Scudo Sports

Akort anahtarı

Abdülkadir Ergin

Forum Bağımlısı
Tepki
7.294
Başlangıç
1984—85
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Geçen geceki sürüşte saçma bir sebepten dolayı jant telimi kırdım. Yapabileceğimden değil de denemek için teli kendim değiştirmeye niyetlendim. Kaç yıldır rafta kenarda duran akort anahtarımı arıyorum yok, bir türlü bulamadım. Bugün aklıma rafta duran metrik 13 somunlar takıldı. Kendi kendime bundan bir şeyler olur herhalde dedim. Taşlama makinesiyle kenarlarından biraz malzeme boşalttım. Gayet güzel bir anahtar oldu :) Eksi tarafı her jant başına uyumlu olmuyor. Onun için traşlamayı dört yönde farklı ölçülerde yapacağım. Böylece 4 jant başına uyan bir versiyon2 daha yapma niyetim var. Herhangi uygun bir malzeme ile de olur, illa somun şart değil..

IMG_20181218_162913.jpg IMG_20181218_162930.jpg

Kullanım Deneyimi: Akşam ilk denemeyi yaptım. Yolda olduğumu farz ederek lastiği sökmeden, bisikleti yerinden oynatmadan teli değiştirdim. Tel başını içeri kaçırmamaya dikkat ederek yeni teli taktım ve somundan anahtarı kullarak sıktım.
IMG_20181218_221227.jpg
Anahtar iyi çalışıyor, yolda çantaya atıp acil durumda kullanmak için birebir. Sadece kopan teli değiştirip uygun ayarda sıkınca jant akorduna geri geldi. Çokta uğraştırmadı. Yolda kalma senaryosu başarıyla sonuçlandı..
IMG_20181218_221347.jpg
Bu da malum telimiz. Loctite ım olmadığı için yeni taktığım tele Loctite süremedim, umarım çabuk gevşemez..

Scudo
@Abdülkadir Ergin
Adam bisiklet sektörüne tepki olarak doğmuş, bu adamlar ne satacak, taş mı yisinler bunlar:koptum:
Şaka bir yana ayakkabı kılıfından sonra bu garip gelmedi doğrusu. :) Patlamayan teker bekliyoruz senden hocam.:p

Yeni başlık açmak istemedim.

Kendime yaptığım akort anahtarını paylaşıyorum. Öndeki anahtar kısmı Presta sibopların iğnesini sıkmak için, yanlarda gördüğünüz farklı açıklıklar ise farklı ölçülerdeki jant teli başlarını akort etmeye yarıyor.

Ağırlık 7,5gr civarında. Halkası yardımıyla istenilen yere asılabilir. 3mm kalınlığı ile cüzdanda bile taşınabilir.

anahtar2.jpg

Son düzenleme:
Yeni başlık açmak istemedim.

Kendime yaptığım akort anahtarını paylaşıyorum. Öndeki anahtar kısmı Presta sibopların iğnesini sıkmak için, yanlarda gördüğünüz farklı açıklıklar ise farklı ölçülerdeki jant teli başlarını akort etmeye yarıyor.

Ağırlık 7,5gr civarında. Halkası yardımıyla istenilen yere asılabilir. 3mm kalınlığı ile cüzdanda bile taşınabilir.

209955 dosyayı görüntüle

Jant örerken veya ciddi akor gerektiren bir telin üzerinde ayarlama yaparken anahtar diğer tellere değmiyormu yani bir tur çevirmek istediğinizde ne yapıyorsunuz ?

Jant örerken veya ciddi akor gerektiren bir telin üzerinde ayarlama yaparken anahtar diğer tellere değmiyormu yani bir tur çevirmek istediğinizde ne yapıyorsunuz ?

Bu yol için. Forma cebindeki pompa ile evdeki ayaklı pompa gibi düşünün :)

Diğer yandan 32 telli jantta bile pek zorluk çıkarmıyor doğrusu. Daha sık örülü jantta denemedim.

• Beğen
Tepkiler: Hakan38
Kendi yol bisikletim için akort anahtarı almak istiyorum. 0 bilgi sahibi iken bir kaç video izlemem sonucu yapabileceğime ikna oldum.

Bu konu hakkında fikrim olmadığı için, Trendyol dan almayı düşünüyorum. Rastgele alsam en ucuzunu ne gibi sorunlar yaşarım? Öneriniz varsa link atabilirseniz memnun olurum

Rastgele alsam en ucuzunu ne gibi sorunlar yaşarım?
Ucuz olanlar yumuşak malzemeden olduğu için kolay yalama olur. Nipeli de yalama yapar. Ben SuperB'nin siyah olanından memnun kalmıştım.

