Scudo Sports

Aliexpress

@ikemath
Aldığınız kamera Türkiye'de 500 liraya satılıyor yanlış bilmiyorsam. 1 adetten fazla mı almıştınız?
Örneğin :
(link)

Scudo
@everhard
Bir tane aldım, aldığım mağazada en baz modeli 205 TL idi. Ben söylemediğim halde paket üstüne 15 USD yazmışlar. İstanbul ukim' i geçti, Sakarya pim dekont istedi. Ben gönderince gümrük vergisini yapıştırdılar.

• Hahaha
Tepkiler: makaram
@ikemath
Tamam özür dilerim ben 205 dolar anlamışım.
Şimdi şöyle ürün elektronik bir ürün olunca özellikle bakılıyor posta gümrüklerinde. Yani aynı fiyatlı başka bir üründen (örneğin bir çanta ya da mont) daha fazla gümrüğe takılma ihtimali var. Bu durumda da sizin de yaşadığınız üzere maktu %20 gümrük vergisine ek olarak 5 küsür lira gümrüğe sunma bedeli tahsil ediliyor. Ki sizin örneğinizde de 46 liraya gelmiş. Ve evet yine buranın yarı fiyatı. Güle güle kullanın

Balata alan var mı ? bisikletçilerde 30tl burada 8 tl.

• Beğen
Tepkiler: ByRe4L
@ahmet0641
link var mı

@ByRe4L
TRY 7.91 30% İndirim | Bisiklet disk fren atel fren kelepçe fren cilt Dağ bisikleti fiber mor bakır yarı-metal sürtünme blok fren pad accessori
(link)

• Beğen
Tepkiler: ByRe4L
@ahmet0641
eyvallah

• Beğen
Tepkiler: ahmet0641
Merhaba arkadaşlar.
Daha önce mutlaka bu konu işlenmiştir.Ama ben bulamadım.
30 Mart tarihinde Aliexpress den aldığım ürün Türkiye / İstanbul'a giriş yaptıktan sonra İstanbul'da bulunan adresime gelmeyip, gelen kargo ilk İzmir'e daha sonra Bursa'ya gönderilmiş ve burada 24 Nisan'da teslim edilmiş gözükmekte.
Bu konuda ne yapmalıyım, nasıl takip etmeli ve posta idaresinde nasıl araştırmalıyım?

Şimdiden yardımı olan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

Numara: RU343192898NL
Paket durumu: Teslim edildi (17 Gün)
Menşei Ülke: Hollanda
2019-04-24 09:40 The item is out for delivery
2019-04-22 08:02 The item is at the local sorting centre
2019-04-20 10:48 The item is at the local sorting centre
2019-04-19 01:23 The item has been processed in the country of destination
2019-04-15 14:59 The consignment has arrived in the country of destination
2019-04-12 08:20 The item is on transport to the country of destination
2019-04-11 15:48 The item is at the PostNL sorting center
2019-04-11 15:48 The item is processed at the PostNL sorting center
2019-04-11 06:14 Consignment received at the PostNL Acceptance Centre
2019-04-08 01:04 The item is ready for shipment
2019-04-07 02:50 The item is pre-advised
Hedef Ülke: Türkiye
2019-04-24 17:38 TÜRKIYE, BURSA POSTA DAĞITIM/BURSA POSTA DAĞITIM, Delivered
2019-04-24 09:40 TÜRKIYE, BURSA POSTA DAĞITIM/BURSA POSTA DAĞITIM, Given to the Postman
2019-04-22 08:02 TÜRKIYE, BURSA POSTA DAĞITIM/BURSA POSTA DAĞITIM, Arrived in PTT Work Place
2019-04-22 05:02 TÜRKIYE, BURSA POSTA DAGITIM, Receive item at delivery office (Inb)
2019-04-20 10:48 TÜRKIYE, BURSA P.İ.M/BURSA P.İ.M, Arrived in PTT Work Place
2019-04-20 07:48 TÜRKIYE, IZMIR-AYRANCILAR, Receive item at delivery office (Inb)
2019-04-19 01:23 TÜRKIYE, İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM, International Arrival Registry was performed
2019-04-18 22:23 TÜRKIYE, ISTANBUL ULUSLARARASI POSTA ISLEME MERKEZI, Receive item at office of exchange (Inb)
2019-04-11 15:47 Netherlands (the) (Yurt Disi), The item was forwarded to the destination country (Otb)
2019-04-11 06:15 Netherlands (the) (Yurt Disi), Receive item from customer (Otb)
======================================
Powered by (link)

Arkadaşlar benim de bir sorunum var. Yaklaşık 2 ay önce sipariş ettiğim ürün Ankaraya girdi ve İstanbulda aktarmada gözüküyor. Kaç kere Dispute açmama rağmen olumlu bir dönüş yapılmadı, sürekli yerel posta ofisiyle görüşün acilen diyor. Aliexpress sayfasında yerel dağıtımcıda gözüküyor ama 17track sitesinde satıcıya iade olduğunu görüyorum.

