Scudo Sports

Aliexpress

Scudo
@William Blazco karbon maşa alıp bisikleti hafifteleceğine kendin diyet yap bir haftada iki kilo ver hem paran cebinde kalsın hem de bisikletin iki kg hafiflesin :)

Aliexpress' ten karbon maşa bence alınabilir amaaa normalde 500 lira olan şeyi 100 liraya alıyorsan maşanın kırılıp bisikletin üstünden uçarak kaza yapma ihtimalini de hesaba katmalısın.

Malzeme karbon olduktan sonra en ''Kalitelisi'' bile olsa, kırılmaya daha yatkındır. Karbon evet çelikten güçlü ama baskıyı hangi açıdan yaptığına göre güçlü. Yoksa çat diye gidiyor :D

Ama yinede sağladığı faydaları ele alırsak güzel madde doğrusu.

Bu arada çinden karbon mu alınır demeyiniz, ki daha bu TUR'da Salcano bisikletlerin hepsi Aliexpress te de ürünü bulunan Çinli üreticilerdendi.

Hem fiyatın düşük olması kalitesiz demek değildir.

carbon-bike.png
208690_10150220902830934_763205933_8666442_4331528_n.jpg
crash+1.jpg

Bir arkadaşım Taiwan üretimi fixie göbek aldı. İlk zincir atmasında elimizde kaldı göbek. Ucuz olsun diye ben de Aliexpress'ten aldım bir tane. Hayvan gibi kullandım, parçalansın da daha kaliteli bir şey alayım diye düşünüyordum. 2 yıldır parçalamaya çalışıyorum hâlâ. See Bike ve Rockbros markalarının ürettiği mallar çok sağlam oluyor diyor Aliexpress müptelası arkadaşlar. Kullanıcıların tavsiyelerine bakmak daha doğru. Çin malı diye önyargılı bakma bence.

Aliexpress'ten çok fazla alışverişim oldu ama şu son 2 aydır sıkıntı yaşamaktayım. Aralık başında verdiğim sipariş Çin'den çıktı görünüyor ama yaklaşık 20 gündür Türkiye'ye gelmedi. Satıcı ile görüştüm uzun uzun anlattım derdimi ama o bana "Waiting my friend, he will arrive safely" diyerek geri dönüş yaptı. Bu mesaj içime su mu serpmeli yoksa ateş mi püskürtmeli anlam veremedim :)

Son zamanlarda sizin de sıkıntı oluyor mu yoksa sadece bende mi bir sıkıntı var :tskler:

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
@F.Yıldırım
12 aralık' ta verdiğim sipariş Türkiye' ye giriş yapalı 2 hafta oldu haber yok. Bundan önce hiç sorun yaşamamıştım.

• Beğen
Tepkiler: F.Yıldırım
@F.Yıldırım
11.11 de sipariş verdiğim ürün elime dün geçti. Ama ondan sonra verdiğim siparişlerde vardı hepsi ondan önce geldi. Sağı solu belli olmuyor biraz :)

• Beğen
Konuyu takipteyim

Son siparişim bir kaç gün önce geldi. 20 günde elime ulaştı.Bugüne kadar gelen en çabuk ürün oldu .Diger ürünlerde ortalama 30 günde ulaşmıştı .Mağazayla alakalı olabilir geçikme .

@F.Yıldırım

@atasoy
Ben de balata almıştım. Mecbur Türkiye' den pahalıya aldım. Balata beklerken eridi gitti takılı olan :D

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Yıl sonu olması nedeniyle ciddi gecikmeler var. 11 Kasım'da verdiğim sipariş geçen hafta elime ulaştı. İlk kez bu kadar uzun sürdü gelmesi.

Eğer ürün elinize ulaşmadıysa ve belirlenen teslim süresi dolmak üzere ise mutlaka open dispute tanımlamalı aksi halde ürün size ulaşmazsa satıcının insafına kalırsınız.

Önce satıcıya durumu bildirseniz daha iyi. 11.11 de aldığım ürün gelmedi. Kablosuz mouse almıştım. Artık gerekte yok. Satıcıya durumu bildirdim 10 gün süreyi uzattı. Süre 21 inde dolacak şimdi. Şayet ihtiyacınız olan bir ürün ise biraz daha bekleyebilecekseniz satıcı korunma süresini uzatsın. Yok paramı istiyorum diyorsanız artık korunma süresi bitiminde dispute açılabiliyor

@F.Yıldırım

Ürünler birkaç aydır gecikmeli geliyor. Ama hangi tarih derseniz belli olmuyor. aralık sonunda aldığım bir ürün 15 günde geldi mesela. Ama ürünlerden gelmeyip mühleti dolan 2 ürün için c.tesi günü dispute açtım. 2 satıcı da özür dilediler ürünleri yolladıklarını beyan ettiler (onlardan çıktığını takipten görebiliyorum) ve tam para iade talebimi kabul ettiler. Paralar hesabıma tekrar yattı. Tavsiyem süre sonuna kadar beklemeli.Tabi kimi zaman 40 gün kimi zaman 60 gün oluyor daha sonra dispute açarak refund talep edebilirsiniz.

• Beğen
@F.Yıldırım 11.11 den baya önce aldığım kargo (china post air register ile) (11.11 den 10-15 gün öce tam emin değilim) tam 1 ayda geldi.Çin içi takip edemedim bile normalde takip sırasında aşamalar tek tek yazılırdı bir çoğu atlandı yurtdısına çıkış yaptı bile göremedim taaa istanbula giriş yapana kadar nerede oldugunu da öğrenemedim ben çin postalarında sıkıntı oldugunu düşünüyorum

@ErHan72

Dispute açarak süre uzatma talep etmek riski sıfıra indirecektir.

Geri