Scudo Sports

Aktarıcı ve kaset dişlilerinin birbirine değmesi

Tepki
144
İsim
serdar
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Garip bir başlık oldu üzgünüm ama fotoğrafta yeşil ile belirttiğim dişli (upper jockey wheel) ile en büyük kaset dişlisi birbiri üzerine oturuyor ve çektiğim videodaki gibi ses çıkartıyor, bunun çözümü nedir arkadaşlar.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
IMG_6611.JPG

Scudo
aktarıcının üzerinde 3 adet ayar vidası var yıldız veya düz tornavida ile çevirebildiğiniz o vidalardan bir tanesi aktarıcının dişli üzerindeki yükseklik konumunu ayarlıyor. o vidayı sıktığınızda makara dişliye değmemeye başlayacaktır.

Hocam çok teşekkür edrim,mükemmel bir video lakin bende videodaki amcanın yaptığı ayar vidası mevcut değil aşağıdaki fotoda kırmızıyla yuvarlak içine aldığım vida olabilirmi diye onu sonuna kadar sıkıp / açıp öyle denemeler yaptım ama azıcık bile olsa değişiklik olmadı. aşağıda nasıl yaptığımı da videoya çektim.
WhatsApp Image 2019-10-03 at 15.34.02.jpeg

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Abiler,ablalar,, ben aktarıcıyı dağıttım, o yukarıdaki mesajlarda söz konusu olan vidanın dayandığı parça kırık, bu parçayı nasıl temin edebilirim, internette ne diye aratıcam bilemiyorum, bir yardımcı olurmusunuz lütfen
1.jpeg2.jpeg3.jpeg4.jpeg5.jpeg6.jpeg

Temiz bir ayar için, öncelikle zinciri sökmeniz gerekir ve vites telini devreden çıkarın. Arka bölümdeki vidalardan ruble ve makara arasındaki mesafayi ve küçük/büyük vites ileri-geri sınır çizgileri daha net ayarlanır.

Shimano pdf dosyalarında detaylı anlatım vardı, fakat şimdilik nereye arşivlediğimi bulamadım. Yedek HD içinde bulursam yüklerim.

Alt bölümde grafik ekledim, daha kolay anlaşılacaktır. Kolay gelsin

EK: Cevap yazdım ama sizin aktarıcı sorun çıkarmış, yinede bilgi için burada bulunsun.

Dosyalar

• arkavites3.jpg
    arkavites3.jpg
    31,4 KB · Okunma: 9
  • arkavites.jpg
    arkavites.jpg
    38,2 KB · Okunma: 9
Temiz bir ayar için, öncelikle zinciri sökmeniz gerekir ve vites telini devreden çıkarın. Arka bölümdeki vidalardan ruble ve makara arasındaki mesafayi ve küçük/büyük vites ileri-geri sınır çizgileri daha net ayarlanır.

Shimano pdf dosyalarında detaylı anlatım vardı, fakat şimdilik nereye arşivlediğimi bulamadım. Yedek HD içinde bulursam yüklerim.

Alt bölümde grafik ekledim, daha kolay anlaşılacaktır. Kolay gelsin

EK: Cevap yazdım ama sizin aktarıcı sorun çıkarmış, yinede bilgi için burada bulunsun.

Abi bir parça kırık,bir önceki mesaja bakabilirmisin? Bu parçanın adı nedir? nerden bulabilirim,biliyormusunuz.

Aktarıcı yedek parçayı bulmak zor. Eski hurdaya çıkmış ve uyumlu bir aktarıcı bulursanız içindeki malzemeyi kullanmak mümkün ama uzak bir olasılık. Yeni bir tane almak en iyi seçenek gibi. Belki forumda Market bölümünde satış yapan arkadaşlar vardır.

O parçanın Türkiye de satışının olduğunu sanmıyorum. @Yılmaz Uyar ın dediği gibi belki çıkma bir aktarıcı alıp onun parçası kullanılabilir veya bir bisiklet tamircisine gidip yardımcı olması istenebilir, belki elinde öyle bir yedek parça kalmış olabilir

Aktarıcı yedek parçayı bulmak zor. Eski hurdaya çıkmış ve uyumlu bir aktarıcı bulursanız içindeki malzemeyi kullanmak mümkün ama uzak bir olasılık. Yeni bir tane almak en iyi seçenek gibi. Belki forumda Market bölümünde satış yapan arkadaşlar vardır.
O parçanın Türkiye de satışının olduğunu sanmıyorum. @Yılmaz Uyar ın dediği gibi belki çıkma bir aktarıcı alıp onun parçası kullanılabilir veya bir bisiklet tamircisine gidip yardımcı olması istenebilir, belki elinde öyle bir yedek parça kalmış olabilir

Abiler peki bunun yerine ne alayım, bari iyi birşey alayım almışken

Abiler peki bunun yerine ne alayım, bari iyi birşey alayım almışken
Sizin aktarici tourney ve en shimanonun en düsük modeli, o parcayi bulsaniz bile büyük ihtimal aktaricinin yeni parasi ile ayni olacakatir.

Ayni aktarici dahil shimanonun tüm 6/7li aktaricisini kullana bilirsiniz. Model yükseldikce fiyatlar artar, tabiki fiyat ve model konusu size kalmis birsey.
Dedigim gibi 6/7 uyumlu tüm shimanolar oluyor ve arastiramk artik size kaldi, googleden yada faceden vs. ikinci el de arastira bilirsiniz.

Kolay gelsin

Sizin aktarici tourney ve en shimanonun en düsük modeli, o parcayi bulsaniz bile büyük ihtimal aktaricinin yeni parasi ile ayni olacakatir.

Ayni aktarici dahil shimanonun tüm 6/7li aktaricisini kullana bilirsiniz. Model yükseldikce fiyatlar artar, tabiki fiyat ve model konusu size kalmis birsey.
Dedigim gibi 6/7 uyumlu tüm shimanolar oluyor ve arastiramk artik size kaldi, googleden yada faceden vs. ikinci el de arastira bilirsiniz.

Kolay gelsin
aşağıdaki linkteki aktarıcıyı alsam taksam olur mu? başka değiştirmem gereken birşeyler daha olacak mı sizce?
(link)

aşağıdaki linkteki aktarıcıyı alsam taksam olur mu? başka değiştirmem gereken birşeyler daha olacak mı sizce?
(link)
Olur tek dikkat etmen gereken sey seninki uzun mu kisa bacakmi. Eger kisa bacaksa yeni aldiginda uzun bacaksa zincirin 1-2 bala kisa kalabilir. Kalir demiyorum kalabilir diyorum yani tamda olabilir.

Geri