Scudo Sports

Aliexpress

Ayın 3'ünde şu takımı sipariş verdim:

(link) to Clipboard

Dün kargoya verilmiş bugün de yola çıkmış. Geldiği zaman izlenimleri paylaşacağım.

Scudo
ali expressten bisiklet toplamayı düşünüyorum ancak vergi olsun gelmem olasılığı olsun bu konuda korkuyorum
dağ bisikletim var ancak uzun yollarda yoruyor artık şehir dışına başlamayı düşünüyom ama bisikletler çok pahalı ve ben öğrenciyim böyle ucuza getirmeyi düşünüyüyorum tecrübesi olan aliğim mi almiğim miş alırsam ne aliğim şimdiden teşekürler

Merhabalar rockrider 340 default selem var. Pedli tayt kullanıyorum fakat rampalarda sele kalça kemiklerime batıyor bunu önlemek için bu fiyat arasında bir sele bakıyorum bu seleyi alan kullanan olan var mı ?

Ekran Alıntısı.JPG

• Beğen
Tepkiler: historiyst
@Gölge Dağ

Selenin ölçüsü tam kalçanıza oturmuyor olabilir.

Sele ileri geri ayarı bile buna etki edebilir.

Şurada genel olarak ayarları göstermektedir.

Aliexpress'de satılan 3D pedli taytlar ile 5D pedli taytlar arasında ne fark var?

@Berke

aliexpress'deki takım vs. formalarını kim yapıyorsa hepsi aynı elden çıkma :)

Yakın bir zamanda aliexpressten karbon bir kadro alacağım fakat jant setini istanbulun yollarına güvenmediğimden karbon jant yerine orjinal mavic aksium jant seti almayi dusunuyordum fakat aliexpresste 120 dolara çakma mavic cosmic alloy jant setini gördüm yorumlarda oldukça iyi akıcılığını falan övmüşler ve ağırlığı orjinaliyle aynı yada çok az farkla daha hafif. Sizce çakmada olsa bu fiyata değermi hem profilli olması hem aliminium olduğu için kirilma ihtimali karbona göre çok daha düşük olması sizce akıcılık konusunda çok farkeder mi veya ne gibi sorunlar çıkartabilir ?

dBOLyp.jpg

2017 High Quality HOT sale 700C Alloy V Brake Wheels Bmx Road Bicycle Wheel Aluminium Road Wheelset Bicycle Wheels
(link) to Clipboard

Birkaç gün önce forumda konuşmuştuk, neler döndüğünü biz de bilmiyoruz ama jantlar orjinaller. Göbekler, teller, çember, QR'ler, hepsi orjinal. Ebayda bu jantları 120 dolara alıp 180 dolara satanlar var.
(link)
Bizimkilerden de 1-2 kişi sahibindene koymuş. Eminim ki buradan aldılar.
(link)

Özellikle son sayfadaki yorumarda 2-3 adet problemli ürün var, fren yüzeylerinde vuruk, stickerin gelişi güzel yapıştırılışı ve çember ek yerinin içşiliğinin kötü olduğunu gösteren:

UTB8nKB7x3QydeJk43PUq6AyQpXaN.jpg
UTB8t2HmgHPJXKJkSafSq6yqUXXae.jpg
UTB8uaHqgFfJXKJkSamHq6zLyVXai.jpg

Jantların orjinal olduklarına neredeyse eminim

UTB8cfK7zSnEXKJk43Ubq6zLppXaK.jpg
UTB8JW3SfdnJXKJkSaiyq6AhwXXa9.jpg

Bir şekilde stok fazlası veya hafif defolu ürünler olduklarını düşünüyorum o_O

@Serkan Mıstınoğlu Hocam jantlaron orjinal olduğundan eminmisiniz adamlar bile orjinal falan yazmamış. Ayrıca bende sahibindende gezerken sıfırını 1200 Tl ye satmaya çalisan bir satici sayesinde gördüm italyadan getirttiriyormuş topluca :D

Ben hala tamamının orjinal olduğunu düşünmüyorum bence kesin bir bilgi edinmeden orjinal diye satmak pek uygun olmaz çünkü bazılarının fren yüzeyi farklı monte edilmiş bazilari kötü bazıları iyi, stickerlar da hatali yapistirilmis bazilarinda ben orjinallerinde böyle bir hata olacağini sanmiyorum olsada çok çok düşük bir ihtimal.

@Serkan Mıstınoğlu Hocam şimdi bu jantlar tr de galiba yaklaşık 2000 tl peki şuan tr de 2000 tl civarına satılan jantlarla performansı benzer midir ? Yani eğer orjinalse ve defosuzu denk gelirse mavic aksiumdan farkedilir şekilde daha iyi bir jant setimi almış olacağım.

