Scudo Sports

Akıllı bileklik ya da akıllı saat önerisi

Evet,bugün 80 km lik bisiklet turu gerçekleştirdim.Ben saatten, arkadaşım ise stravanin kendi uygulamasından açtı.Sonuç; arada cok ufak farklarla değerler tutup kayıt stravaya otomatık düştü.Bir çok değer birbirine çok yakın sonuçlar verdi.Healt sağlık uygulamasını strava ile iliskilendirdim.Ayrıca healt sync ile de stravaya aktarima onay verdim.
Bugun ki sürüş ile alakalı videoda çektim birkaç güne yayınlarım.izlemek için @2teker1sporsever298047 dosyayı görüntüle
Bu arada şarj konusunu da belirteyim.Evden çıkarken %97 idi.sürüş toplamda dinlenmeler de dahil 4,5 saat sürdü geldiğimde şarjı %68 e düşmüştü.Beklediğimden daha çok pil harcamış oldu.
View Analysis'e basınca nabız grafiği veriniz gözüküyor mu?

Scudo
View Analysis'e basınca nabız grafiği veriniz gözüküyor mu?
O kısma tıkladığımda ücretli üyelik istiyor maalesef.Yakinda ücretli sürüme geçeceğim o zaman tekrar bilgilendirme yaparım.

Abi beni akıllı bileklikten vazgeçirip adam akıllı bir bisiklet bilgisayarına ve nabız bandına yönelten ana kişilerden birisisin. Şuanda o kadar çok memnunum ki seni dinlediğime yoksa akıllı bileklik alıp halen yanlış saçma sapan nabız verileri üstünden analiz yapıp yanlış antremanlar yapıyor olacaktım.

Artık akıllı bileklik bile takmıyorum gündelik hayatımda o kadar soğudum.

Arkadaşlar merhaba. Akıllı saat/bileklik alma planım var. Günlük adım sayısı, koşuda nabız takibi, VO2max, uyku kalitesi gibi sağlık özellikleri için istiyorum. Bisiklet, yüzme aktivitelerim de var ama yürüyüş, koşu gibi düzenli değil. Onların takibini yapmasam da olur. Koşularımı manuel olarak Adidas Running uygulamasına giriyorum. Bir de Google Fit var telefonda. Bunlar dışındaki özellikleri (telefon cevaplama, kamera vs.) pek aramıyorum. Telefon zaten yeterince meşgul ediyor.

İlk başta Garmin forerunner 245 modelinde karar kıldım. Ancak Türkiye'de biraz pahalı. İkinci elde çok piyasası yok. Yurt dışından arkadaş/akraba ile getirtmem gerek. Buraları okuyunca Huawei GT2, GT Runner gibi modelleri de gördüm. Sonrasında akıllı bilekliklere de bakınca iyice kafam karıştı. Xiaomi mi band 7 gibi bir akıllı bileklik benim işimi görür mü? Yoksa Garmin sevdasından devam mı edelim?

Xiaomi Redmi S2 hocam android 9 MIUI 12 kurulu root vs atmadım hiç bir parçası değişmedi. Hala çözemedim sorunun kesin çözümü telefonu değiştirmek ama saat yüzünden telefonu değiştirmek çok saçma :(
üst seviye android bir telefonla saati güncelleyip sıfırlamayı denedin mi. Uygulama Wearable değilmi (10 yıldır samsungta çalışıyorum :D )

Arkadaşlar merhaba. Akıllı saat/bileklik alma planım var. Günlük adım sayısı, koşuda nabız takibi, VO2max, uyku kalitesi gibi sağlık özellikleri için istiyorum. Bisiklet, yüzme aktivitelerim de var ama yürüyüş, koşu gibi düzenli değil. Onların takibini yapmasam da olur. Koşularımı manuel olarak Adidas Running uygulamasına giriyorum. Bir de Google Fit var telefonda. Bunlar dışındaki özellikleri (telefon cevaplama, kamera vs.) pek aramıyorum. Telefon zaten yeterince meşgul ediyor.

İlk başta Garmin forerunner 245 modelinde karar kıldım. Ancak Türkiye'de biraz pahalı. İkinci elde çok piyasası yok. Yurt dışından arkadaş/akraba ile getirtmem gerek. Buraları okuyunca Huawei GT2, GT Runner gibi modelleri de gördüm. Sonrasında akıllı bilekliklere de bakınca iyice kafam karıştı. Xiaomi mi band 7 gibi bir akıllı bileklik benim işimi görür mü? Yoksa Garmin sevdasından devam mı edelim?
GT Runner tavsiye ederim, özellikle koşuyorsanız çok güzel destek sunuyor. Rota oluşturup, gönderip rota takibi de yapabilirsiniz. Sensör doğruluğu da bana gayet tatminkar geldi. Daha önce Edge 530'u göğüs nabız bandı ile kullanmıştım, çok farklı sonuçlar almamakla birlikte antrenman boyunca okumama kopma gibi durumlar da yaşatmıyor.

• Beğen
Tepkiler: hacitalha

Mi band 7 yi bilmiyorum lakin garmin almadan önce mi band 4 kullanıyordum. Bisiklet üzerinde doğru nabız verilerini göstermiyordu.

