Scudo Sports

Akşam dokuzda bisiklet yolunda bisiklet sürdüğüm için dayak yiyordum

Bisiklet yolunu da haram edecekler ondan sonra trafiğin içinde sürünce laf ederler.
Fark etmiyorlar ama günü gelince onlar da mecburen bisiklet kullanacaklar...

Scudo
Ya benim hiç sevmediğim olayda şu Arkadan bağırıp çağırıyorlar ya da küfrediyorlar, Güzel kardeşim o kişinin yüzüne karşı söylesene. Ben arabada kullanıyorum, Bisikletlilere yolda veriyorum selamda, Neden, 5 Dakika sonra Arabayı bırakıp onların yanına bisikletim ile gideceğim, Bu işler böyle .

@Gökçe Çakır
Biber gazı olsun yanınızda. Hayvan çok sonuçta...

@Yunus Emree

toplu katliam yapmam gerekcekti sanırım : D

ama aklımda sanırım artık gerekli bir tane.

Söz konusu İzmit'se daha neler neler oluyor… Israrla çaldığın zili duymazlıktan gelenler, elinde telefon, kulağında kulaklıkla umarsızca bisiklet yolunda yürüyenler, küfür edenler, çocuklarını bisiklet yoluna "salanlar" arkandan laf söyleyenler...

Böyle bir durumda hiç ağız dalaşına girmeden, olayın büyüyeceğini düşünürseniz hemen 155 i arayın ve polisi aradığınızı muhakkak söyleyin. Yapabilirseniz varsa plakalarını not edip güvenli bir yere gidin. Kavga etmeniz bir çözüm olmuyacaktır. Geçmiş olsun.

@Gökçe Çakır

Ülkemizde bazı şeylerin kabul görmesi biraz zaman alacak... Hepimizin biraz daha sabretmesi lazım... İnsanlar daha kaldırımlara park etmeyi bırakmamışlar, yayalar dahi yürüyecek yer bulamıyorlar....

Kaldıki şehir planlaması yapılırken araçlar için otopark sorunununda çözümüne yönelikte çalışmalar yapılması lazım...

Geçen yıl İzmit'e geldiğimde bisiklet yolunu kullandım. Çok hoşuma gitmişti. Ancak yayalarında bu yolda yürüdüklerini görmüştüm... Onlarda alışacaklar... Bu yıl Denizli'de bisikletle giderken dikkatimi çeken birşey oldu... Denizli belediyesi sağolsun şehre bisiklet yollları yapmış. Ancak şöyle bir sorun var. Bisiklet yolunu kaldırım üzerine yapmış. Bu kısmı maviyle boyayıp, üzerine bisiklet işareti koymuş. Yayaalra yürüyecek bir alan bırakmamış... Tabi bu durumda yayalarda mecburen bisiklet yolundan yürümek durumunda kalıyorlar... Bir işi yaparken daha düzenli ve planlı olmamız gerektiği kanısındayım...

@emrahozkan

Ankara'da geçenlerde bisikelt yoluan rastladım. Ne deyim çok şaşırdım ve sevindim... Yerini söylüyorum... Ankara Hastanesi Aktaş mevkiinden Mamak belediyesi'ne doğru giden yolda bisiklet yolu var... :)

• Beğen
Tepkiler: M4A1
Toplum olarak öyle bir hale geldik ki bizden düzensin ülke var mıdır artık bilmiyorum. Herşeye kızıyoruz ,atarlanıyoruz,her an kavgaya hazırız herşeyin çözümünü kavgada arıyoruz soınra bunu da DOĞALLIK olarak görecek kadar art niyetliyiz.

@Batuhan Köksal

güzel tavsiye.. ancak eve döndükten sonra şöyle ayakları uzatıp, sodamızı açıp dinlenirken dinlemekte fayda var...
ben de trafikte müzik dinlenilmemesinden yanayım, ha tabi kişisel beceriler burda devreye girer, eğer bi kişi çevreyi duymasına engel olmadığını, dikkatini dağıtmadığını düşünüyosa o başka... benim şahsen müziğe dalma ve çevreye dikkat etmeme ihtimalim var... benim gibi olanlar için tavsiyem, kendi müziğinizi kendiniz yapın... ben bisiklet üstünde hep şarkı söylerim :)

@Gökçe Çakır

gökçe hanım durmamakla en iyisini yapmışsınız :D -- kuçu diilki bunlar, sevilmekten anlasınlar, sizinle dünyalarını paylaşmaya hazır olsunlar... insan azmanı bunlar, her an herşeyi yapabilirler.... siz de gereksiz insanlar yüzünden soğumayın bisikletten... ama tabi performansı arttırmakta, daha hızlı ve seri kullanmakta ve kaçış yeteneklerimizi geliştirmekte fayda var : )))

ben bu gibi durumlarda 'Hmm. Ok' gibi cevap veriyorum durmadan daha güzel oluyor. Ağız tadıyla küfür edemiyorlar :evil:

