Scudo Sports

Aliexpress

Scudo
@Yavuz S. bu bisikleti Edirne yol yarışından hatırladım. Sanırım ve büyük ihtimalle odur. Teşekkürler bilgilendirme için. ;)

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
Jantlar 4 elemetten oluşuyor.
* Çember
* Tel başları
* Teller
* Göbekler

Yorumları düzgün olan, tanınmış bir Uzak Doğu firması kalite olarak düzgün bir set sunuyor size aslında. Bundan sonra çember tasarımı devreye giriyor. Eski tasarımlı, 19mm genişlikte, V profilli jantların yerine yeni 23-25mm genişlikteki U şekilli çemberleri tercih etmek gerekiyor. Bunlar hem daha etli setler olduğu için daha sağlam, hem de aerodinamik olarak çok daha iyi tasarıma sahip jantlar.

Tel başlarının sağlam, o kadar işkenceyi kaldırabilen bir model olması lazım. Ucuz alüminyum tel başları kolayca diş kaçırabiliyor.

Teller jantın en önemli elementlerinden biri. Aliexpress vs. sitelerde satılan hemen hemen bütün jant setleri piyasadaki en ucuz teller ile üretiliyor. Düzgün bir set için iyi kalite tellere ihtiyacınız var. Bunu özel olarak isteyip ekstra ödemeniz gerekiyor.

Göbekler ise pek çok marka ve model olarak bulunabiliyor. Novatec firmasının yol serisinde -bence- almaya değer tek modeli var (A291, F482SL). Diğer modeller kalite ve performans açısından oldukça kötü. Çok ağır göbekler. Tasarımları kötü olduğu için de rulmanları çok kısa sürede aşınıyor, değiştirmek gerekiyor. Powerway vs. gibi yine Uzak Doğu'da üretilen setler var ama bunlar da pek kaliteli değil. O nedenle en azından bahsettiğim Novatec seti almalı, bütçe biraz daha izin veriyorsa satıcıya düzgün bir göbek göndererek onları kullandırtmak lazım. Fakat jantınızı bile gönderip göndermeyeceğinden emin olmadığınız bir satıcıya 300-500 dolar değerinde bir göbek gönderir misiniz, pek sanmıyorum.

Son olarak da bu 4 elementin bir araya getirilme şekli var. Ön set kolay, radyal olarak örülüyor. Fakat düzgün bir gerginlikte örülmesi gerekiyor.
Arkada jantın sağ ve sol tarafının örülmesinin detayları var. 24 tel genelde sağ 2x cross olarak örülüyor, fakat pek çok satıcı sol tarafı daha kolay olduğu için radyal olarak örüyor. Bunu da özel olarak 2x örüm istemek gerekiyor. Yine tellerin gerginliğinin doğru ayarlanması, jantın düzgün ortalanması...

Kısacası, her Uzak Doğu jant seti aynı kalitede olmuyor. En iyisi bile düzgün bir jant seti kalitesine ulaşmıyor.
Forumlarda oldukça uzun saatler harcayıp, satıcıların yorumlarını vs. tek tek okuyup, düzgün bir jant seti sipariş ederseniz pişman olmazsınız. Yoksa sadece renkli büyük büyük stickerları olan bir jant setiniz olur :harika:

replika ile çakma aynı şey? :D :D

bence geri dönüşlere bakın genelde geri dönüşler ürünler hakkında gayet iyi bilgi veriyorlar mesela bazı alıcılar gelen ürünün fotolarını paylaşıp veya kullandıktan sonra yorumlarını atıyorlar bunlar belirleyici etkenler sayılabilir.