Bundan ayrı olarak, jantın içinden tornavida ile yapman çok daha sağlıklıdır yalama yapmama bakımından.

Ucuz olanlar yumuşak malzemeden olduğu için kolay yalama olur. Nipeli de yalama yapar. Ben SuperB'nin siyah olanından memnun kalmıştım.

Bundan ayrı olarak, jantın içinden tornavida ile yapman çok daha sağlıklıdır yalama yapmama bakımından.
Vida işi sakat, jantın içindeki sargıyı sökmem lazım. O iş yatar. Marka öneriniz var mı?

Tb5570 olan model değil mi? Jantın tellerine uygun olup olmayacağını nasıl anlarım peki? Bir veri bulamadım vision team 30 jant aero telli

Jantın tellerine uygun olup olmayacağı
Tellere değil tel başlarına uygun olması gerekiyor. Akort anahtarlarında birden fazla model için ayrı ayrı uç vardır. Mutlaka biri olur.

• Beğen
Tepkiler: Victor Osimhen
Tb5570 olan model değil mi? Jantın tellerine uygun olup olmayacağını nasıl anlarım peki? Bir veri bulamadım vision team 30 jant aero telli
Çok büyük ihtimalle en küçük oluğu kullanacaksın.

• Beğen
Tepkiler: Victor Osimhen
Tellere değil tel başlarına uygun olması gerekiyor. Akort anahtarlarında birden fazla model için ayrı ayrı uç vardır. Mutlaka biri olur.
Çok büyük ihtimalle en küçük oluğu kullanacaksın.
Anladım sağolun. İzlediğim videolarla 0 dan yapabilir miyim sizce? Bütün mantığı anladım. Nasıl sola çekilir nasıl sağa çekilir radyal akort göbeğe yaklaştırma falan

Anladım sağolun. İzlediğim videolarla 0 dan yapabilir miyim sizce? Bütün mantığı anladım. Nasıl sola çekilir nasıl sağa çekilir radyal akort göbeğe yaklaştırma falan
Yeteri kadar tecrübe ve doğru aletler ile her şeyi yapmak mümkün bence. Deneyim arttıkça eliniz alıştıkça daha da kolaylaşacak.

Merhaba arkadaşlar,
Akord için akord anahtarından daha önemlisi nereyi ne yöne akord edeceğimizi anlamaktır.

Ben bu akord saatinden iki tane tedarik ettim.
Bunu jantın hem sağına hem soluna bağladım
Son derece hassas şekilde akord sehpası işlevi görüyor.

Bilginize.

(link)

Merhaba arkadaşlar,
Akord için akord anahtarından daha önemlisi nereyi ne yöne akord edeceğimizi anlamaktır.

Ben bu akord saatinden iki tane tedarik ettim.
Bunu jantın hem sağına hem soluna bağladım
Son derece hassas şekilde akord sehpası işlevi görüyor.

Bilginize.

(link)
Link açılmıyor. Eğer tekrar paylaşabilme şansınız varsa paylaşabilir misiniz? Uygun fiyatlı ise alırım çünkü. Onun dışı uydurma bir şeyler yapacağım cırt kelepçe falan ile

İzlediğim videolarla 0 dan yapabilir miyim sizce?
Yapamazsın :ssrtcbya:

Yatay balansı düzelteyim derken dikey balansı bozulur, bozulur da bozulur. Tüm çemberi komple okuyarak hamleleri öyle yapmak gerekiyor. Çoook uzun süre emek göstermen gerekir, kusursuz bir teker çıkarmak için. Ama yapa yapa öğreniliyor.

• Beğen
Tepkiler: BilalKorukcu
Yapamazsın :ssrtcbya:

Yatay balansı düzelteyim derken dikey balansı bozulur, bozulur da bozulur. Tüm çemberi komple okuyarak hamleleri öyle yapmak gerekiyor. Çoook uzun süre emek göstermen gerekir, kusursuz bir teker çıkarmak için. Ama yapa yapa öğreniliyor.
İste bu sert cevabı bekliyordum🤣. Yoksa sağlam tekeri bozup yapmaya falan kalkışacaktım.

Açıkçası denedikce olur diye düşünüyorum ama yanlış mıyım? Dikeyi yapmak için belli bir açıdaki sağlı sollu telleri sıkınca yanal akort niye bozulsun ki? Kafama yatmadı o kısım

Bu adamın akortla ilgili bir kaç videosunu izledim ve gaza geldim açıkçası. 250 lira akort yapacağıma 250 ye aletini alır kendim denerim diye düşündüm.

Geri