Geçmiş olsun. Uzaylı görmüş gibi tepkileri var. Özellikle mangalcı ve piizci tayfaya dikkat. Fazla muhatap olmamak lazım.

bisiklet forumu bir açtım, bisiklet yolunda bisiklet sürmek istediğim için darp ediliyordum, bisikletle eve dönerken darpe dildim. sinirlerim hopladı bir anda resmen.

sen bisiklet süreceğin için ben park yeri mi arayacağım ne demek yahu? ulan orası bisiklet yolu, hırto.

geçenlerde bisiklet yolunda mangal yapan ailenin atarlanmasını görmüştüm buradaydı sanırım. türkiyede insanların "kurallar diğer insanlar uysun, ben araya kaynayayım, ne kadar da kurnazım" modunda takılmaları inanılmaz rahatsızlık verici.

metroda metrobüste sıra beklerken kapı açılınca önünüze kaynamaya çalışan dayıdan tutun da hastahane sıralarına ve buralara kadar.

yahu kural belli yol belli neyin "kurnazlığı" bu? bir akıllı sen misin yahu.

hafta sonu maltepe sahil dolgu alanındaki bisiklet yolunda gelin damat foto çekimi vardı. Ciddiyim fotoğrafçı spot ışıklarını bisiklet yoluna koymuş gelin damat bisiklet yolunda poz veriyordu . Gelinin gelinliğinin eteklerinden geçmeyi düşündüm ama dayak yerim diye yapamadım. Foto çekemedim maalesef ama görenler olmuştur muhtemelen.

Ben kaldırımda yürürken motorlu birinden hakaret ve küfür sayılabilecek sözler işittim. Üstüne üstelik 'niye kaldırımdan gidiyosun yol bomboş' diye bağırışını da unutmuyorum

@CandanC

Trafikte müzik dinlenilmesine taraf olmadığınıza rağmen, peşine yazdığınız bu görüşünüze katılmıyorum, zira "kişinin sürüş kalitesi, yol ve çevresel etkenlere olan dikkatinin azalıp azalmadığı" noktasında değerlendirmeyi sürücüye bırakıp bir serbesti hoş görülecek olursa, kulaklıkla bisiklet kullanan kişi, bir zaman sonra araba kullanırken de cep telefonu kullanmanın dikkatini dağıtmadığını iddia edebilir.

@Mehmet Tuğrul CANBAŞ

cep telefonu ile konuşmak ile müzik dinlemek farklı aktiviteler yalnız.
cep telefonuyla konuşan kişi eyleme aktif olarak katılır. ancak müzik dinleyen kişi pasiftir. mesela cep telefonuyla konuşurken ders çalışmazsınız ama müzik dinlemek bazı kişilerin derse daha rahat konsantre olmasını ve daha uzun süre ara vermeden çalışmasını sağlayabilir.

bu bağlamda, tek taraflı takılmış bir kulaklık ve fazla açılmamış bir ses kişinin dışardan gelen sesleri duymasına engel olmayabilir. kişinin dikkatini de dağıtmayabilir. kişisel özelliklerdir.
ha biz kendimizi zaman zaman abartma eğiliminde olabiliriz, tehlikeli olan kısım burası... ben şahsen, bisiklete binerken müzik dinlersem, bir süre sonra müziğin dikkatimi dağıtacağını düşünüyorum.

konuyu açan arkadaşın bahsettiği yeri bilmiyorum ama hem araba hem de bisiklet kullanıcısı olarak, olaya iki taraftan bakmakta fayda var..

sürekli artan bi araç nüfusu var ama bunlar için katlı otoparklar yapalım ileride sıkıntı olacak diyen kimse yok.. çoğu yerde araçlar için hiçbir alan ayrılmamış oluyor, hatta bazı yerlerde yol kenarında 5dk duraklamak bile imkansız.. plansız programsız yönetildiğimiz için karmaşık bi sistem sözkonusu, hani altyapısal anlamda herşey dört dörtlük olur ama adam yine de bisiklet yoluna parketmiştir o zaman hatalıdır ama aracını koyacak hiçbir yer bulamıyorsa sürücülere de hakvermek gerekir.

tabi bu demek değildir ki saygısızlık yapmaları gerekiyor, doğal olarak haklıyken haksız duruma düşüyorlar haberleri yok!

Geri