Scudo Sports

Aliexpress

@Türka¥

Selamlar. Singapore Post'u Türkiye sınırları içine girdikten sonra da takip edebiliyor musunuz? Bugüne kadar takipsiz aldığım hiç bir şey bana ulaşmadı. O yüzden para verip China Post alıyorum. China Post'un barkod numarasını PTT işliyor ve yurt içinde de takip edebiliyorsunuz. Aslında takipsiz postaları da Türkiye'ye girene kadar takip ettim, hepsi Türkiye'ye giriş yaptı ama ne olduysa ondan sonra oldu. O yüzden Singapur Post eğer Türkiye içinde takip edilemiyorsa bence değişen bir şey yok, yine kaybolup gidecektir (en azından benim için).

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
Kadanslı kilometre saati alacağım vergi girer diye korkuyorum ?

@ByRe4L
Satıcı ya paket üzerine 1 dolar yazmasını söyleyin bakalım ne olacak.

@Yalnız Pedal
abi ürün üzerindeki fiyata bakmıyorlar ki adamlar inceliyorlar kaç tl eder diye ona göre vergi koyarlar

@boing

Takipli kargoda kimle gonderirseniz gonderin takip edebilirsiniz. Hatta 17track sitesinden tum posta sirketleri icin kapiniza kadar takip edebilirsiniz.

@ByRe4L

Cok oyle degil. En azindan eskiden degildi. Ufak tefek paketleri ustlerinde yazan meblaga gore vergilendirirlerdi. 200-300 dolarlik kamera alip ustune yazdiklari 25-30 dolar sayesinde gumruk odemeden aldigim cok oldu. Simdi isleri daha da zor, hepsine vergi geldigi icin hepsine tek tek bakamazlar.

Ama 50 dolarlik seye 1 usd yazdirirsaniz cok goze batar, en azindan mantikli bir seyler (15-20 usd) yazdirin ki gercek fiyatini arastirmasinlar.

@Mert E.
bana rusyadan den hediye bir müzikçalar gelmişti zamanında gümrükten geçmediydi hediye olduklarına inanmamışlardı internetten falan fiyatına bakmışlar bulamamışlar kaça aldın doğru söyle Allah'ını seversen merak ettik falan demişlerdi :D en sonunda net hatırlamıyorum kafadan fiyat koyup 8 10 TL gibi bir vergi ödediğimi hatırlıyorum

@boing

aliexpress sitesinde ne alırsanız alın kargo seçeneklerine tıkladığınız zaman taşıyıcı firmaların takip imkanı sağlayıp sağlamadığını gösteren bir pencere açılıyor.. bu menüde CHECK işaretini gördüğünüz bütün paketler türkiye'ye giriş yaptıktan sonra da takip edilebilir..

mesela alttaki görsel, benim bahsettiğim satıcının kargo seçenekleri ve hepsinde CHECK işareti var!!!

198366

bu da başka bir satıcının kargo seçenekleri (örnek olması için koyuyorum)

198367

bir sele altı çanta almak istiyorum ama şu vergi işi nasıl olacak onu düşünüyorum.Eskiden limit üstü,elektronik sipariş edenler haftalarca ürünleri gümrükte bekleyen bir sürü insan vardı gümrükte bekleme süresi daha da artacak.Alsam bir dert almasam bir dert

• Beğen
Tepkiler: ByRe4L
@Desert Fox
Bundan sonra yurtiçi görünüyor bize ?

@ByRe4L
yurtiçinde olsun 5 fazla olsun diyecem de istediğim çanta 16 dolar türkiye de muadilleri 200 tl ne yapayım şimdi

@Desert Fox
Vergisiyle beraber 150 TL tutar yine hatalı çıkarsa ülkemizde en azından rahat değişim iade imkanın olur

@Desert Fox
Vergi olayının netleşmesini bekleyin 15 gün sonra tam olarak yürürlüğe girer ondan sonra siparişi gelenler den bilgi gelir mesela ben iki parça ürün almıştım 20 tl tutarında beklemedeyim ne olacak.

Merhaba Arkadaşlar,
Burada bir çok kişi yanwen kargo ile takip yapılmıyor yazmış ancak bu mümkün.

Yapılması gereken ;
Yanwen sitesine giriyorsunuz(link)
buraya size verilen kodu yapıştırıp aratıyorsunuz , sonucun gösterildiği yerde alt kısımda ptt sitesinden takip edileceğiniz takip kodu çıkıyor bunu alıyorsunuz.
Bu kadar basit, sonra(link) buradan kargo durumu hem çin de hem de Türkiye de takip edebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: makaram
@efeler
Dediğini yaptım ptt kargo takip de numara hatalı diyor

Dosyalar

• Screenshot_20190519-084531.png
    Screenshot_20190519-084531.png
    102,8 KB · Okunma: 30
Daha Türkiye'ye gelmemiş kargo

@efeler
Yuh, 6 mayısta sipariş vermiştim yavaş yavaş gezine gezine geliyor herhalde acelesi yok.

• Muhteşem
Tepkiler: Desert Fox
hocam 6 mayıs çok erken bir tarih yanwen çok yavaş bir kargo benim 29 nisanda verdiğim sipariş de gelmemiş daha TR'ye

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
@efeler

29 mart tarihinde 1 dolarlık birşey almıştım.. 4 nisan'da ÇİN'i terketmişti..
en son uçağa teslim edildi diyor ama kervan ile karadan gönderdiler muhtemelen :D

198568

@efeler
Aynen ben yazmıştım. Gösterdiğiniz linkleri görüp daha öncesinde de denemiştim fakat sonuç alamayınca öyle kalmıştı. 1 ay gibi bir sürede geldi. Şuanda tek kargom kaldı o da "china post small" olarak görünüyor o takipsiz ürün biliyorum 2 ay geçti hala ses seda yok satıcıya süre biterken mesaj atmıştım süresini uzatmıştı 20 günü var daha bakalım elime ulaşacak mı ?
(link) linkteki ürünün tanesi n11'de 20 lira iken, aliexpressten 4 tanesini 15 liraya almıştım hala bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Aliexpress ten roswheel 10 lt sele altı çanta siparişi verdik bakalım yeni sistemde ne olacak görücez :)
türkiye den alayım dedim yok arkadaş muadilleri de 2-3 katı pahalı mecbur elimiz bağlı ali babanın kapasını çalıyoruz

Geri