Scudo Sports

Aksiyon Kamera

Merhaba,

hero 7 black kullaniyorum, zaman zaman isinma sorunu onda da var.
Eger 4k cekim yapacaksaniz, kamera ciddi sekilde isiniyor. Ben genelde 1080p60 cekim yapiyorum ve cekim suresince donma yok. IS kullanimina gore pili bitene kadar kesintisiz 45-70 dk arasi surus esnasinda cekim yapsam da donacak kadar isinmadi. Mola verip bisikleti ve kamerayi gunes altinda unutursam ( Gunes dedigimde 25 derece falandir maksimum ) mola sonrasi kameranin calismamasini tecrube ettim bir kac kez. Eger sicak iklimde yasiyorsaniz, surus esnasinda dahi sicaklik zorlayabilir. Kamerayi kendi darbe/su gecirmez shell'i ile kullaniyorum, acikta kullanmak da belki sicaklik icin etki edebilir.

Değerli tecrübe aktarımı için teşekkürler , DJI osmo action almamın bir nedenini daha hatırladım böylece.

Dji bu konuda sorunsuz , evet ısınıyor ama çok değil, işlemciden bir heatsink ile öndeki açıkta duran demir parçaya bağlantı yapmışlar soğutma için. Mühendisleri iyi çalışmış.

Scudo
Değerli tecrübe aktarımı için teşekkürler , DJI osmo action almamın bir nedenini daha hatırladım böylece.

Dji bu konuda sorunsuz , evet ısınıyor ama çok değil, işlemciden bir heatsink ile öndeki açıkta duran demir parçaya bağlantı yapmışlar soğutma için. Mühendisleri iyi çalışmış.
Su anda yeni kamera alacak olsam butun bunlari gecer, dogru duzgun video editleme programi destegi olan kamera tercih ederdim. Gopro quik editleme programi bile degil. Imovie, virb vs. gibi programlar denedim hepsi edit sonrasi videoyu render ederken bariz kalite kaybi yasatiyor. Final cut pro'ya dunya para vermek de istemiyorum, kamera ile beraber gelen edit programi hangisinde iyiyse ondan yana olurdu secimim.

• Beğen
Tepkiler: makaram
Ben DJI Osmo Action kullanıyorum , GP7 ve GP8 in çok yüksek fiyatlı olması ve gerektiğinde ön ekranın VLOG için kullanılabilmesi harika özellikleri.

RockSteady (stabilizasyon) efsana iş yapıyor. Ancak GP7 ve 8 deki gibi daha geniş bir açı değil daha dar bir açı ile yapıyor . Bu noktada daha geniş açı arıyorsanız GP7 ve GP8 'e yönelebilirsiniz.

SJcam SJ8pro f/p oranı güzel bir kamera ama stabilizasyonu yukardaki 3 ürün kadar değil . Bir de SJCAM artık ürünlerine doğru düzgün destek ve firmware yapmıyor diye yorumlar okumuştum çokça. Zira DJI almadan önce SJ8pro radarımdaydı.

@suyunsesi ben tavsiye etmiyorum. Aslında bu hericam EKEN H9 serisinin klonlanmış ve üzerine başka marka yapıştırılmış hali. Stabilizasyon olmayan hiçbir kamera almayın derim. Yoksa görüntüler sarsıntıdan izlenemez duruma geliyor. Kanalımdan örneklerini bulabilirsiniz , önceleri EKEN H9 ile çekim , sonrasında DJI Osmo Action ile çekimlerim , arada fersahlar ötesi fark var. E tabii fiyatı da yüksek ama bir kere alın rahat edin. Ben kara cumayı bekleyip 12 taksitle almıştım.

Bütçeniz çok kısıtlı ise 2.el temiz GoPro6 Black , SJ8Pro , Xiaomi Yi 2k+ bakın.
Bir çok şeyde aynı düşündüğümüzü görüyorum :) Ben de DJI Osmo Pocket 3 peşindeyim bakalım... Gerçekten çok garklı bir video deneyimi sunuyor tamam GoPro gibi çok geniş açı sunmuyor ama ben GoPro’nun o çok geniş açısını da sevmiyorum doğrusu. Osmo Pocket der geçerim...

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Bende baktım dolar yükseliyor, sahibinden'de bir kaç kafama yatan ürün buldum fakat inatlarından mıdır yoksa dolandıracak yer mi arıyorlar bilemiyor bir türlü kamera açık iken fotoğraf ve video alamadım. Onlara 800-900 vereceğime al alabiliyorken dedim. Aklıma ve bütçeme sjcam SJ8 pro full paketi ve biraz indirimle 1350 liraya aldım.
(link) 8 numaralı opsiyon seçeneğiyle. Şunu anladım bizim ülkede "dursun seneye ucuzlar, o zaman alırım" dediğim hiç bir şeyi değil bir sonraki sene 2-3 yıl geçse de alamadım hala aynı fiyatlarda yada giderek artan fiyatlarda oluyor.

