Selam arkadaşlar, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.İlla ki benim sıkıntı mı yaşayan olmuştur
Geçtiğimiz ayın başında verdiğim sipariş 15 gün içinde PTT şubesine geldi.Fakat adres yetersizliği nedeniyle dağıtıcı kargoyu teslim edemedi.Askerde olduğum için şubeye de gidemedim, aradığımda ise görevli arkadaş Takip kodunu istedi "Çoktan araca yüklenmiş, birazdan İstanbul'a oradan da Çin'e geri dönecek." dedi.
Takip kodundan baktığımda ise 25 Temmuz'dan bu yana "İSTANBUL(AVR)BAŞAKŞEHİR Alıcı Merkez Torbayı Açtı" yazıyor.Satıcıya durumu anlattım, ekran görüntüsü de yolladım.Kargonun durumunu merak ediyorum, bi tavsiyesi olan var mı?
Torbayı açtı, torbaya eklendi, zimmet alındı, zimmet verildi gibi ifadeleri görüp paniğe kapılmayın Sanıyorum PTT jargonunda kullanılan sıradan ifadeler bunlar. Kimse bizim kargomuzu açmıyor, kurcalamıyor durup dururken merak etmeyin. PTT görevlisinin size söylediği gibi gönderi yurt dışına geri gönderilmeye hazırlanıyor görünüşe göre ve bu süreci artık durdurmanız mümkün değil. Satıcıdan para iadenizi alıp ürünü tekrar sipariş geçeceksiniz
Aynen söylediğiniz gibi diğer şubelerde işlemin ne durumda olduğunu göstermek için kullanılan terimler. 50 ile 100 kilo arasında değişen çuvallar şeklinde geliyor ürünler, "torba zimmete alındı: Ürünün girişini yapıldığını, torba açıldı: aynı şekilde çuvalın açıldığını ve torbaya eklendi: örneğin bana gelecek bir ürünü Denizli'ye gelecekler için ayrılan çuvala eklendiğini gösteriyor. @Ceyhun Özkan zaten görevlinin de size söylediği gibi ürün teslim alınmadığı için zaman aşımına uğrayıp tekrar satıcıya geri göndermişler. Emin olun Çinli satıcılar buradaki bir çok satıcıdan dürüst. Arkadaşımın gümrükten geri dönen 10 cm civarındaki Tesla bobinini satıcı eline geçtikten sonra gümrükteki görevlinin oyuncak yazdırın tekrar göndersin demesi ile arkadaşım pakete oyuncak olarak yazmasını söyledi ve ürünü geri Türkiye'ye gönderdi.
Aliexpress'den kışlık tayt tavsiyesi olan var mı? Soğuk korumadan öte ped kalitesi önemli benim için. Eğer değecekse bütçe de üst sınırlara çıkabilirim. Ayrıca kışlık forma da düşünüyorum o konuda da tavsiyesi olan varsa sevinirim.
@vetohan Ben geçen yıl kışa hazırlık için şunlardan aldım ama hiç kullanmadım. Genel olarak kalitesi iyi gibi görünse de denerken bile bilek bölümündeki fermuar bozuldu. Pedi de biraz ince, zaten bunu aldığım dönemde pedlerin kalitesi hakkında da pek bilgim yoktu.
(link)
Kışlık formalara da baktım aliexpress'te, sonunda Decathlon'un kırmızı formasında karar kıldım.
(link)
Artık maalesef aliexpress'teki çoğu ürünün bizim açımızdan pek bir avantajı kalmadı. Önceleri uzun kargo süresini fiyatın düşük olması nedeniyle göze alırdık, şimdiyse işler değişti. Euro'nun 3 TL, gümrüksüz alışveriş limitinin 75 Euro olduğu günleri hasretle anıyoruz. Daha demin aliexpress'te dolanırken Euro'yu 7'den hesaplıyordum, şimdi 7,20 olmuş. İndirimleri de genelde yalan dolan. O yüzden böyle giderse çok beğendiğim ve burada bulamayacağım bir ürün olmadıkça aliexpress'ten alışveriş yapmayı düşünmüyorum.
@vetohan arkadaşın da dediği gibi bu racmmer ürünlerini önerenler çok var. Benimde aklımda olan firmalardan kendisi. Yine dediği gibi bir çok üründe döviz kurundan dolayı 3 aşağı 5 yukarı fiyatlar aynı oluyor. En azında gümrük limiti bu kadar düşmese yine tercih edilebilecek ürünler var. Dolar 4.9 iken 2 suluk kafesi, 1 arka led lamba ve bir tane ürün aldım. 2 suluk kafesi fiyatına hepsini aldım daha gelecek. Şuanda almış olsam Türkiyedeki fiyattan sadece 10 tl kadar karım olacaktı. Bekleme süresi hariç.
@yuzenis Merhaba, aliexpress de ki ürünlerin beden açısından decatlon ile uyuşuyor mu acaba? Yani Decatlonda XL beden bana uyuyor. Aliexpress de aynı bedene denk gelir mi sizce?
@gökhanşahin vallahi farklı yerlerde alıp kullanan 3-4 gördüm, biraz konuştum hiç sıkıntı olmadan geldiğini söylediler. Tabi her aliexpress ürününde olduğu gibi geri dönüş vs. gibi bilgilerde önemli. @Serkan Mıstınoğlu 'nun da dediği gibi 450$ lık bir bisiklete 20$ yazdırabilirsiniz yada farklı bir tutardaki ürüne bazı satıcılarda daha düşük tutar yazıp gönderebiliyor. Ama gümrükte adam demez mi "bilmem kaç kiloluk paket yapmış elin Çinlisi üzerine yazmış 20$ bu ne ki böyle" diye Çok düşükte yazdırmamak lazım bence.
Türkiye'de çokta olmasa (link) ve
(link) adresinde aliexpressten karbon kadro alıp toplayanlar oluyor. Aklınızda bir ürün varsa link atar mısınız ?
Makul boyuttaki ürünlere 20$ yazdırırsanız hiç bir sorun olmaz. En son projeksiyon aldım o şekilde, gümrüğe takılmadan ulaştı. Ama kocaman pakete de 20$ yazdırılmaz, gümrükçüler yakalar haliyle.
@Kazım kuru55 tam emin olmamakla beraber bazı gönderi takipsiz 4$ altı ürünlerde bu olabiliyor. Satıcıya bununla ilgili mesaj attım yarım saat geçmedi kargo geldi. Aliexpresste hala gönderinin Çinden çıkacağı yazıyordu. Şuanda aynı hala Çinde gözüken ürünüm var 2 haftayı biraz geçti diğer 2'side hala yolda gözüküyor tahminimce 1 haftaya gelmiş olur.
@Serkan Mıstınoğlu bir kac gun once haberlerde okudum. Artik o sekilde fiyat dusurme dusuk gosterme olayinin uzerinde duracaklarmis. Ornegin urunun fatura uzerinde 20 dolar yaziyor diyelim. Gorevli uygulamadan acip bakacak 20 dolar mi degil mi diye. Bu ve buna benzer denetimler yapilacamis...
Ali'den aldığım kaller bugün elime ulaştı. Hissiyat ve kalite olarak Shimano ile aralarında fark yok gibi duruyor ama bir yerde muhakkak vardır. İlk şansta kalleri deneyip shimano ile aralarında ne gibi farklar var yazacağım.