• Beğen
Tepkiler: KBmotors
@Yavuz S.
Biliyorum Abi ben de değil demiştim ama birisi bana cevaben aynı şey demiş herhalde ondan dedim :D

kullanıcı fotolarınıda ekleyeyim dedim :) (satın alan kullanıcıların paylaştığı fotolardır)

http://g02.a.alicdn.com/kf/UT8S6NOXshXXXagOFbXD.jpg

http://g04.a.alicdn.com/kf/UT8KCRBXwNaXXagOFbX6.jpg

http://g02.a.alicdn.com/kf/UT8n50kXrlbXXagOFbXC.jpg
http://g02.a.alicdn.com/kf/UT8kvU0XclaXXagOFbX5.jpg
http://g01.a.alicdn.com/kf/UT8y87WXmdaXXagOFbXx.jpg

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
@Uptown Cyclist mesela benim bisikletim 2013'de tour de franceda yarışan AG2R La Mondiale 'nın team replikası olarak geçiyor. sadece renkleri farklı :)
Kısaca : REPLİCA : Orjinal bir ürün fakat bir statü için özel yapılmışsa ve aynısı satılmak istenmiyorsa ve/veya pahalıya geliyorsa aynı firmanın 1 tık düşük maliyetlisi yada renkleri değiştirilmiş haline denir.

Çakma : Orjinal markadan ayrı fason üretim. herhagi bir garantisi vs yok.
2013 G2R La Mondiale Focus İzalco pro.. Siyah Mavi beyaz.
http://cdn.coresites.factorymedia.com/rcuk/wp-content/uploads/2013/01/Focus_Fullcrum_AG2R-LA-Mondiale02_small.jpg

Benim bisikletim siyah beyaz gri
P_20151124_161746_1_p.jpg

@Yavuz S.
Ben de benzerini yazmıştım abi bi konuda Canyon'un mesela movistar renkli modeli vardı.Iste ona replika deniyor diyerek.Ancak anlaşılmamış hala :/

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
İlginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim baya mesaj birikmiş en kısa zamanda cevaplayacağım teşekkür ederim tekrardan :)

@Uptown Cyclist

Bu konuyu açıklayan o kadar çok yazı var ki yinede bilmeyen veya anlamak istemeyen çok kişi olduğu için malesef hiç bir zamanda anlaşılamıyacak. Üstelik "replika" demek "çakma" demeye göre daha havalı :)

@TolgaU

Teşekkür ederim hocam baktım güzel duruyor daha yüksek profil bulamazsam ilgilenirim :)

@Erdem C.

Çok teşekkür ederim evet dediğiniz sitedeki ürünler biraz daha kaliteli gibi duruyor fakat göbekler no name gibi bilemedim tam.

(link)

@Onur YCL

Haklısınız hocam bende bu yüzden kararsız kalıyorum zaten amacım 7cm+ yüksek profil jant seti almak eğer ikinci el güvenilir ürünler varsa onlarıda değerlendirebilirim.

@MehmetAliB.

Çemberin tellerini söküp yüklendikten sonra 3 kiloluk o eski demir jantlar bile dayanmaz hocam sağlamlığı sağlayan teller değil mi ?
Bu esneme konusu ilgimi çekti parmakla ezilebilecek kadar esnek bir carbon nasıl oluyor daha ince mi yapıyorlar

@Yavuz S.

Haklısınız hocam fakat kararsızım şuan eğer kullanan sağlamlığını bilen birinden bir replika ürün bulursam alırım yoksa alüminyum 7cm profil jant seti alacağım en azından carbon gibi esnemez daha sağlıklı olur tabi ağırlık ayrı konu..

@Uptown Cyclist

İşte çok farklı replika ürünler var hocam bilemiyor insan şuan için en az 7cm+ profilli jant almakta kararlıyım ama replika olur ama alüminyum olur ya da ikinci el olur bilmiyorum bilmiyorum.

@furkan.zaman

Bende bilmiyorum hocam 1500 TL'lik bir jant seti ne kadar hassas veya ne kadar güvensiz olur, dediğiniz gibi bir test grubu olsa da tüm herkes öğrenebilse sonucu.

O el emeğimi satmayı asla istemezdim duvara asayım seyredeyim isterdim fakat bütçem yok mecbur satacağım replika mı olur bilmem ama yüksek profil jant setiyle bir Dogma toplayacağım bu hayalim.

Geri