Scudo Sports

Aliexpress

@mersault
Anlamış bulunmaktayım
Zira kargo yoluyla gelen eşyadan kıymeti 22 euroyu geçenlerden maktu %20 vergi alınıyor, buna ek olarak ÖTV kanunu IV sayılı liste kapsamı eşya için (bu listede yer alan her kalemin ötv oranı farklı olmasına rağmen) tek ve maktu ilave %20 daha ötv alınıyor. Dolayısıyla (bluetooth hoparlör bu listede yer aldığı için, hatta GTİP kodu 85.18) siz 170 küsür lira tutarındaki kıymet üzerinden iki defa %20 vergi ödemişsiniz.
Sonuç:
Maalesef yanlışlık yok :(

Scudo
Benim 8 Aralık'ta verdiğim siparişler henüz gelmedi.

40 gün önce Shimano rs-51 3x7 vites kolu aldım . Ürün 40 günde geldi detayları videoda .70 liraya aldım.

Ürün linki :(link)

Dosyalar

• IMG_6314.JPG
    IMG_6314.JPG
    554,5 KB · Okunma: 6
Aliexpress'den alışveriş yapacaklara bir tavsiye, eğer kargo seçenekleri arasında TurkeyPost varsa kesinlikle seçin, müthiş bi hızla geliyor kargonuz. İki haftayı bulmuyor.

Aliexpressten kasım ayında aldığım kargolar arka arkaya gelmeye başladı. Her gün aynı postacı getiriyor. Son getirişinde kapıyı açtığım anda paketi içeri doğru fırlattı ve gitti... Daha getireceği 5-6 kargo var :confused:

@Sashigrey

Ben o tip bir durumda kendisine bahsediyordum abi getirme kenara bir yere koy daha gelecek olanlar var diye 1 ay sonrasında toplu getiriyordu. Şuanda takipli takipsiz 15 kadar ürün bekliyor. Bir kaçının 5 gün gibi süresi kaldı. Bakalım ne olacak. Takiplinin birisi merkez postanede görünüyor. Gidiyorum dağıtımda diyor. Telefon ile arıyorum açan olmuyor. Manisa postanesi delirtecek beni.

@kıvanç demirkesen
Hocam ürün bulunamadı diyor.

• Beğen
Tepkiler: historiyst
@MakRo

Sanki onları zorla postacı yapmışız gibi hareketler yapıyorlar. Benim gelecek olanların hepsi takipsiz ama şu son hareketinden sonra gelirler mi bilemiyorum ?

• Beğen
Tepkiler: MakRo
11.11 de aldığım uyku tulumları için dün PTT' den bana yazı geldi. Böyle bir durum yaşayan olduysa nasıl bir yol izlemeli? Ekstremde birsürü aliexpress alışverişi var, bu alışverişin hangisi olduğunu nasıl ispat edeceğim?

Dosyalar

• thumbnail_Img_190104112517094-1.jpg
    thumbnail_Img_190104112517094-1.jpg
    134,9 KB · Okunma: 68
@Gringo1903

Kredi kartı hesap ekstresi ve kimlik fotokopisi ile gönderinin barkod numarasını belirtilen adrese mail atmanız gerekmektedir.
Memurlar gerekli incelemeden sonra en geç 7-10 gün içerisinde adresinize gönderilecektir.
Ama gümrük vergisi çıkarsa onu da ekstra ödemeniz gerekir..

• Beğen
Tepkiler: Gringo1903
Anladım ama dediğim gibi ekstrede yaklaşık 7-8 adet harcama var, bu aldığım ürün de 74 dolar. Açıklama kısmına mı belirtmem gerek yoksa aliexpress sipariş sayfasının ekran görüntüsünü de mi eklemeliyim? Bir de işin garibi kargo gümrükten çıkmış izmir bayraklı ptt'de bekliyor dünden beri.

Elinizdeki aldığınız malın bedelini gösterir bütün evrakları yollayın onlar gereğini yapıp size bilgi verirler..

@Angaralı Barış
Çok ilginç az önce cep telefonundan arayıp ürünün fiyatını sordular, benim beyanıma göre tamam deyip teşekkür etti.

@Gringo1903

iyi işte, göndermeleri yakındır ozaman..

@MAERKEK

maalesef ürün kaldırılmış, fakat siparişlerim kısmından mağazanın sayfasına baktım yeni eklenenler arasında (link)ürün var. galiba ürüne yeni satış sayfası açmış.

@ekremok
Çok makbule geçti teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: ekremok
@Angaralı Barış
Daha ziyade vergi tahakkuk ettirmeleri yakındır. Umarım yanılırım

@everhard
Ettirildi bile %20 ve 4.5 TL gümrüğe sunma ücreti. Teslim sırasında alacaklar.

@Sashigrey
Ben olsam o adamı doverim.saygisizliga tahammulum yok.nasil fırlatır.kafasinda kırarım onu.

Geri