@MakRo gönderim 25 dolar diyor 😳

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@MakRo gönderim 25 dolar diyor 😳
Evet 1-2 sayfada daha var aynı kamera modeli onlarda ücretsiz yada 3-5 dolar ile gönderim var ama yine aynı paraya geliyor toplam fiyatta. Zaten indirim ile o 25 dolar gitmiş gibi oldu, indirimde çok tesadüf çıktı nasıl oldu bende bilmiyorum :) Aliexpress'te daha önce 10 yıllık mağaza görmemiştim sayelerinde onu da görmüş oldum. Birde yurt içinde sıfır olarak alabileceğiniz bilinmiş marka sony, gopro ve dji dışında ben görmedim. SJcam ve xiaomi'ni kameraları satışta görünmüyor.

yüklerken biraz kalite kaybı oluyor ama renklerden fikir vermesi açısından bu daha güneşli bi çekim

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@PianoMan ben özellikleri arasında göremedim. Titreşim engelleyici varmıydı bu modelde?

Var hocam ama yazılımsal olabilir hatırlamıyorum teknolojisini
Evet var , EIS olarak adlandırılıyor. (Electronic Image Stabilization) Hayret sj8 pro nun bile fiyatı uçmuş , ben dji alırken 999₺ kampanyayla satılıyordu. :(

Evet var , EIS olarak adlandırılıyor. (Electronic Image Stabilization) Hayret sj8 pro nun bile fiyatı uçmuş , ben dji alırken 999₺ kampanyayla satılıyordu. :(
DJI Osmo action 1000 deseler dakika durmazdım. Çok baktım 2.elde yoktu sıfırda da 2300 fiyatı vardı. Gopro'lar zaten en üstlerde, gp5 black 1500 lira diyenler var.

DJI Osmo action 1000 deseler dakika durmazdım. Çok baktım 2.elde yoktu sıfırda da 2300 fiyatı vardı. Gopro'lar zaten en üstlerde, gp5 black 1500 lira diyenler var.

yok yanlış anlattım pardon , ben black friday 'den 1800TL / 12 taksitle alabilmiştim DJI Osmo action 'ı , o sırada SJ8pro 999TL 'den satılıyordu.

• Beğen
1200 tl yi geçmeyecek. Bir aksiyon kamerası öneriniz varmıdır? Yurtdışı da olabilir. Aliexpress Bangood etc.

@İsmetCanpolat sj8 pro alalı 1 ay oldu çok memnunum. aliexpresste bulabilirsin

1200 tl yi geçmeyecek. Bir aksiyon kamerası öneriniz varmıdır? Yurtdışı da olabilir. Aliexpress Bangood etc.
(link) Linkteki ürünün seçenek 8 versiyonunu aldım, 1-2 defa kullandım performans olarak memnunum. Uzun çekim olarak nasipse yarın yıllık izin başlangıcı ile deneyeceğim. Satıcıdan her hangi bir şey istememe rağmen paket üzerine plastik tutucu, 18 dolar yazdığı ve gümrükte de açılmadığı için 22 lira gibi bir şey çıkmıştı.

Dosyalar

• IMG_20200902_171007.jpg
    IMG_20200902_171007.jpg
    1,2 MB · Okunma: 30
Şu sıralar bakınıyorum . Gopro 8 - DJİ Osmo Action arasında kaldım. Uzun süre Xiaomi Yİ 4k kullandım.Kaç kere lens kırıldı sayamadım bile her seferinde yeni lens taktım uzun süre götürdü beni. Goproda ki hyper smooth güzel fakat allanmış pullanmış bir kamera gibi. Osmo action daha bir iyi geliyor görüntü kalitesi olarak kullanan varsa yazabilirse süper olur

• Beğen
Şu sıralar bakınıyorum . Gopro 8 - DJİ Osmo Action arasında kaldım. Uzun süre Xiaomi Yİ 4k kullandım.Kaç kere lens kırıldı sayamadım bile her seferinde yeni lens taktım uzun süre götürdü beni. Goproda ki hyper smooth güzel fakat allanmış pullanmış bir kamera gibi. Osmo action daha bir iyi geliyor görüntü kalitesi olarak kullanan varsa yazabilirse süper olur

@TatanQa_tr galiba osmo kullanıyordu. 2 kamera arasında tercih yapacak olsam izlediğim inceleme ve kullanım yorumlarına göre dji osmo action alırdım. 2 modelin de ekstra su altı kabı (housing) ihtiyaç duymaması güzel bir seçenek.

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
Geri