@Cesarisback orjinal yazamazlar, mavic bunları öper. El altından satıyorlar anlayın işte :) Görsellerdeki mavic yazılarını bile buğulamışlar, fakat kullanıcıların attığı fotoğraflardaki mavic logoları kabak gibi ortada :)

Firmanın paylaştığı görseller:

HTB1ab0lnjihSKJjy0Feq6zJtpXai.jpg
HTB1OMVJbsL85uJjSZFrq6xdDXXa4.jpg

Kullanıcıların paylaştığı görseller:

UTB8AHxBg22JXKJkSanrq6y3lVXa1.jpg
UTB8j7drgYnJXKJkSahGq6xhzFXad.jpg
UTB8k8xogDzIXKJkSafVq6yWgXXau.jpg
UTB8CjoEAFfFXKJk43Otq6xIPFXaM.jpg

Jant bandında bile MAVİC yazıyor :D

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
Neyse ozaman hemen 2-3 tane getirttirip acil ihtiyaçtan satılık diye 2.el sitelerinden başlık açalım :D

Bunlar klasik kaliteli çakma ürünler. Aliexpress'ten aldığı Armani saatine Armani mağazasında bakım yaptıran, Rayban gözlüklerini optikçide onaylatanlar var. Bu da o ürünlerden.

Karbon janta güvenemeyip karbon kadroya nasıl güveniyorsunuz? Sahte kadro ya da çindek dandik bir marka kadro çok büyük hata. Çok çok büyük hata. Ben yaptım bu hatayı düz yolda bile aşırı derecede esneme oluyor kadrolarda. Siz almayın lütfen. Onun yerine alum,nyum kadroya binin.

@hakankcksrklk

Yakın zamanda karbon kadro alıp burada toplamak fikri geçti aklımdan ama güvenemedim. Aliexpresten yığınla malzeme almış biriyim ama jant ve kadro gibi kırıldığında ağız üstü çakılabileceğim malzemeye güvenemedim. Diğer yandan @Serkan Mıstınoğlu nun dediği gibi bu jantların orijinal ama bir şekilde el altından satılan ürünler olduğu kanaati oluştu bende de.

@Cesarisback Eklediğiniz ürün linki kaldırılmış. Şuan satış da değil. Kim Mavic'e ispiyonladı söylesin çabuk. :)

Bence markalı ürünleri satanları aliexpress ara kendisi tespit edip, mağazanın bu ürünün satış sayfasını kapatıyor ama mağaza sayfasını kapatmıyor. Mağaza'nında puanı düşüyor vs.vs.
Çakma mı, orjinal mi olayına gelince valla tek tek karşılaştırmak lazım mesela aynı model jant ile bu ürünün gramajına bakılabilir arada büyük farklar varsa çakmadır.

Çinliler genelde her şeyini orijinal gibi yapıyorlar, o yüzden bilemiyorum :) @Serkan Mıstınoğlu dediği gibi bazı kişiler çakma ürün bile olsa bunları alıp amazon'da, ebay'da Dropshipping çalışma şekli ile Amerika'lılara, başka ülkelere orijinal gibi satıyorlar. Kimse amazon'da sahte ürün satacağını tahmin etmiyor çünkü. Amerika'lılarında pek umurunda değil :)

Mavic yani markaların bant ile kapatılması, ithalat kuralları gereği mecburen yapıştırıyorlar.
Samsung cep telefonun çin'den dokunmatiğini aldığınızda da genelde samsung yazısı bant ile kapatılır. Yoksa bak bu ürün Samsung nereye hop dur bakıyım :) (tabi bu gümrük denetlemesi yapan kişinin, keyfine kalmış açar bakarsa içine)

Markalı ürünlerin hepsi için geçerlidir.

@yoldakigenc Sorun yok hocam gün içinde hep kapatılıyor sonra geri açılıyor yani almak isteyen varsa geç değil her gün kapatıp açıyorlar.

@hakankcksrklk Hocam karbon kadroyada güvenmiyorum fakat şansımı denemek istiyorum çin malıda olsa en azından aliexpresste bilinen bir markanın çin malı oyüzden güvenmek istiyorum. Esnemesine gelince nekadar esniyor bilemiyorum ama benim için çokta sorun değil o tarafı güç kaybı falan dediğim gibi sadece şekli, biraz hafifliği en çokta hızlı sürüş esnasında kırılmaması benim için önemli.

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
Bu jantlarla ilgili tecrübemi paylaşmıştım daha önceki konuda. Sedece merak edip aldım. Orijinalini kullanmadım bunu da henüz öyle alıp performans sürüşü yapmadım bi tadımlık baktım. ama akıcılığı ile ilgili bir sorun göremedim. Yani hemen hemen fabrikasyon kullandığım bi çok jant gibiler. Ağırlık olarak sadece 2 gram eksikti ki bu orijinalde de olabilecek bir durum.

Ürünün gönderimi bana italya üzerinden geldi o kısmı enteresan. Mandallar, teller, göbeklere kadar orijinal gibi. Frenleme yüzeyi bana gelen jantta baya kusursuzdu. Hatta yorumlarda görünce özellikle baktım 0 pürüz.

Çakma ürünlerde bu segmentte bu kadar işçilikle uğraşabileceğini düşünmüyorum kimsenin. Yani bunun göbeği vs. le uğraşacağı zahmeti düşünürsek üst segment bir ürünü kopyalar adam çok daha iyi para kazanır:). @Serkan Mıstınoğlu nun belirttiği gibi elde kalmış, kutu vs. hasarlı ürünleri çıkartıyor olabilirler kaçak bi yolla.

Geri