Scudo Sports

Alanya Tarsus Turu 05-08 Nisan 2017

Scudo

eşliğinde güzel bir tur olmuş pedalınıza sağlık

• Beğen
Tepkiler: Yusuf8384
@avkebele Mersin de 95 ten beri yaşayan biri olarak haziran_eylul arası hava sıcaklığı ve nemin size hayatı sorgulayacak ini söyleyebilirim
Şöyle örnek vereyim Sabah saat 07:00 ve hava sıcaklığı 28 nem%70 olur mu?
Günde 5 kez duş alınır mı? ...Ooof of.

@Yusuf8384 zamanlama iyi olmuş 15 gün sonra sıcaklar başlar nem koltuğa yapıştırdı. 7mayis ya ALES olmasa ben de yol bisikleti ile bir şeyler düşünüyordum ama tarih buralar için çok geç... Bol fotoğraf çok iyi olmuş.
Silifke Susanoğlu arası ben çok sıkılmış tım yol bilgileri de iyi oldu.
Deniz için güzel zamanlar aslında.. Mersinli ler daha isinsin diye bekler oysa

Keşke eski yolları bize bisikletçiler biraksalar da biraz ülkemizde bisiklet turizmi gelişse... Gitsek gezsek antrenman yapsak dolaşsak

Böyle turlar çok seviyorum. Hem manzara hemde yolları görmüş oluyoruz. İnsanı uzun turlara sevk ediyor. Güzel tur olmuş. Ayakların dert görmesim.

• Beğen
çok keyifli bir tur olmuştur eminim. çok yakın bir zamanda alanya-gazipaşa aytap antik kent turumuz oldu 6 kişilik. fotoğrafını da çekmiş olduğunuz antik kentteki koyda 2 gün kamp yaptık ben de yakın bir zamanda turumuzun fotoğraflarını atacağım alttaki fotoğraf kamp attığımız yer. keşke tarihler denk gelmiş olsaydı çay ikram ederdik, bir dahaki sefere umarım :)

WhatsApp Image 2017-04-26 at 22.50.12.jpeg

Çok güzel bir tur olmuş. Bu yaz ben de ilk turuma çıkmak istiyorum artık. Ama nerelere gitsem hiç karar veremedim. Belki de Alanya turu olur :)

• Beğen
@bisikletli.net böyle muhteşem bir koy da 2 gün, rüya gibi olsa gerek sizleri kıskanmadım değil, alanya-gazipaşa arasındaki eski yol bugüne kadar bisiklet sürdüğüm en keyifli parkurlardan biriydi. Olur da birgün karşılaşırsak bir çayınızı içerim tşk.ler :)

@charlieselim inşallah sizde gönlünüze göre keyifle pedallayacağınız güzel turlar yaparsınız, ama fazla vakit kaybetmeden bir an önce harekete geçmek en güzeli çünkü zaman su gibi akıyor, önemli olan kararı verip yola çıkmak gerisi geliyor zaten.

3. gün- 07.04.2017

Sabah 9 gibi uyanıp hemen kahvaltımı yapıyorum ve eşyalarımı topluyorum. Büyükeceli sahili bomboş.

IMG_4032.JPG

IMG_4036.JPG
Anayola çıktıktan sonra 1 km uzaklıkta olan büyükeceli merkeze gidip yeni yoldan ve tünellerden devam edebilirdim ama ben eski yoldan gitmeye karar veriyorum.

IMG_4038.JPG
Araç trafiği sıfır, manzara ise müthiş.

IMG_4043.JPG
Yol ilerde yeni yol ile birleşiyor, ama sağdaki yamacın üzerinden giden eski yol varken kim tünelden devam eder ki. Bu arada ilerde sağda Yeşilovacık görülmeye başladı.

IMG_4044.JPG

IMG_4048.JPG
Yer yer toprak parçaları var yolda ama herhangi bir sorun oluşturmuyorlar.

IMG_4050.JPG

IMG_4051.JPG
Bir müddet sonra iki yol birleştiği için yeni yoldan devam ediyorum, ama ilerde sağa dönerek Yeşilovacık içinden geçmeye karar veriyorum.

IMG_4052.JPG

IMG_4055.JPG

IMG_4056.JPG
Yeşilovacık'a doğru yaklaşırken 4-5 kmlik neredeyse denize sıfır bir yoldan ilerliyorsunuz. Araba ile buradan her geçtiğimde bu yolda bisiklet sürmeyi hayal etmiştim ve sonunda başardım.

IMG_4058.JPG

IMG_4061.JPG

IMG_4062.JPG

IMG_4063.JPG

IMG_4065.JPG
Yeşilovacık çıkışında Tisan yolu sağa ayrılıyor. Çok güzel bir yer ama aşağıdaki dağı aşmayı göze alamıyorum ve yola devam ediyorum.

IMG_4067.JPG

IMG_4069.JPG
Artık anayoldayım, zorlu yollar geride kaldı, sakin bir tempoda devam ediyorum.