• Beğen
Tepkiler: hacitalha
GT Runner tavsiye ederim, özellikle koşuyorsanız çok güzel destek sunuyor. Rota oluşturup, gönderip rota takibi de yapabilirsiniz. Sensör doğruluğu da bana gayet tatminkar geldi. Daha önce Edge 530'u göğüs nabız bandı ile kullanmıştım, çok farklı sonuçlar almamakla birlikte antrenman boyunca okumama kopma gibi durumlar da yaşatmıyor.
GT runner,
adımsayar ufak sayilmayacak ölçüde farklı sayıyor.test ettim 50 adım atiyorsam 60-65 gösteriyor.( Şu ana kadar telefonun kendi uygulaması 6300 adım gösterirken runner 8500 adım gösteriyor ve o kadar adım atmadım.) Adımsayar için bir kalibrasyon ayarı var mı? Yoksa güncelleme ile düzelmesini mi bekleyeceğiz.

GT runner,
adımsayar ufak sayilmayacak ölçüde farklı sayıyor.test ettim 50 adım atiyorsam 60-65 gösteriyor.( Şu ana kadar telefonun kendi uygulaması 6300 adım gösterirken runner 8500 adım gösteriyor ve o kadar adım atmadım.) Adımsayar için bir kalibrasyon ayarı var mı? Yoksa güncelleme ile düzelmesini mi bekleyeceğiz.
Ben adım değil de km noktasında dikkat ettim. Tutarlıydı. Kalibrasyonu bilmiyorum adıma ben de bir bakayım.

üst seviye android bir telefonla saati güncelleyip sıfırlamayı denedin mi. Uygulama Wearable değilmi (10 yıldır samsungta çalışıyorum :D )
Hocam öncesinde Samsung J7 prime ile eşliydi saat.(babamın telefonu) O telefonun ekranı kırılıp değiştirildiği için Knox kalkanı devreye girdi. Normalde onla sorunsuzca Google hesabımı atmıştım. Tek eksiği knox kalkanı devreye girdiği için Samsung healthi kullanamıyordum. Şuan kendi telefonuma eşledim bu sefer tüm özellikleri sorunsuz kullanıyorum ancak Google hesabımı atamadığım için Google hizmetlerini alamıyorum (en büyük eksiği cloud üstünden telefona bağlantı kurabiliyordum) (EKG işini de adb ayıklama üzerinden modlu samsung health monitor kurdum halloldu)
Evet bu arada kullanıldığım uygulama wearable.

Huawei Runner de 100+ spor modu yokmuş, yeni farkettim. Alttaki adreste diğer sporların nasıl ekleneceği anlatılmış. Fakat üstte destekleyen modeller içinde runner yok. Badminton oynadım bugün fakat diğer sporlar kısmından çalıştırabildim sadece. Çok saçma olmuş bu iş.
(link)

Bende bu adımsayar konusunda hoşlanmadım.Bazi yerlerde fabrika ayarlarına getirince düzeldigi söylenmiş yaptım fakat fark sanki daha da arttı diğer adım olcerlere göre neredeyse 2 kat fazla ölçüyor.Varsa çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Bende bu adımsayar konusunda hoşlanmadım.Bazi yerlerde fabrika ayarlarına getirince düzeldigi söylenmiş yaptım fakat fark sanki daha da arttı diğer adım olcerlere göre neredeyse 2 kat fazla ölçüyor.Varsa çözüm önerilerinizi bekliyorum.
Açıkçası hiç takip etmedim. Bir ara huawei health ve saat arasında fark vardı yeni aldığımda. Güncellemelerden sonra yok sanırım. Bir ara band 6 da takıp bir ölçüm yapayım.

Geçen gün eforlu EKG çekilirken Apple 7 saatin de nabız ölçerini açtım, ölçüm yapan cihaz ekranına da baktım sürekli. Gerek düşük gerek yüksek nabızda aynı değerleri gördüm. Ne kadar gerçeğe yakın diye merak ediyordum...

Geçen gün eforlu EKG çekilirken Apple 7 saatin de nabız ölçerini açtım, ölçüm yapan cihaz ekranına da baktım sürekli. Gerek düşük gerek yüksek nabızda aynı değerleri gördüm. Ne kadar gerçeğe yakın diye merak ediyordum...
İrfan hocam, optik nabız ölçüm teknikleriyle olabileceği kadar gerçeğe yakın olduğunu temin ederim. Sadece tıbbi cihaz ile Apple Watch'ın grafiklerini alt alta koyup baksaydınız Apple Watch'in bir kaç saniye geriden takip ettiğini görürdünüz o da kalbinizin atım yapmasını sağlayan elektrik uyarıyı, EKG cihazının kalbiniz ile aynı zamanda almasına rağmen, optik ölçüm cihazlarının ölçüm alması için kalbin atım sürecinde kan pompalamayı tamamlaması ve kanın bileğinizdeki kılcal damarlara ulaşıp Apple Watch tarafından algılanıp işlemci ve yazılım algoritması sayesinde yorumlanmasının gerekmesinden kaynaklı gecikme sebeplidir. Piyasadaki en iyi bilekten ölçüm yapan cihaza (Apple Watch bir kaç seridir bu şekilde) sahip olmanın verdiği güvenle antrenmanlarınızı yapınız. Muhakkak ECG göğüs bandınız vardır, onu da Apple Health'den farklı bir uygulama veya farklı bir cihaz ile eşleştirerek her iki cihazın oluşturduğu grafikleri alt alta koyup aynı zaman periyotlarına yakınlaştırarak inceleyebilirsiniz. Hatta buyrun bilim dalı medikal istatistik olan bir bilim adamı tarafından hazırlanan şu videodan kolayca özümseyebilirsiniz:

