin Aynakol Sökme Anahtarı;

İlk denememde çöp oldu, almayın.

566025164-1204412661.jpg

- Kaset Dişli Sökme Anahtarı;

Açık renkli olan ve çok bildiğiniz bir anahtar, iki senedir kullanıyorum.

1839757646-614484122.jpg

- Kare Mil Aynakol Göbeği Sökme Anahtarı;

İki senedir kullanıyorum.

1171330911-393526573.jpg

- Vidalı Dişli Sökme Anahtarı;

İlk denemede çöp ettim, siyaha yakın bir rengi olan anahtar diye hatırlıyorum. Dişli biraz sıkışmışsa bile anahtar çöp oluyor.

-1910040530-1246283904.jpg

- Markasız Göbek Sıkma Anahtarı;

Çoğu ürün aynı, hemen yalama oluyorlar. Kalitelisini almak lazım, tavsiye etmem.

1909165320459659280.jpg

- Markasız Aynakol Göbeği Sökme Anahtarı ( hollowtech 2 );

İki senedir kullanıyorum.

1682131973-449848726.jpg

- Siyah dub Göbek Anahtarı ( ztto );

Üzerinde ztto yazıp da tek memnun kaldığım şey olabilir, işe yarıyor.

583779148-1977768186 (1).jpg

Zincir Sökme Aleti;

Kargosuyla ilgili garip sıkıntılar yaşadım ve ürünü ikinci defa gönderdiklerinde ancak alabildim. Hafiften eğilmiş olsa da bayağıdır kullanıyorum.

-521590428-567277822.jpg

Suluk Kafesleri:

- Karbon Suluk Kafesleri ( bontrager);

Orijinal olmadıklarını düşünsem de hala kıramadım, bir tanesi sadece 16 gram geliyor. Gerçekten tavsiye ederim, ben kıramadıysam kolay kolay kırılmazlar.

-889039571-1489453416.jpg

- Markasını Hatırlamadığım Elcikler;

Sıkma vidaları kolayca yalama olabiliyor, eskiden ucuzlardı ama artık değiller.

-10552261941427529128.jpg

Anahtar vs. bazı ürünlerin benzer modellerinin resimlerini koydum, zaten az çok aynı ürünler ki bendeki modellerin bazıları satıştan kalktığı için resimlerine ulaşamadım.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, onlarca küçük parça daha var ama yazmaya gerek var mı onu da bilmiyorum. Resimleri eklemeye çalışacağım arkadaşlar kolay gelsin.

Son düzenleme:
Emeğe saygı…

• Beğen
Tepkiler: Awacs7n
Gayet güzel bilgilendirme olmuş. Bahsettiğiniz gibi eskiden "alalım kaç kuruş ki denemiş oluruz" dediğimiz ürünlerdi. Şimdi ise"alsak mı acaba riske girmeye değer mi" dediğimiz ürünler oldu.

AliExpress'ten aldığım bir çok ürün öldü gitti ucuzlarını almıştım çoğunlukla. Ama enkeoo diye bir markanın u kilitini almıştım 4 yıl oldu hâlâ tıkır tıkır çalışıyor ve ürün sağlam 1 kg ağırlığı var. Bu kilitle bisikletimi 52 saat dışarıda bırakmışlığım bile var !

• Beğen
Tepkiler: Awacs7n
Aldığın ürünlerin çoğunun çöp olduğunu ve bu ürünleri uzun bir süreç diliminde edindiğini belirtmişsin bizlerin de tecrübelerinden istifade etmemizi arzu etmişsin ancak ateşe koşan pervaneler gibi aliekspiresten vazgeçememişsin
Üzüldüm senin için.

İlk defa bu kadar uzuyor. Anlaşmazlık başlattım. İptal edip bu hafta yine beklemeli miyim? Siz ne yapıyorsunuz?
Daha 50 günü var benim siparişimin anlaşmazlık açma süresi. Bekleyeceğim hocam. Sizinki kısa ise bekleyin, baktın olmuyor son 2 gün kala açın hocam. Tabi öncesinde satıcıyı sıkıştırın.

Daha 50 günü var benim siparişimin anlaşmazlık açma süresi. Bekleyeceğim hocam. Sizinki kısa ise bekleyin, baktın olmuyor son 2 gün kala açın hocam. Tabi öncesinde satıcıyı sıkıştırın.
Anlaşmazlık için daha çok süre var. Beklemek istemiyorum, bisiklete binemiyorum. Pedallarım gelecek çünkü.
Düzeltme: 14:05 te aras kargo takip kodu gelmiştir.

Son düzenleme:
Anlaşmazlık için daha çok süre var. Beklemek istemiyorum, bisiklete binemiyorum. Pedallarım gelecek çünkü.
Düzeltme: 14:05 te aras kargo takip kodu gelmiştir.
Hayırlı olsun hocam. Darısı benim kargonun başına. Normalde sürat getirmiyor muydu. Arasa mi geçti şimdi de.

Değişiyor demek ki. Kiliste bana sürat getiriyor tüm yurtdışı kargolarımı.

Yüzde 30 peşin vergi geldikten sonra hangi ürünü beğensem ödeme sayfasından geri dönüyorum. Fiyatlar üst üste biniyor, kuru da hesaplayınca her şey pahalı görünüyor gözüme.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri