el Cezeri
Ride or Die
- Tepki
- 590
- İsim
- Albeza
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Corratec
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Herkese merhaba. Sele bağlantı yeri kırılmış bir alüminyum sele borusu hurdasından basit ve hafif bir akort anahtarı yaptım. Alüminyum; (benim gibi) elinde metal kesmek için taşlama makinesi vb aletler olmayan arkadaşlar için kolay işlenebilen bir metaldir. Sele borusu alüminyumu olduğundan, alet sert bir malzeme ve uzun süre yalama olmaz sanıyorum. Olursa mevcut ağızın yanına bir kanal daha açarım. Anahtarın geniş rulmanların yataklarından da yapıldigini duymuştum daha sağlam olur.
Malzemeler:
- Metal boru: anahtarın gövdesi olacak
- Kesmek için demir testeresi: hirdavatcilarda 5 lira civarı
- Çeşit zımparalar: kesilen yerlerin estetik görünümü
-Demir eğesi: kesilen yerin çapağını almak için ve anahtar ağzının (jant tel başını tutan ağız) düzeltilmesi için
-Bant: kesme işlemi yapılırken parçanın zarar görmemesi için maskeleme adına
- Boya: isteğe göre, benim elimde eski bir sprey boya vardı onu kullandım fakat boya kurumasına rağmen yüzey biraz yapış yapış kaldı boyasi uzun ömürlü olmayacak benimkinin glb.

İşe başlamadan önce, paylaşma fikri yoktu. ilk hallerin fotoğrafı yok o yüzden kusura bakmayın.
Geriye tek aşama kaldı. Akort yapmayı öğrenmek😂. Kendi bisikletinin tamircisi olanlara ve benim gibi bu yolda ilerlemek isteyenlere selam olsun 👋🏼
Malzemeler:
- Metal boru: anahtarın gövdesi olacak
- Kesmek için demir testeresi: hirdavatcilarda 5 lira civarı
- Çeşit zımparalar: kesilen yerlerin estetik görünümü
-Demir eğesi: kesilen yerin çapağını almak için ve anahtar ağzının (jant tel başını tutan ağız) düzeltilmesi için
-Bant: kesme işlemi yapılırken parçanın zarar görmemesi için maskeleme adına
- Boya: isteğe göre, benim elimde eski bir sprey boya vardı onu kullandım fakat boya kurumasına rağmen yüzey biraz yapış yapış kaldı boyasi uzun ömürlü olmayacak benimkinin glb.

İşe başlamadan önce, paylaşma fikri yoktu. ilk hallerin fotoğrafı yok o yüzden kusura bakmayın.
Geriye tek aşama kaldı. Akort yapmayı öğrenmek😂. Kendi bisikletinin tamircisi olanlara ve benim gibi bu yolda ilerlemek isteyenlere selam olsun 👋🏼