Kaldırımdan atlamayla akord ayarı kolay kolay bozulmaz gevşektir yada çok sıkıdır yani yük eşit dağılmıyordur onun üstüne kaldırım devreye girince dengelide inmiyorsan bozulur.Eserin söylediği gibi yanal bozukluğu az bir çalışmayla toparlamaya başlarsın ama dikey sapmaları düzeltmek her babayiğidin harcı değil piysadaki çoğu bisikletçide hoplamayı düzelttiğini idda eder ama düzeltmeden geri verir

hiçbiride ayar yaptıktan sonra akord sehpasında yaptığını göstermediğinden inanır geçersin

söylediğin gibi anahtar ucuz bir şey almanın sakıncası yok ama öğrenmek istiyorsan yukarıda yazdığımı yapacaksın

çiğneyip çiğneyip toparlayacaksın en kısa yöntem bu
En fazla ne kadar zarar veririm meselesine gelince de telleri koparabilirsin her teli tek satan bulamazsın komple set alırsan oldukça masraflı.Jantı patlatırsan (çok çekerek) jant söylediğin gibi ucuz ama jant örmesini de bilmediğini varsayıyorum (akordu bilmeden jant örmenin imkanı yok

) bu sefer jant ördürmeye bir sürü para vereceksin.Ayrıca bu jant illa sen akord ayarı yaparken patlamayabilir akordu yaptım dersin çok gergindir dağ başında patlatırsın bisiklet elinde eve gitmenin parasal karşılığı yok onu biliyorum

en güzeli bir bisikletçi ile arkadaş olmaya bak boş vakitlerinde orada otur.Bir iki izlerken uğraşmadığı bisikletlerin akortlarını sen yapmaya başla (buda benim jantın üzerine çıkıp öğrendikten sonraki taktiğim

) iyice kendine güven geldikten sonra ne kadar arkadaşın varsa akord ayarlarını sen yapmaya başla (buda üçüncü taktiğim

)
Not:Bu jant patlatma olayını çok vurgulamamın nedeni.Kaç tane kardeşime anlattıysam akord olayını kendileri yaptıkları zaman hep aynı hatayı yaptıklarını görüyorum.Telleri çok geriyorlar.Kısacası akord ayarı illa gevşek teli sıkmak değil tüm telleri eşit gerginlikte tutabilmektir.