Scudo Sports

Akşam dokuzda bisiklet yolunda bisiklet sürdüğüm için dayak yiyordum

Geçmiş olsun...

Eşini öldüren, her türlü pisliğe bulaşan insanların komik cezalarla misafir edildiği ülkemizde bu gibi durumlarda kaba kuvvetten uzak durulması gerektiğini düşünüyorum. Aklı başında olan insan zaten saygıyla, hoşgörüyle bir çözüm bulmaya çalışırken bahsettiğiniz tipler kavgaya meyilli. E şimdi bu adama höt höt yaparsan " sonunu düşünen kahraman olamaz " diyen polat alemdar abisinin felsefesiyle taarruza geçebilir.

Bisiklet yolunu işgal eden araç gördüğünüzde arayın trafik polisini, durumu bildirin. Birde fotoğrafını çekin, yanılmıyorsam emniyetin internet üzerinden ihbar aldığı bir bölüm vardı ya da daha uygun bir yol varsa oradan iletirsiniz. Araç çekilir ya da ihbarınız umursanmaz ama bu bir olur iki olur... Yani bu gibi bir müdahale daha doğru olur herhalde, elbette bu gibi sinir bozucu durumları yaşamak insanın gözünü karartıyor ama siz magandalarla aynı seviyeye düşmeyin.

Scudo
gene o yoldaydım, saat 20:00 civarı...
iki araç bisiklet yoluna park etmiş. 50 metre ötede park yeri gördüm oysa ki... görevlilerde yoktu.

teşekkürler türkiye,
teşekkürler zorbalığın gücü...

Maalesef herkes kendince daha güçsüz olduğunu düşündüğünü ezmeye çalışıyor. Trafik ortamında da en güçsüz bisikletliler olarak görülüyor. Her ortamda şikayet eden motosiklerçiler bile bisikletli görünce sıkıştırıyor...

Ülkemizde başta trafik olmak üzere her türlü sorunun neredeyse tek nedeni saygısızlık ve köylü kurnazlığı. Sadece "ıyyy şekerim bunlar geldi şehirler mahvoldu" gibi ifadelerle aşağılanan kitleler değil, bu aşağılamayı gerçekleştirenler de dahil herkeste var bu hastalık. Birbirimize saygımız yok, tahammülümüz yok, sabır yok, sinirler yay gibi gergin her an patlamaya hazır gibiyiz. Ne kadar okumuş eğitimli de olunsa medenileşmek zaman alıyor, genlerden gelen özellikler bir kaç onsenelik zaman diliminde kaybolmuyor galiba.

@Kurtuluş E.

Katılıyorum ve geriye eğitim şart demek kalıyor ama böyle söylesek bile bir şey değişmiyor. Üzücü gerçekten.

Kendi kendine mızmızlanmayla olmaz.Bunu kişisel olarak demiyorum kimseye.şikayet edeceksin usta.Çek fotoyu ara trafik polisini.
2 defa bu yüzden para cezas ödeyen insan bidaha işgal etmez bisiklet yolunu.
Diğer türlü olaylarda ise çetin ceviz-sert ve caydırıcı olmak gerekiyor.
Oyunu kurallarına göre oynamak lazım.

@CandanC

:D Bende de benzer durum var ıslık çalıyorum, tabii hem bayan hem bisikletli hem de ıslık çalıyor bileşimi karşı tarafta bünyeye bir mutant etkisi bırakıyor galiba :D:D

Gökçe arkadaşa da geçmiş olsun dileklerimi iletirim.

@Gökçe Çakır

Böyle bir durumda yapmanız gereken tek şey , adam çağırıp hadlerini bildirmek öyle duymamazlıktan gelmekle olmaz. Ankara'da bu tarz birşey yaşayan olursa bana ulaşsın gider hallederiz. Hayvan doluydu memleket bir de Araplar geldi bakalım gelecekte çocuklarımızı neler bekliyor olacak...

Konu açılalı uzun zaman olmuş ama bende başımdan geçen bir olayı anlatayım. Arkadaşla geçen sene Çamlıca'dan dönerken üstümde Fenerbahçe forması vardı yanımızdan geçen Galatasaray taraftarı bir araç ve içindeki insana benzeyen hayvanlarda (hayvan demek bile onlar için iltifat kalıyor) küfürler ederek en büyük Galatasaray diye bağırdılar.

Böyle durumlarda tepki vermemek en iyisi. Hiç yoktan dediklerini takmamış görünürsünüz onların içine daha çok oturur. :)

Geri