Scudo Sports

Akvaryumu kurduk

Selamlar Betül Hanım...videoyu izledim çook güzel olmuş ideal lepistes tankı...Yalnızzz orada tatlısu kereviti de gördüm. Aman dikkat derim o kerevitler gece avlanırlar çok sinsidirler. Balıklar uyur modunda iken yaklaşırlar. Şimdi biraz küçük gibiler ama ileride aç kalırlarsa durum farklı olabilir. Dikkat edilmelidir.

Scudo
@gok

Aslında ilaca/kimyasala gerek yok, 1-2gün agzı geniş bir kapta klorun gitmesini bekliyorum, sanırım yeterli oluyor, gereksiz yere kimyasal kullanılmamalı diye düşünüyorum.

@Betül özkal

Japonların oburluğu ve yavaş yavaş hareketleri aslında hoş oluyor ama uzun zamandır besliyorum. Öncesinde kıpkırmızı platilerim vardı, renkleri çok güzeldi ve canlılardı.

• Beğen
Tepkiler: FelixTheCat
@gok

Ekliyeceğimiz suyu dinlendirdikten sonra ekliyoruz. Evet çok ayrı bir hobi buda uğraş istiyor biraz. Balıklarım hamile bebekleri kurtarmak için çaba harcıyorum doğuma da az kaldı 1 hafta belki var belki yok. Dünde salyangozlarım çiftleştiler onlardan da yakında yavru alırım diye düşünüyorum akvaryumum curcuna olacak :)

@Gültekin R. Demirkaya

Gültekin bey, onlar kerevit değil karides. 5 adetler ve ufaklar. Diğer canlılara hiç bir zararı bulunmamakta. Kerevitler hakkında bilgim yok fakat kıskaçları olan yengeç türü karidese benziyen hayvanlar onlarda. Önerisiniz için teşekkür ederim

O zaman sorun yok...ben tatlısuda yaşayanlarını biliyorum balığı sıkıştırıyor gördüm özellikle karanlıkta...Ama akvaryumunuz çok güzel olmuş...

• Beğen
Teşekkür ederim. Balıklarım hamile onlar için alternatif arıyorum. Bebekleri yemesinler diye ekledim bitkileri fakat biraz yetersiz gibi geldi. Okula gittiğim için yanlarında da değilim doğum yakınken ayırayım. Bakalım nasıl olucak :)

Betül hn merhaba,
Canlı doğuranların yavrularını kurtarmak için bir öneri, alttaki linkte nasıl yapıldığı da var.
(link)
(link)

• Beğen
Öncelikle tebrik ederim hayırlı olsun kurmuşsunuz akvaryumları. Rafya kullanımı etkili ve basit bir çözümdür tavsiye ederim. Yavruluklara göre avantajları bence daha çok. Ayrıca yavruların tümünü kurtaramayacağınızı da baştan kabullenin derim. Güzel bir hobi ilk başlarda yorucu olsa da akvaryumun düzeni oturduktan sonra sizin için daha dinlendirici olacaktır.

• Beğen
Arkadaşlar konuyu biraz canlandırıyorum. Güzel haberlerim var akvaryumu kuralı 1 ay oldu fakat 30'u aşkın yavrum var şu anda. Doğumlar hala bitmedi akvaryumun içerisinde doğuruyor dişiler bende tek tek topluyorum. Bu arada diğer akvaryumumuzda da sarı prenses cikletimiz yumurta tuttu bu ay çok bereketli geldi bizim balıklara bol bol yavru topladım. Fotoğrafları eklerim yakında

(link)

İlk olarak maşallahınızı esirgemeyin :) 37 adet balık yavrum oldu. Büyüyorlar 2 haftalık oldular. Sizlerle paylaşmak istedim

(link)

Buda akvaryumun son hali. Bitkilerim daha da büyüdü ve sıklaştı. :)

• Beğen
Tepkiler: gok
@Betül özkal

KARDEŞ HAYIRLI OLSUN ONCELİKLE ARKATARAFA DÜZ BİR DESEN KULLANMAN ÇOK ZEKİCE HATTA MAVİ RENGİ KULLANIRSAN SUYU DAHA TEMİZ GÖSTERİR.
1. SORUM AKVARYUMUN ALTINDAKİ STRAFORMU OYSA ÇOK İYİ YAPTIN DARBEYİ EMER.
2. SORUM HANGİ TÜR BALIK BESLEYECEKSİN MİSAL TROPİKAL BESLEYECEKSEN SEBEKE SUYU PH DENGESİNDEN YANA SERT OLACAĞI İÇİN DOĞAL YUMUŞATICI DA EKLEMELİSİN BİTKİ VE MANGO KÖKÜ GİBİ EĞER HANGİ TÜR BALIK BESLEYECEĞİNİ YAZARSAN NACİZANE TAVSİYELERİDE BULUNABİLİRİM. SAYGILAR..