IMG_4072.JPG

IMG_4075.JPG

IMG_4078.JPG
Boğsak tüneline gelmeden önce sağa Eğribük diye bir levha görüyorum, araçla geçerken hep merak ettiğim bu yola dönüyorum.

IMG_4081.JPG

IMG_4082.JPG
Ve sonuçta Barbaros Koyu olarak da bilinen bu muhteşem koya ulaşıyorum. Sıfır yapılaşma.

IMG_4083.JPG

IMG_4084.JPG

IMG_4088.JPG
Yolda sağlı sollu çilek tarlaları var. Canım çekiyor ama izinsiz yemekte istemiyorum, yoldan uzak bir tarlada çalışan çiftçileri görüyorum, bisikleti yola durdurup yanlarına gidiyorum. Çilek tarlasını suluyorlar, biraz çilek yiyebilir miyim diye bağırıyorum, su motoru gürültülü bir şekilde çalışıyor hiç bir şey duymuyorlar yanımıza gel diyorlar. Yanlarına gelip durumu anlatıyorum, yaşlı bir amca hayır veremem daha hiç siftah yapmadım çünkü diyor. Bisiklete bakıyorum uzakta yolda, cüzdan da bisikletin çantasında. Ceplerimi karıştırıyorum 1 lira var şansıma , amca 1 lira olur mu siftah niyetine vereyim deyince tamam at yere parayı diyor, belki de onbinlerce liralık çilek tarlasına 1 lira siftah atıyorum :). Biraz yedikten sonra, teşekkür edip yola devam ediyorum.

IMG_4089.JPG
Barbaros koyuna son bir bakış.

IMG_4090.JPG
Ve boğsak tüneline geliyorum, eski yol yukarıdan gidiyor, ama o kadar rampayı çıkmayı gözüm kesmiyor.

IMG_4092.JPG

IMG_4093.JPG

IMG_4094.JPG
İşte boğsak göründü.

IMG_4095.JPG
Hızlı bir şekilde Boğsak'ın içinden geçiyorum.

IMG_4096.JPG

IMG_4098.JPG

IMG_4106.JPG
Bu liman nato limanı taşucuna gelmeden sağda.

IMG_4109.JPG
Rüzgarlı, deniz kokulu bir yoldan Taşucu'na geliyorum.

IMG_4110.JPG

IMG_4113.JPG
Buradan sonra oldukça sıkıcı ve düz bir yoldan Silifke'ye devam ediyorum.

IMG_4115.JPG

IMG_4118.JPG
Göksu tüm ihtişamıyla akıyor.

IMG_4119.JPG
Sahiller bomboş.

IMG_4120.JPG

IMG_4123.JPG

Ve akşama Narlıkuyu'ya geliyorum, buradan Akyar'a geçip çadırımı kuruyorum. Bugünkü yol, ilk 2 güne kadar çok daha az rampanın olduğu, ama özellikle taşucundan sonra oldukça keyifsiz bir yoldu.

4. gün- 08.04.2017

Karşıda üniversiteli gençlerde çadır kurmuşlar, gece onların kamp ateşi etrafında söyledikleri şarkılar ve dalga sesleri arasında uykuya dalıyorum. Sabah 8 gibi uyanıyorum, bisiklet yerinde duruyor.

IMG_4128.JPG
Akyar'a ilk defa geldim, yazın kalabalıkta nasıl olur bilmiyorum ama bu sessiz ve sakinlikte oldukça güzel görünüyor.

IMG_4130.JPG

IMG_4137.JPG

Gece boyu bana eşlik eden çam ağacı.

IMG_4138.JPG

IMG_4142.JPG

Eşyalarımı toplayıp artık yolumda azaldı şurada biraz daha keyif yapayım derken, gök gürültüleri eşliğinde sağanak yağmur başlıyor. Bende yola çıkıyorum, yaklaşık 2 saat yağan yağmur altında sırılsıklam oluyorum.

IMG_4145.JPG

IMG_4147.JPG

IMG_4148.JPG

IMG_4149.JPG
Islak zeminden dolayı daha bir dikkatli ve yavaş ilerleyerek Kızkalesine geliyorum.

IMG_4150.JPG

IMG_4152.JPG

IMG_4153.JPG
Kızkalesinden sonra yağmur duruyor, tempoyu biraz arttırarak Erdemli'ye geliyorum.

IMG_4156.JPG
Portakal ağaçları çiçek açmış mis gibi kokuyorlar.

IMG_4158.JPG

IMG_4160.JPG

IMG_4161.JPG

IMG_4166.JPG

Ve artık Mersin'deyim.

IMG_4169.JPG

Mersin'de tantuni molası veriyorum. Çayımı içip tam kalkarken yağmur yeniden başlıyor. Ve beni tekrardan sırılsıklam ediyor :(.

IMG_4172.JPG

IMG_4173.JPG

Artık çok az yolum kaldı.

IMG_4176.JPG

IMG_4177.JPG

IMG_4178.JPG

Ve sonunda Tarsus'a geliyorum. Benim açımdan oldukça güzel ve keyifli bir turdu. Bu turda bana eşlik eden herkese sonsuz teşekkürler.

Geri