Scudo Sports

Akdeniz sahilleri gezisi.

@Fevzi Orak

Gelince haber ederim. :)

@andjustice4all

İstemek önemli. 17 Haziran gibi çıkmayı düşünüyorum Fethiye'den. Otobüsle geçeceğim bu arada :D

• Beğen
Tepkiler: Fevzi Orak
Scudo
@D. Oğuz Muğla merkezden de başlanabilir, böylece Akyaka, Köyceğiz, Ortaca gibi yerleri kaçırmamış oluruz, olursun. Başlangıç noktasına kadar ben de otobüsle giderim muhtemelen. Antalya'da tura son vereceğim kesin bir tek :)

• Beğen
Tepkiler: D. Oğuz
@D. Oğuz dostum merhaba ben de iskenderunda yaşıyorum eğer ki yolun bu taraflara düşerse birlikte pedallamak isterim bu bölgeye doğru geldiğinde yazarsan sevinirim. Tura başladığında takip ederim zaten :)

• Beğen
17 Haziran çıkış, günceldir.

Hâlâ bir yol arkadaşı arıyorum. :)

Tura 17 veya 18 Haziran'da başlayacağım, 6 gün kaldı, yok mu gelmek isteyen :)

para ayarlıyabilirsem bende bu yaz sonuna doğru tura çıkmayı planlıyorum benimde ilk turum olacak ilk birkaç gün arkadaşla turlamak çok fayda sağlıycaktır bence alışmak için devamı kendiliginden gelir umarım size eşlik edecek birilierini bulursunuz ^^

• Beğen
Merhaba ben 10 haziranda izmir den başladım tura 3 günde 285 km yol gittim. Şirince, Efes ve Meryem Anaya gittim ve bodruma vardım. Şirince ve Meryem Ana çok fazla rampa kendimi dağın zirvesine tırmanır gibi hissettim zaten zirvedelerde. Çarşamba günü çok güzeldi. Selçuk ta Jandarmayla konuştum nereye çadır kurabilirim diye. Jandarmanın yönlendirdiği yere kurdum çadırı, yemek falan yaptım yedim. Uyumak için çadıra girdim kısa süre sonra 5-6 kişilik bir grup geldi çadırın önünde çadırın pollerine falan dokundular. Kim var falan diye sorup bişeyler konuşup gittiler. Sonra çadırdan çıktım bir tane sarhoş adam gördüm 50 lili yaşlarda müzisyenmiş. Şarkı falan söyledi Bülent Ersoy dan sonra bu şarkıyı en güzel ben söylüyorum falan derken. Ben zaten bir önceki gün otobüste geldiğimden çok yorgundum bir otele gittim 50 tl istedi 40 tl ye kaldım o gece. Sonraki gün Efes, Şirince, Meryem Ana ya uğrayarak Kuşadasına vardım. Orman Müdürlüğü vardı bahçede kamp yapabilir miyim diye rica ettim kabul etmediler ve beni kuşadası belediye plajına yönlendirdiler. Oraya gittim yemeğimi yaptım çadırı kurdum falan. Yatmak için çadıra girdim henüz uyuyamamıştım ki belediye güvenlik görevlisi yanımda havlu serip oturmuş çifte bu çadır sizin mi kimin diye sorarken kafamı çıkardım. Biraz baktım bu adamda sarhoş açık açık kovuyor beni belediye plajından. Saat gece 01:30 civarı 10 yaşında bir çocuğa rast geldim bana biraz ilerdeki plajda kalabileceğimi söyledi beni bir benzinliğe götürmesini rica ettim. Benzinliğe gittim adam yerleri yıkıyoruz şuradaki karşıdaki dükkanın önüne kurabilirsin dedi. Orada 3-5 genç vardı burada sıkıntı olurmu falan dedim. Hiç bir şey olmaz dediler. Kampı kurdum 3 saat uyuduktan sonra 6:00 gibi uyandım kahvaltımı yaptım ve yola çıktım bodruma doğru. Fakat havalar çok sıcak güneş kollarımı saçlarım olmadığından başımı bitirdi. Allahtan altımda eşofman vardı 3 gün boyunca yoksa bacaklarda yanacaktı. Cuma akşamı bir kaya kamping te kaldım ve cumartesi döndüm. Rüzgar estiğinde sürekli önden esiyor yani bu tur yapılacaksada daha kolay olması açısından güneyden kuzeye yapılmalı bu mevsimde. Birde sıcak gerçekten zarar veriyor

@Tolga ibili

İki türlü de olur ama yalnız başlamamak en iyisi. Umarım :)

@kummuz27

Tavsiyeniz için teşekkürler :)

@Nurullah Ulaşan

Hocam önerileriniz için çok sağolun. Geçen yaz bu zamanlarda Ayvalık-Fethiye yapmıştım. Sıcaktan çekincem yok açıkçası güneş kremi ile işi halledeceğiz. :) Deniz yanığı da var üstümüzde şu an. Onun gerçekten etkisi oluyor, fazla hırpalamıyor güneş :)

Sabahın erken saatlerinde yola koyulmak en mantıklısı. Gün doğarken yol almaya başlayınca en geç öğlende varacağınız yere ulaşmış oluyor, sıcaktan da en az etkiyle kurtuluyorsunuz.

Hala güncel. Üç gün kaldı, nerde bu millet? :)

Düzenleme: Ameliyat sebebi ile gezi 11 Temmuz'da bitecek. Artık nerede biterse :)

hava çok sakat. sahil yolu zaten çok uzun. kilometrelerce su içecek yer bulamayabilirsin. bence eylül gibi yap turunu. şimdi de yapacaksan bence konya üzerinden git. Adana-Antalya sahil yolu hem sıkıcı hem uzun hem susuz.
başarılar.

@İsa Yavaş

Muğla-Antalya-Mersin-Adana-Antakya-Antep :)

@ilker21

Zaman olsa isterim ben de eylülde tur yapayım, ama yok ki :) kim diyor susuz diye, 1.5 litrelik şişe stoğu yapacağız artık.. Gün içinde 5 tane yeterli oluyor.

ramazandan sonra bende çıkmayı düsünüyorum adıyamana dogru belki zamanlar uysa belli yerlerden beraber giderdik

• Beğen
@Tolga ibili
Ramazan ayında diye kimse gelmek istemiyor sanırım :)

Yarın sabah çıkacağım bir aksilik olmazsa. Yol üzerinde bağlanmak isteyen olursa, herkese kapım açık bir kahve içeriz en kötü :)

@D. Oğuz yüksek ihtimal öyle :D gidecegin yere sağ sağlim ulaşırsın inşAllah keyifli ve eğlenceli bir tur diliyorum senin için yolun açık olsun kaza bela asla görmiyesin :)

• Beğen
Geri