Dün Maltepe sahili Turgut Özal bulvarına ilk defa araba ile gittim. Otopark girişinde dikkatimi çeken durum;
Bisiklet ile oraya yaklaşırken yolda değil de kaldırım üzerinde giderken otopark girişinde kaldırımdan iniş ve karşı tarafında çıkış mevcut. Defalarca gündüz ya da akşam oralardan geçerken otoparka giren araçlarla gerilim yaşadım. Adamlar sağa doğru giriş yapacaklar, oto bariyer var yani sıra sıra ilerliyorlar ve haliyle iki duran arabanın arasından geçeceğim zaman arkada duran araç kavrama yapıp ilerleme eğilimi gösterdiğinde, "ne yapıyorsun, ezecek misin kardeşim, görmüyor musun" diye serzenişte bulunurdum.
Ama dün o otopark girişine arabadaki ben olunca, girerken geliş yönü çok net görünüyor zaten de benimle gelen istikamete bakayım dedim, gelen bisikletli varsa benim gibi adamı kudurtmayayım, inanın bir başımı çevirdim göremedim, daha da baktım yok, aynadan bakayım dedim kaldırım görünmüyor yol görünüyor, hanım yanda neden duruyorsun gitsene dedi, dur dedim. İnadına öne eğilip kafayı tam sağa çevirince kaldırım üzerinde bulunan bisiklet yolunu ancak görebildim, yani aslında o kadar zaman adamlara boşuna kızmıştım. Bundan sonra o istikamette giderken ya yola ineceğim o kısım için ya da direkt sahile geçip deniz kenarindan gideceğim.
Bisikletler yolda gerçekten görünmüyor, her yolda giden bunu bilerek gitsin lütfen.
Şahsen akan trafikten daha hızlı değilsem ya en sağa yanaşırım ya da mümkünse karşıma alırım trafiği, görülmüyoruz, görülmüyoruz, görülmüyoruz....
GÖRÜLMÜYORUZ....
(İSTİSNALAR KAİDEYİ BOZMAZ)