60 günlük sürenin dolmasına çok az kaldı. Ne yapmalıyım, acilen yardım lütfen...

Son düzenleme:
@yenhesa
canlı bağlantıdan aliexpres yetkilisi ile görüş
aynısı bana da oldu
17track e göre ürün geri gönderilmiş ama satıcı dispute de refund onayı vermiyor dedim

sonra aliexpres devreye girip full refund yaptı

• Beğen
Tepkiler: ByRe4L ve yenhesa
Canlı bağlantı da yaptım bir defa ama bot, yazılım gibi birşey çıktı katşıma. Kalıp cevaplar verdi.
@Ozan_ozaN
Ama sürekli oradan yüleneyim bari, süre dolmadan. Gönderi İstanbulda gözüküyor bu arada en son baktım, bir sorun olur mu? Yukarudaki mesajı düzeltirken siz yazdınız.

• Beğen
Tepkiler: Ozan_ozaN
@yenhesa
bende iade görünüyordu, ekran görüntüsü aldım paylaştım
satıcı biraz daha beklememi istedi, baktım koruma zamanı doluyor, süreyi uzat dedim uzatmadı bunun üzerine canlı bağlantıdan ulaştım ve "ürünün elime geçmeden satıcıya geri gitmesi dolayısıyla parayı tam olarak istiyorum" dedim, 1-2 gün içerisinde cevap vereceğiz dediler
birkaç gün içinde de paranız iade edilecek diye mail geldi,

ürün istanbul'da görünüyorsa koruma süresini uzatmasını talep edin

• Beğen
Tepkiler: ByRe4L ve yenhesa
Güvenilir satıcıyı nasıl tespit ediyorsunuz peki bazen bakıyorum 500 üzeri güzel yorum var ancak birkaç kişinin ürün ulaşmadı diye mesajlarını görüyorum

@ByRe4L
Açıkçası ben en çok satılan ürünlerin en ucuz olanını alıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ozan_ozaN
@yenhesa
Benim daha önce AliExpress ile ilgili bir deneyimim olmadı birkaç ürün listeledim güzel yorumları var çok satılmış ancak arada kötü torunlar da çıkıyor ne yapacağımı bilmiyorum

Aliexpress ten çok alışveriş yaptım ama son verdiğim siparişler Türkiye ye gelmesine rağmen aylardır PTT tarafından teslim edilmiyor sanırım bir engelleme sözkonusu

• Beğen
Tepkiler: MURAT3506
Vermiş olduğunuz siparişleri mutlaka takip edin Türkiye girişi yapılmış ürünler başka adreslerde teslim edilebiliyor. Bunun için önerim 17TRACK uygulamasını kullanmanız. Bu aralar tüm siparişlerim teslim edildi.

Takipsiz ürün alıyorsanız yanwen ile gelip gelmediğine dikkat edin. Şuanda 2 ürünüm var yanwen ile gelen 2 ay oldu hala piyasada yok. Daha önceki ürünlere baktım 6 üründen 5 tanesi gelmemişti onlarda yanwen çıktı. Hatta biraz internet üzerinden baktım herkes aynı durumu yaşamış.

• Beğen
Tepkiler: MURAT3506 ve tekay
Ben şahsen takipsiz posta ile ürün satın almıyorum. Kimseye de tavsiye etmem. Takipsiz olarak satın aldığım ürünlerin hiç birisi bana gelmedi. Bir seneyi geçmiştir. (Hepsinin iadesini aldım bu arada). O zamandan beri ne alırsam alayım en az "China Post Registered Air Mail" tercih ediyorum. Bu seçenekte verilen takip kodu ile PTT'nin web sayfasında da adresinize teslim edilene kadar ki süreçte takip yapabiliyorsunuz. Dolayısı ile postanız asla kaybolmuyor. Biraz daha fazla para veriyorsunuz tabi ama dolar bu kadar yüksek değilken o da çok ucuzdu. Artık kargo da pahalı malesef. Ben şahsen hesap kitap yapıyorum, eğer takipli kargo ile Türkiye fiyatına çok yaklaşıyorsa hiç beklemiyor N11'den alıyorum. Pahalı olan şeyler için de zaten üçe beşe bakmıyorum, kargo parası neyse veriyorum. Her halükarda Türkiye'den satın almaktan çok daha ucuza geliyor.

@MakRo

Henüz bi haber olduğum 3 siparişim 25 mart, 6 ve 18 Nisan da aldığım ürünlere baktım üçüde dediğiniz gibi yanwen ile gönderilmiş fiyatları çok ucuz du demekki kargo dan dolayı mış. Öbür taraftan 6 martta aynı kargo ile aldığım ürün otuzunda gelmiş. 15 şubatta verdiğim diğer sipariş 25 martta gelmiş biraz garip bir durum. En çok şaşırdığım da arka ışık almıştım Türkey post ile 11 günde gelmişti hayret ettim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri