Scudo Sports

Aliexpress karbon gidon testi

Scudo
@mahmutbaki
(link)

• Beğen
Tepkiler: mahmutbaki
@Enes Dökmen
Deli gibi kuvvetten kastınız nedir? Gidona oturacak değiliz ancak 40 km/h ile giderken bir çukurdan geçsek gidonda oluşacak baskı kuvvetini az çok tahmin edebilirsiniz diye düşünüyorum. Her şey sabit yerinde dururken güçlü görünür, önemli olan yolda yüksek süratlerde giderkenki yüksek enerji içeren darbelere karşı sağlamlıklarını koruyabilmeleri

@Gixxer yüksek hızlarda ve tirmanista denedim. Tirmanirken esneme orani oldukca düşük oluyor. Hizli giderken cukurdan gecmeye gelicek olursak gidon ve gidon bogazi ayri oldugu icin kirilma olasiligi oldukca az.fakat gidon ve gidon bogazi birlesik modellerin cok kolay kirildigina şahidim.

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
@mahmutbaki
Konunun açılma sebebi bu. Sağlamlığı için markaya değil alıp kıramayanlara güvenmek zorunda olduğunuz bir ürün sonuçta. Aynı mantıkla araba alır mıydınız?

@Enes Dökmen
"İçersine inşaatlarda kullanılan sarı köpük sıkılsa esnemesi azalır mı acabaa???" diye bir fikir geldi aklıma....:kötü::kötü:

@Enes Dökmen
ama içi dolmuş olacak ve kuvvetlenecek:rolleyes::rolleyes:

@mahmutbaki Varolan terbiyenizle hayatta kolaylıklar dilerim.

Konu dışı bu mesajım gerekli görülürse silinebilir. Konu kirlenmesin bu muhabbetlerle.

Evet 2 sene sonra biraz fazla abanınca çatlayan yerden yanj raydan sele kırıldı. Fizik sele siparisi verdim. Fakat eski seleyi biraz ugrastim ve sapasaglam oldu test ettim. Yeni sele gelene kadar devam.
20171203_224302.jpg

Giant Trinity Composite model bisikletimin aerobar ını çıkarıp, 2017/8 de AliExpress ten almış olduğum FCFB marka karbon fiber Dropbar gidonu bisikletime monte ettim.

Bugün cam kırıklarından kaçmak isterken yaklaşık 10 km hız ile hafifçe düştüm. Fakat gidona ciddi bir darbe veya basınç uygulanmadığı halde fren bağlantısının bir parmak altından kırıldı. Aslında kırıldı diyemem zira bayağı bayağı parçalandı.

Bu gidon 30 üstü bir hızda çukura girince de kırılabilirdi. Şimdi düşününce nasıl bir hata yaptım diyorum.

Replika karbon fiber ürünleri hiçkimseye tavsiye etmiyorum. 200 gr ağır olsun sağlam olsun.

Çin işi full karbon tümleşik gidon + boğaz almış arkadaş. Vidaları sonuna kadar sıkmasına rağmen durum buymuş :snzdglsn:

Two months later, and I still not have not received a refund for these faulty handlebars. I do NOT recommend them.

Üzerinden iki ay geçmesine rağmen para iadesini halen alamamış o_O Önermiyormuş :ckskc:

Uzerinden 5 ay gecti hala saglam . 5500 kmdir test ettim catlak vs yok. Yokus yukari sprintte, yokus asagi 60 km civari hizla derin cukurlardan gectim zorlayabildigim kadar zorladim hor kullandim sonuc ortada. Hatta bir keresinde bisikletle sağlam kaza yaptim. Oturdugumuz semtin yollari kostebek yuvasi olmasina karsin dayandi. Onemli bir hussu varki tork anahtari ile sıkılmalı.
f3ed1cc54dad02a046a11139fe5025c2.jpg

Geri