@Eagle Bitkili akvaryumda 1 adet vatozum var fakat dediğim gibi senin istediğin gibi değil :).
@Kürşat Tanır Kürşat bey konular baya eskimiş güncellemek gerekiyor aslında. 1. sayfadaki akvaryum kuzenimde malawi türü ciklet beslemekte ve epeyce fazla yavru aldık. 3. sayfadaki akvaryumda benim akvaryumum bu akvaryumun üstüne 2 tane daha kurdum yakın zamanda detaylı fotoğraf ve detaylı bilgi paylaşım yaparak yaptığım hobiyi elimden geldiğince sizlere aktarmak isterim. Bitkili akvaryumun altına strafor koydum kalınca birşey esneme yapmaması ve darbeyi emmesi için dediğiniz gibi. Şu an 180 litre akvaryumumda malawi ciklet beslemekteyim 15 adet ciklet bulunmakta damızlık altı boy ile tabir edilen boydalar. 55 Litre akvaryumum bitkilidir ( gerçek su bitkileri vardır canlı silikon değil) 4 adet çöpçü 1 adet albino cüce vatoz ve 2 adet cüce ciklet türünden olan kribensis çifti bulunmaktadır. 20 Litrelik bir akvaryum daha var onda ise kiraz karides var. Yakın zamanda paylaşım yapacağım. Beslediğim bütün balıkları şebeke suyuyla beslemekteyim

@Betül Ö. teşekkür ederim.

Bu yaz mevsimi yaklaştığı zaman nasip olursa Vatoz düşünüyorum. Geçenlerde büyükçe bir akvaryum buldum bir tane pet shop'ta ama çok pahalıydı. Gerçi normaldi öyle olması çünkü çok büyüktü ve yüksekti + çok kalın camları vardı. İçinde her türden balık da yaşayabilir derecede. Vatoz beslemek için akvaryumun gerçekten büyük olması gerekiyor. Bir şey daha diyeyim, benim gönlüm tuzlu suda Vatoz beslemek ama maalesef çok zahmetli. Temizliği bir dert, o su bir dert, masrafı bir dert. Lâkin tuzlu suda ahtapot bile besleniyor. Ben toplamda 3 canlı düşünüyorum bu yüzden. Vatoz, Ahtapot ve Köpekbalığı beslemek. Ama ahtapot sorunlu maalesef. Çünkü ahtapotlar öyle hassas ve akıllı ki, minicik delikten bile kaçabiliyorlar. Denizin en akıllı hayvanlarından biri de Ahtapot oluyor. Gerçi ben Vatozları çok seviyorum mesela şöyle bir video paylaşayım;

Mükemmel bir Vatoz...

Not: Dalgıç, zıpkınla vurmuyor sadece çekim yapıyor. Görüntü mükemmel olmuş.

Bir de şöyle bir şey var;

Vatozlar gerçekten denizlerin kuşları gibiler...

Vatozlar guzel ama dedigim gibi pahali ve bana gore deniz vatozlari beslemek onlar icin iskence. Tuzlu suyu maal etmek akil kari degil kesinlikle araba parasına kuruyosun anca akvaryumu. Tatli suda en fazla 300 tl ye kaliteli bi filtre, isitici bide isik sistemi en fazla 400 tl etse akvaryum alsan bin tlye 1.5bin eder istedigin baligi besliyebilirsin tatli suda fakat bi kac puf noktasi olmasi gerekiyor. Bence ufak bi akvaryumda siyam baligi ile basla zevkini aldikca farkli degistirirsin

@Betül Ö., haklısınız. Tuzlu su akvaryumu hem pahalı hem de bir ton zahmeti var. Bir de tuzlu su akvaryumu için evin içinde özel bir yer ayarlamak gerekir yav koskoca akvaryum sonuçta. Çünkü onu temizlemesi var bakımı var falan filan bir sürü iş yani. Ancak tatlı su alacağım artık alırsam. Başka çaresi yok. Ama bahsettiğiniz fiyata vatoz mümkünse, onunla başlarım çünkü ben vatoz istiyorum en sevdiğim deniz canlısı iki tane var birisi vatoz diğeri ahtapot :D köpekbalığı ise vatozlara en uygun balıklarmış diye bilgi aldım onu o yüzden düşündüm yani. Bir de bu siyam balığı diğerleriyle yaşayabiliyor mu bari?

Siyam baligi erkekleri tek basina yasiyor. Cok guzel gorselii olan bir balik betta diye aratirsan rengarenk baliklardir. Baska baliklarla oluyor ama turleri hatirlamiyorum. Erkek siyam baligi disileri etkilemek icin salinirlar. Baska erkek varsa guclu olan erkek diger erkegin yuzgeclerini kuyruğunu yemeye baslar. Hatta tek bakilana ayna tutarsan kendi kendini yemeye basliyor sinirden :) garip huylu baliklar yani

Tesekkur ederim kadir bey.

@Betül Ö.

Peki bakalım şimdiden öneri ve bilgi için çok teşekkür ederim... :)

Geri