Scudo Sports

Alanya'da tünelde kamyon bisikletlileri biçti

Scudo
@bisiklethobimiz antalya da bisikletli için havaalanı tarafından gelip, aspendos bulvarına gitmek istersen trafiğin boş zamanını yakalaman lazımdır, yine eski sanayi, hal kavşağı tarafından gelip, aspendos bulvarı tarafına gitmek istersen de trafiğin boş olduğu zamanı yakalaman lazımdır, yoksa hızlı giden trafikte çiğnenmen an meselesidir, antalya da sıkıntı varken, başka yerler kusursuz mu, mesela izmir de çarşı içi, gaziemir e gitmek, menemen tarafına gitmek, bisikletli olanlar izbanla aliağa, narlıdere tarafına giderek daha sonra bisiklet turlarına başladıklarını görünce, önce bir anlam verememiştim, görünce, yaşayınca doğru çalışma dedim, balıkesir içinde bisiklet yolu yok, ilk defa bayanın kullandığı hususi bir otomobil yandan sürterek yere düşmeme sebep oldu, akhisar da çevre yolunun bir bölümüne bisiklet girmesi yasak, akhisar dan manisa ya giderken dar olan güvenlik yolun da başta ağır vasıta şöförlerini olmak üzere yolda şöförleri uyarmak için asfaltın şerit halinde kazınması var, (antalya da uncali kepez üstü yeni açılan yolda da aynı güvenlik yolunda şerit halinde asfalt kazınmış,) karadeniz sahil yolunda asfalt siyah kaliteli, güvenlik yolu geniş, ama beyaz boya ile yerdeki işaretler kabartmalı yapılmış üstünden giderken sekiyorsun, yola çıksan arkandan gelen araçların tehlikesi altındasın, yaptığım park alanlarına girip öbür tarafından çıktım, kayseri nevşehir yolu 2014 yılında bisikletle geçtim, mıcırlı yol, asfaltın eriyen zifti, güvenlik yolu yok denecek kadar dar, yıl 2017 yine bisikletle geçtim, mıcırlı yol, asfaltın eriyen zifti, güvenlik yolu yok denecek kadar dar, akçakoca kocaali yolu zonguldak ereğliden akçakoca düzce tarafına gitmesi gereken başta sac yüklü, tırlar, kamyonların çoğu düzce tarafına dönmeden bu dar eski yolu kullanıyor, kanunda her ne kadar bisiklet bir ulaşım aracı dense de her geçen gün bisikletlinin kulladığı yollar azalırken, tehlikeler artıyor, bisikletli 2. sınıf vatandaş konumunda,
kaybedilen arkadaşlarımıza Tanrıdan rahmet dilerken, ışıklar içinde uyusunlar,

• Beğen
Tepkiler: Seyha07 ve Atasoy
@bisiklethobimiz
Sayın hocam size katılıyorum. Metropollere yakin ana yollarin büyük bir bölümü ayni durumda.

Bölgesel Turculuk

Bu konuyu yazma sebeplerimden biride buydu zaten.

@Raptor8
Tünellerde bisikletlerden para istemeye başlayınca ya da akaryakıt ve elektrik bitince.

Bu da bu gün olmuş, araçla girmek bile tehlikeli. Özellikle tur otobüsleri, kamyon, tır ve taksiler kuralları hiçe sayıyor. Aracımla 70 km ile seyrederken arkadan şu saydığım araçlar Tünel içerisin de sollamaya kalkıyor. Diğer yerler de ki tüneller de durum nedir bilmiyorum ama Alanya da değil bisiklet, aracı ile gelip geçecekler dahi dikkatli olsun.

(link)

@Ozy

Bisikletli ölümleri ile ilgili tepkisini koymak ve sesini duyurmak isteyen Istanbullu bisikletlileri 26 Mayıs'ta gerçekleştirilecek şu buluşmaya davet ediyorum:
(link)

Umarım bu buluşmalar ciddi ve etkili bir örgütlenmenin kapısını açar ve bundan sonra ölümlü kazaların yasını tutmak için toplanmak zorunda kalmaz bisikletliler.

• Beğen
Tepkiler: HasanTiçır
@özgür. Peki dış güçlerin bunu düşünmenizi istediği için istemiyor taklidi yapabileceği aklınıza geldi mi hiç? Siyasette kimin elin kimin cebinde hiç belli değil.

@özgür. Ayrıca kesme işareti kullanmıyorsunuz, mı mi yi ayırmıyorsunuz cümleleri büyük harfle bile başlatmıyorsunuz birinin imlasına laf edebilecek en son kişisiniz.

Dersimi aldım diye değil, muhatap olmak istemediğim için peki yazdım. "Valla" kelimesinin yazılışında bir hata yok zira. Eğer varsa kanıtla hatamı o zaman kabul ederim.

şunu da koyalım şuraya:
26 Mayıs Cumartesi, İstanbul Critical Mass buluşması.
(link)

Bir keresinde babam kamyonla bir yere yük taşırken hayvan bir tır sürücüsü bir anda sağımızdan hızla geçti,babam hemen direksiyonu kırdı uzaklaştık,hatırlıyorum arabanın aynası kırılmıştı o manyak yüzünden ama babam sağlamca küfür etmekle yetindi.Ben anlık olarak epey trstım.

Açıkçası Türkiye'de tur yapmayı pek mantıklı bulmuyorum.Ülke elini kolunu sallaya sallaya gezen,ceza almayacğını bilen bir sürü manyakla dolu.Yolda başına ne geleceği belli değil üstüne birde böyle trafik sorunları var.Yolda tünel yok diyelim geçe kaldın dışarda kalacak yer arıyorsun o zaman ne olacak?Aman diyeyim tur falan yapacaksınız bir değil bin kere düşünün ve her şeyi en ince ayrıntısına kadar ayarlayın.Otostop vs sakın bulaşmayın.Bunun kötü örnekleri maalesef ülkemizde mevcut.

(link)

(link)

İkincisi en azından mutlu bitmiş ama bu bir teselli değil...

Bunun gibi olsa yeter
(link)

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Ben o tünelleri çok iyi biliyorum Alanya'ya gidip bisiklet kiraladığımda ( Manavgat - Alanya - Gazipaşa arası turları ) o tünelleri hiç kullanmıyorum.
Aydınlatması iyi değil ayrıca şerit haricinde emniyet şeridi benzeri yer yok. Sağolsun şoförler hiç hız kesmeden tünele girip çıkıyorlar ki tünelin Alanya giriş bölgesinde hemen trafik ışıkları uyarı levhaları olmalarına rağmen. Ama tünelin yan tarafında park alanı var ve iyi kötü yürüyüş yolu da var. Bilmeyenler normal olarak tüneli kullanıyor maalesef.

Geri