düzenleme: imlâ

Son düzenleme:
Açıkçası hiç takip etmedim. Bir ara huawei health ve saat arasında fark vardı yeni aldığımda. Güncellemelerden sonra yok sanırım. Bir ara band 6 da takıp bir ölçüm yapayım.
Ölçüm sonucunuzu bekliyorum hocam.

• Beğen
Tepkiler: hardnrocker
bisiklette garmin kullandığım için o ekosistemden devam etmeyi kolay buldum. garmin forerunner 245m kullandım uzun süre, benim spor stilimde gayet yeterli bir cihaz. benim için handikapı aylar sonra şu oldu, veritabanını bozmak istemediğinizden 7/24 takıyorsunuz saati. bir süre sonra klasik saatlerimi özlediğimi farkedip vivosmart 4 edindim. böylece forerunner yerine onu takar oldum.

sorun şu ki vivosmart maalesef adımları çok doğru saymıyor. diş fırçalama, araba kullanma gibi etkinlikler de adımdan sayılıyor. bir diğer sevimsiz detay da şu vivosmart'ta, tanımlı uyku saatinizden farklı bir zamanda uyuduğunuzda uykunuzu ölçemeyebiliyor. connect üzerinden manuel uyku girdiğinizde de rem/derin uyku vb surelerini getiriyor.

diğer markalar da güzel ürünler satıyor. garmin connect'e entegrator yazılımlar da mevcut.

bu iki ürün konusunda daha farklı sorusu olan varsa yardımcı olmaya çalışırım.

Ölçüm sonucunuzu bekliyorum hocam.
Mi band 6 sol kolumda, runner sağ kolumda kısa bir yürüyüşe çıktım. Band 6 da yeğenin gezdiği adımın fotoğrafını çektim. Geri dönüşte son rakamdan, ilk çektiğim fotoğrafı çıkartınca band için olan rakam 2149. Runner de ise rakam 1746. Yürüyüşten iki saat sonra filan, şu an saatte 5823 rakamı var. Huawei sağlık programında ise rakam 6200 civarı. Bu yürüyüş esnasında çoğunlukta bir bebek arabasını tutup sürdüm. Nasıl bir adım saydı cihazlar anlamadım. = )) Bileklik, saat, telefon hepsi ayrı telden çalmış. Fakat band 6 daha fazla saymış. Ayrıca telefonda huawei sağlık için kayıt tutmadım. Onda kaç fark olacak diye tekrardan başka gün, fakat ellerim boş toplu bir kayıt tutayım yürüyüş yaparak.

Mi band 6 sol kolumda, runner sağ kolumda kısa bir yürüyüşe çıktım. Band 6 da yeğenin gezdiği adımın fotoğrafını çektim. Geri dönüşte son rakamdan, ilk çektiğim fotoğrafı çıkartınca band için olan rakam 2149. Runner de ise rakam 1746. Yürüyüşten iki saat sonra filan, şu an saatte 5823 rakamı var. Huawei sağlık programında ise rakam 6200 civarı. Bu yürüyüş esnasında çoğunlukta bir bebek arabasını tutup sürdüm. Nasıl bir adım saydı cihazlar anlamadım. = )) Bileklik, saat, telefon hepsi ayrı telden çalmış. Fakat band 6 daha fazla saymış. Ayrıca telefonda huawei sağlık için kayıt tutmadım. Onda kaç fark olacak diye tekrardan başka gün, fakat ellerim boş toplu bir kayıt tutayım yürüyüş yaparak.
İlginiz için teşekkür ederim.Beni de dün Huawei müşteri hizmetlerinden arayıp şikayetiniz nedir diye sordular durumu anlattım.Koldaki bazı hareketleri yürüyüş yapmasanız bile adım olarak algılayabilir bu durum normaldir dediler.Fakat beni çok memnun eden bir açıklama olmadı.Gun sonunda aradaki fark runnerda 3 bin adım kadar fazla ölçmeye devam etmekte.Fakat egzersiz olarak yürüyüş açıp baktığımda ölçüm tutarlı ,bisiklette yaptığım kayıtlarda tutarlı çok takılmamaya çalışıyorum.yine de bu saatin alınma sebeplerinden biri olan özelliğin yanlış olcmesi kötü bir durum.

Bunun sebebi kolunun sallanmasını adım olarak algılaması. Oturduğun yerden kolunu yürürken salladığın şekilde salla ve adım sayısına bak 😀

Geri