bearsoldier
Üye
- Tepki
- 144
- İsim
- serdar
- Başlangıç
- 2018—19
- Bisiklet
- Bianchi
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Hocam çok teşekkür edrim,mükemmel bir video lakin bende videodaki amcanın yaptığı ayar vidası mevcut değil aşağıdaki fotoda kırmızıyla yuvarlak içine aldığım vida olabilirmi diye onu sonuna kadar sıkıp / açıp öyle denemeler yaptım ama azıcık bile olsa değişiklik olmadı. aşağıda nasıl yaptığımı da videoya çektim.

Temiz bir ayar için, öncelikle zinciri sökmeniz gerekir ve vites telini devreden çıkarın. Arka bölümdeki vidalardan ruble ve makara arasındaki mesafayi ve küçük/büyük vites ileri-geri sınır çizgileri daha net ayarlanır.
Shimano pdf dosyalarında detaylı anlatım vardı, fakat şimdilik nereye arşivlediğimi bulamadım. Yedek HD içinde bulursam yüklerim.
Alt bölümde grafik ekledim, daha kolay anlaşılacaktır. Kolay gelsin
EK: Cevap yazdım ama sizin aktarıcı sorun çıkarmış, yinede bilgi için burada bulunsun.
Aktarıcı yedek parçayı bulmak zor. Eski hurdaya çıkmış ve uyumlu bir aktarıcı bulursanız içindeki malzemeyi kullanmak mümkün ama uzak bir olasılık. Yeni bir tane almak en iyi seçenek gibi. Belki forumda Market bölümünde satış yapan arkadaşlar vardır.
O parçanın Türkiye de satışının olduğunu sanmıyorum. @Yılmaz Uyar ın dediği gibi belki çıkma bir aktarıcı alıp onun parçası kullanılabilir veya bir bisiklet tamircisine gidip yardımcı olması istenebilir, belki elinde öyle bir yedek parça kalmış olabilir
Sizin aktarici tourney ve en shimanonun en düsük modeli, o parcayi bulsaniz bile büyük ihtimal aktaricinin yeni parasi ile ayni olacakatir.Abiler peki bunun yerine ne alayım, bari iyi birşey alayım almışken
aşağıdaki linkteki aktarıcıyı alsam taksam olur mu? başka değiştirmem gereken birşeyler daha olacak mı sizce?Sizin aktarici tourney ve en shimanonun en düsük modeli, o parcayi bulsaniz bile büyük ihtimal aktaricinin yeni parasi ile ayni olacakatir.
Ayni aktarici dahil shimanonun tüm 6/7li aktaricisini kullana bilirsiniz. Model yükseldikce fiyatlar artar, tabiki fiyat ve model konusu size kalmis birsey.
Dedigim gibi 6/7 uyumlu tüm shimanolar oluyor ve arastiramk artik size kaldi, googleden yada faceden vs. ikinci el de arastira bilirsiniz.
Kolay gelsin
Olur tek dikkat etmen gereken sey seninki uzun mu kisa bacakmi. Eger kisa bacaksa yeni aldiginda uzun bacaksa zincirin 1-2 bala kisa kalabilir. Kalir demiyorum kalabilir diyorum yani tamda olabilir.aşağıdaki linkteki aktarıcıyı alsam taksam olur mu? başka değiştirmem gereken birşeyler daha olacak mı sizce?
(link)