Scudo Sports

Aliexpress

@turcudede
Geri bildirim görsellerinde sunrace yazıyor da orjinal olup olmadığını bilemeyiz Çin nede olsa herşeyin çakması var.

Sunshıne benim rublenin markası dişlerde de Aşınma görünmüyor hiç

Son düzenleme:
Scudo
3 paketimden haber alamıyorum, gönderici ülkeden çıkalı 1 ay oluyor diye PTT'ye mail attım ve tık, sistem güncellendi. Paketin biri ayın 8'inde girmiş, diğer iki paketi de güncellemelerini bekliyorum. Gümrükte işler yoğun sanırım. Daha gümrükten geçecekte dağıtıma çıkacak.

@turcudede
İşin içinde canlı para var damat demiştir. tek tek inceleniyor paketler

zincir Uzunluk ölçme aleti aldım 10 tl, burdaki fiyatı 70,80 tl daha gelmedi durum buysa ayvayı yedik demektir.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Bizim postacı sırıtıyo artık sipariş etmezsin heralde falan diyo, ederim her halükarda ucuza geliyor alınacak ürün. Daha pahalıya bile denk gelse arkanda Aliexpress var.

Burda internetten ürün sipariş ediyorsun, hıyar çıkıyor, mahkemelerde sürünüyor millet hakkını almak için, yine sonuç yok.

Satıcılar 50 kuruşluk ürünü satmıyor, minimum 50 lira alışveriş limiti vs. koyuyor uğraşmamak için, ayrıca 10 lira da kargo "masrafı" çıkıyor. Çinde öyle mi, minnacık ürün için adam paketleme yapıp dünyaya kargoluyor.

Devir internetten alışveriş devri. Kapı kapı hırdavatçı dolaşıp orta boy 5mm alyan vidası aradığım günleri hatırlıyorum, bir kaç tane farklı boylarda paslı vida anca bulmuştum.

Tek yaprak aynakol vidası zaten yok, 85 milyonluk ülkeyiz, yok çok geliştik, yok bizi kıskanıyolar diyoruz ama koca ülkede basit bir vida bile üretemiyoruz. İthal edenler ise vidayı 120 liraya satıyor, elin mecbur nasıl olsa.

Aliexpress yasaklanmadığı sürece, alışverişimi ordan yapacağım.

Aliexpress gibi çin merkezli sitelerde şu an sorun vergi değil kargo. Kargo takibi çoğunlukla sorunlu, sipariş bazen 1 ayda geliyor bazen 2 ayda, bazen hiç gelmiyor. Düzelse %20 vergi ile 100 liralık ürün 120 lira olsa yine alırım çünkü bizdeki ürünlerle aradaki fiyat farkı korkunç.

@Ahmet Mert Gök

Aliexpress standart shipping hızlı geliyor. Registered air mail 1 ay falan sürüyor, beleş kargolar 2 ay. En yavaşı için hazırlanıp en hızlısını ummak gerek. 2 haftada gelen beleş kargom ve 1,5 aydır gelmeyen takipli kargom var. Çinden çıkış kolayda, ülkeye girdikten sonra işler karışıyor. Bide bu vergi işi çıktı, şimdi bekler dururuz.

@Ahmet Mert Gök
Şu ana kadar 10 alışverişte belki 1 defa falan sıkıntı yaşamışımdır. Onda da paramı geri aldım. Size çok fazla mı denk geldi?

@bitinya_s
Valla bana baya fazla denk geliyor. Yarısına yakınında sorun yaşıyorum. Sonunda ben de kargo gelmediğinde peşine düşersem paramı geri alıyorum ama boşuna 2 ay beklediğimle kalıyorum. Genel olarak kargonun aşırı gecikmesi ve takip sorunları yaşıyorum ama bazen hiç gelmediği de oluyor. Mesela baya güvenilir satıcılar bazen sahte takip numarası veriyor. Takipli diye takipsiz kargo ile yolluyor. Sonra o kargo aylarca bekledikten sonra ya gelmiyor ya da satıcıya takip edemiyorum gelmedi dediğimde "aa yanlışlıkla olmuş lütfen bekleyin gelir" diyor süreci uzatıp yıldırmaya çalışıyor. Pes etmez uzatırsan paranı geri alıyorsun. Zaten birkaç liralık ürün diyip üstüne düşmezseniz paranızın üzerine yatıyorlar. Bazen de bizim ptt takipsiz kargoları getirmiyor yolda kayboluyor.

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
vergi alınması normal bence buradaki üreticiyide desteklemek gerek
aliexpress'e entegre ptt olmalı ürün 1 dolarsa 1 dolarda gümrüğe sunma ücreti ödememeliyiz aliexpress'den alırken %20 vergisi eklensin 1 dolar 20 cent ödeyelim
madem gümrüğe tabi vergi oranı belli neden açıp bakıyorlar

@Ahmet Mert Gök
şu ana kadar sayısız siparişim oldu,3-4 dolarlık ürün de olsa 1-2 dolar daha verip takipli aldım,takipli aldıklarımın hepsi zamanında geldi,gecikme kaybolma olmadı.
Olan takipsizlere oluyor onu da bizim çinli abimiz yolluyor ama nedense kargo tr ye giriş yaptıgı halde kayboluveriyor (!)

• Beğen
Tepkiler: Ozan_ozaN
@Desert Fox
Hocam hangi kargo ile alıyorsunuz acaba? Ben birkaç dolarlık ürünleri takipsiz alıyorum belki ondan sürekli sorun yaşıyorumdur. Özellikle tercih ettiğiniz veya etmediğiniz bir kargo var mı ?

25 Mayıs da kargo Türkiye ye giriş yaptı fakat hala teslim edilmedi, gelir mi ki yoksa güme mi gitmiştir?

Dosyalar

• Screenshot_2019-06-19-18-18-39-447.jpeg
    Screenshot_2019-06-19-18-18-39-447.jpeg
    103,8 KB · Okunma: 25
@uguer

Gümrük yoğun diye düşünüyorum, bayram tatilinde birikenler ve vergi yazılacak olanlar yığılmış olmalı.

@Ahmet Mert Gök
china post register mail ama genelde satıcılardan rica edioyurm turkey post ile yollar mısın diye genelde kırmıyorlar turkey post ile yolluyorlar

@turcudede
Öyle her halde benimde gelmeyen ürünlerin var hala beklemekteyim.

Bir tane disputem vardı. Ben iyi davrandıkça satıcı süre uzattı sonrasında da biz gönderdik siz bizi kandırıyorsunuz dedi disputeyi geçersiz saydı. Olay aliexpress tarafından onaylandı 1 haftaya para iadesi yapacaklar. 15 lira falan tutmuştu o zamanın kuru ile. Şimdiye kadar 50'ye yakın siparişimde sadece 4 defa dispute açtım 2 tanesi ben daha dispute açar açmaz para iadesi yaptı. 1 tanesi 1 hafta sonra ve sonuncusunu da aliexpress onaylamış.

@MakRo

Dispute profilin iyi olunca Aliexpress senden yana oluyor zaten. Ben de nadir dispute açıyorum, satıcı sıkıntı çıkarsa bile Aliexpress benim lehime karar veriyor.

Geri