Scudo Sports

Ahmet Örken'in yeni takımı Israel Cycling Academy!

Scudo
Tebrikler , işte bu be sonunda bir sporcumuz bisiklet dünyasında bizi temsil edecek ,Bu 2 yıl içerisinde kendisini gösterip Çok daha iyi yerlere gelmesini temenni ederim.:harika::harika:

Türk insanında ''gömme'' gibi bir mesele var..Gömme dediğim hem somut,hem de soyut..
40 senedir askerler ölüyor,40 senedir askerleri gömüyorlar,biri de ''ne yapıyoruz?'' demiyor..Böyle acayip bir durum var ortada..
Aynı şekilde özellikle son yıllarda cinayete maruz kalan kadınlar gömülüyor..Sürekli..Her gün kadınlar gömülüyor..Biri de ''ne oluyor,niye bu kadınları gömüyoruz?'' demiyor..
Aynı şekilde işçilerde inanılmaz bir şekilde sürekli gömülüyor..Sürekli iş kazaları adı altında işçiler toprağa gömülüyor..''Biri de niye bu genç insanları gömüyoruz?'' demiyor..
Yahu,arkadaş,nedir bu ya?!
Bir de soyut gömme diye bir şey var..Ahmet isminde birisi çıkıyor,tam pedallayacak,ivmelenecek,frene bastırılıyor..Gömdüler çocuğu resmen..''Bas frene,gitme'' dediler..
Arda isminde bir futbolcu..Müthiş oynuyordu,bu sporcuyu da gömdüler..''Gel Türkiye'ye,sen yapamazsın oralarda'' dediler..Biri de ''bari bunu gömmeyelim'' demedi..Hepsi toprak attı..!

Yazık değil mi bu insanlara?

Eurosportta bir tane Türk yok..Hiçbir branşta..Niye?İşte bu yazdıklarım yüzünden..

Bu forumda bile..Adam bir konu açıyor burada..Adamı gömmek için sıraya geçiyorlar..Adam konu açtığına pişman oluyor..Forumda bile adam gömülüyor..!

@ahlaksız

Demez,demez kimse.Şuan OHAL in sürmesinin tek mantıklı sebebi muhalif sesleri bastırmak.Böylece yerel yönetimler(belediyeler vs)bildiri dağıtmayı,eylem yapmayı yasaklayabiliyor.Ve birimiz buna adam akıllı karşı çıkamadık.Bir adam gibi eylem 2-3 tane türkiye de gezi parkı bunlardan biridir fakat sorun şu ki ona da farklı gruplar karıştı,eylemciler kendilerini savunmaktan ziyade şiddete giden yollara başvurdu(yayın yapmayan kanalları protesto etmek amacıyla yapılan araçları mahvetme vs) eylemin adı kirlendi,yok çapulcular yüzünden ekonomimiz düştü bilmem ne derken eylemler güme gitti.Bir ekonomik boykot,ülke çapında yapılan sembolik eylemler(tencere tava gibi) devam etseydi çok daha iyi olacaktı.Bu tür şeyler kulağınıza ilk duyduğunuzda komik gelebilir ama oldukça etkilidir.Düşünsenize ülkenin her ilinde insanların belli saatlerde her gün örgütlü olarak tencere tava yaptığını?Böyle bir şey toplumu slogan atmaktan çok daha etkiler,düşündürür.Hiç haberi olmayan adam bile bir bakar yahu neymiş bu şey,ne anlama gelirmiş?Ama bunun bizde tutmama olasılığı da var ve tutmadı zaten.Çivili sopalarla eylemci kovalayan mı dersin,eylemcilerin hepsini terörist ilan eden mi?..Mevzular derin...Mevzular acı...

(link)

Konu farklı noktalara gitmeye başlıyor gibi, Ahmet Örken son röportajında hala hayallerini gerçekleştirmek için umutlu olduğunu söylüyor, yaşı 24 olmuş bir bisikletçi geçmişte 2 kez yurt dışı deneyimini heba etmiş bir bisikletçiyi kadrosunda görmek isteyecek bir takım olacağını ben düşünmüyorum. 5-6 ay sonra ne problem (duygusal, siyasi) yaşayacağını bilmediği birine yatırım yapmak istemeyeceklerdir.

Bu sosyal medyada atıp tutanlar cidden karşı tarafın alınıp alınmayacağını zerre umursamıyor. Tamam bence de yaptı bir hata ama bunu her fırsatta belirtmek hem geçmişe takılı kalmanın hem de bencilliğin birebir göstergesidir.

@yusufgs36 Benim için abes olan bir şey yok. Başka birisi twitterde böyle bir paylaşım yapmış, ben de üzerinde tartışılsın diye burada paylaştım.

Şahsi fikrim; Adamın kendi kariyeri, ben onun aldığı kararı doğru bulurum veya bulmam ama her zaman kararına saygı duyarım.

Her insan kendi hayatının başrol oyuncusudur.Sanki tek Ahmet Örken yan role çıkmış gibi.Kendi hayatının dönüm noktasındaki kararlarını kendi almıyor gibi bir izlenim bırakıyor.
İnşallah her şey istediği gibi gider demekten başka temennide bulunamıyorum.

Bence bu defter kapandı.bu yaşta bir genç yaşadığı toplumun özelliklerini taşıyor sadece.mücadele azmi ne yazıkki elalem ne derden öteye geçemeyen toplumuz biz.yani bu gencin çokta suçu yok.mahalle baskısı hepimize aynı hataları yaptırıyor.sadece farklı şekillerde.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Ahmet'le hafta sonu beraberdik. Azimli çocuk olan oldu hangimizin hayatında dönüm noktaları yokki zaten. Adam kariyeri ve parayı tepti geldi. İnşallah yeniden bazı şeyleri kendine ve herkese ispatlar. Yeniden başlıyor artık anlayacağınız. Bize düşen ne olursa olsun sporcularımıza destek olmak. Bizim evladımız sonuçta değilmi?! İnşallah daha iyi takımlara gider ha olmazsa da ne yapsın tercihler ona yol gösterecek yaşadıkça görecek. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Arada bir bu başlığın hortlamasından sıkılma geldi.

Ahmet'in Cycling Academy'de yeni adıyla Israel Cycling Academy'de başarıdan başarıya koşacağını düşünenler fena halde yanılıyor. Bu takımın forma reklamı yapmaktan başka hiç bir işlevi yok. İsrail tarafından para muslukları açılırsa, ki World Tour'da başarı denen şey sadece parayla sağlanmıyor, anca bir kaç seneye parlayabilecek bir takım. O zamana kadar da ne Ahmet'ler gelir, ne Nibali'ler gider.

Başarılar israilden türkiyeye geri dönmus okuyunca sevincim gitti salcano da basarili olur yinede inşAllah

@ahlaksız katılıyorum size abi türk insanında kin nefret beslemesi var galiba kendi soyundan insanı çekememezlik olamaz :/

Geri